Blogin arkisto

Oikeustieto

Keskiviikko 17.2.2010 klo 12:34 - Kari Uoti

Maailma on ruvellaan tietoa. Siitä ei ole kenellekään mitään iloa, jos sitä ei jaeta, anneta niille, jotka sitä tarvitsevat. Tätä varten meillä on toimittajia, jotka tutkivat ja kartoittavat maailmaa, havainnoivat ja tekevät johtopäätöksiä, täyttävät meidän tiedon aukkoja, tekevät meistä kokonaisia.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, toimittajat, journalismi, etiikka, oikeuslaitos, veropetos

Selkärankainen mies

Keskiviikko 1.7.2009 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Martin Scheinin on yksi hyvin harvoista suomalaisista oikeustieteen professoreista, joilla on virka ulkomailla arvostetussa yliopistossa. Mappe on proffana Firenzessä. Miksi näin? Perussyy tähän on tietysti suomalaisen oikeustieteellisen tutkimuksen heikkotasoisuus aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Martin Schein, oikeustieteen professori, oikeustieteellinen tutkimus, lähdesuoja, toimittajat, skuuppi

Toimittaja kertoi totuuden

Keskiviikko 24.6.2009 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Pekka Lehtiseltä tilattiin Hesariin yleisönosastokirjoitus, jossa hän kertoi, että Supo ei paljastanut Alpo Rusin rikosepäilyä.

Pekka Lehtinen valehtelee, koska jos Supo ei paljastanut rikosepäilyä, niin miten Lehtinen tuli siitä tietämään? Hän ei ehkä saanut tietoa suoraan Ratakadulta, vaan kahviosta, kuten Lehtinen kertoo, mutta Ratakadulta tieto oli alunperin peräisin. Poliisi oli siis vuotanut tiedon jollekin, joka vuoti sen Lehtiselle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, Pekka Lehtinen, toimittajat, lähdesuoja, Alpo Rusi, salassapito, poliisi, rikosepäily

Onko yrittäjällä varaa olla vastaamatta puhelimeen?

Torstai 11.12.2008 klo 8:00 - Maria Lehtiniemi

Itseäni ihmetyttää, miten usein yritykseen soittaessani yhteydenottoyritykseeni vastata laisinkaan. Miten kummassa yrittäjällä oikeasti on varaa olla vastaamatta puhelimeen tai saapuneisiin sähköposteihin?

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: yrittäminen, yrittäjä, yritys, asenne, toimittaja, asiakaspalvelu, asiakas, asenne

Mikä yrittäjyydessä pelottaa?

Keskiviikko 10.12.2008 klo 8:00 - Kirsi Kyllönen

Olen useasti miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä itsekin, mutta kynnys on vielä liian korkea. Miksikö? Toki monet käytännön asiat pohdituttavat; osaanko hinnoitella itseni oikein, löytäisinkö riittävästi asiakkaita, mitä pitää huomioida verotuskäytännössä ja mistä saan alkupääoman monen monituisen muun asian lisäksi? Entä toimitilat, työvälineet - miten osaan huomioida kaikki tarvittavat investoinnit ja laskea budjetin oikein? Osaanko oikeasti hahmottaa kokonaisuuden ja onko minulla realistisia mahdollisuuksia yrittäjäksi?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kirsi Kyllönen, yrittäminen, yrittäjä, yritys, asenne, toimittaja

Jokaisessa yrittäjässä pitäisi asua pieni toimittaja

Maanantai 24.11.2008 klo 9:51 - Kirsi Kyllönen

Arlan aikanaan lanseeraaman sloganin "jokaisessa meissä asuu pieni lehmä" voisi mielestäni muotoilla yritysmaailmaa ajatellen muotoon "jokaisessa yrittäjässä pitäisi asua pieni toimittaja". Perustelen väitteeni omaan toimittaja-identiteettiini pohjautuen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kirsi Kyllönen, yrittäminen, yrittäjä, yritys, asenne, toimittaja