Blogin arkisto

Oletko tikka, tikka, tikka?

Share |

Perjantai 7.6.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgHärvääminen, puuhastelu, sillisalaatti, jokapaikanhöylä… Juu-ei! Epäsystemaattinen hästääminen työelämässä ei ole mistään kotoisin. Jos sillä levelillä toimintasi menee, hanki rutiineja työpäivään. Tee prioriteettilista loppuunsaatettavista tehtävistä numerojärjestykseen ja tee tehtävät järjestyksessä loppuun asti.

Jos kuitenkin olet ohittanut härväysvaiheen ja kykenet työskentelemään rutiininomaisesti myös ja työpäiväsi ovat kutakuinkin samankaltaisia eli voit saada paljon aikaiseksi ja työstä tulee tyytyväisyyttä niin haastaisin sinua ajattelemaan luovemmin.

Ihmisillä on tapana juurtua tapojensa orjaksi ja katsekenttä kapenee. Tuleeko sinulla aika ajoin laitettua työrutiinit tarkastelun alle? Onko tämä tällä hetkellä paras/tehokkain/aikaansaavin tapa toimia? Uskallatko pyytää jotakuta "vastaväittäjäksi" kyseenalaistamaan rutiinejasi? Keksitkö ja testaatko uusia, vaihtoehtoisia, tapoja toimia?

Esimerkiksi myyntityössä urautuu helposti jo riittävän-hyvin-toimiviin menetelmiin. Saatko kontaktilistan esimieheltä? Olisiko hyvä etsiä kontakteja myös omatoimisesti? Uskallatko (hoksaatko) pyytää uusia kontakteja kontaktoimiltasi ihmisiltä? Pyydätkö suositteluja asiakkailtasi? "Joo, se ois tärkeetä pyytää suositteluja, mutta…"

Onko normaalissa työpäivässäsi sellaisia tehtäviä, jotka voisi tietoteknisin ratkaisuin saada tehokkaammiksi (tai onko muuta tehtävissä)? Oikeastaan kysymys kuuluu, oletko tikka, joka hakkaa päätä puuhun, kun kerran on käsketty vai uskallatko kurkata hiukan muihin suuntiin vaihtoehtoja kuten viisas pöllö?

Kehitä työtäsi!

Tikkamaisuudesta on hyötyä monissa rutiinitehtävissä, mutta näkisin myös pöllömäisen vaihtoehtojen tarkastelun olevan paikallaan. Ajattelu on sallittua – jopa suositeltavaaa paitsi armeijassa?

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, perehdyttäminen, vaikuttaminen, vastuu


Kommentit

11.6.2013 21.29  Jouni

Suurin osa ei juuri ajattele.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini