Blogin arkisto

Johda viisaasti: 10 vinkkiä toimivampaan esihenkilöviestintään

Share |

Maanantai 6.6.2022 - Eila Mäntyjärvi


EILA_LOKKA.jpg

Johtamisella ja esihenkilötyöllä on valtava rooli työssä viihtymisessä, yhteisiin tavoitteisiin sitoutumisessa ja tuloksen tekemisessä. Johtaminen ja esihenkilötyö ovat mitä suurimmassa määrin viestintää, joten ei ole ihme, että suurimmassa osassa organisaatioita sisäinen viestintä on yksi suurimpia kehittämisen kohteita.

Tässä blogissa saat kymmenen vinkkiä, joilla voit kehittää esihenkilöviestintääsi, kommentoithan, jos olet eri mieltä!

Avainsanat: Esihenkilö, esimies, johtaminen, viestintä, puhetaito, kuuntelu, tunneäly, vuorovaikutus, palaute, kannutaminen, kehittäminen, alainen, työyhteisö, johtaminen, päällikkö, delegointi, esiintyminen, kehonkieli, nonverbaalinen viestintä, vastaanotto


Kommentit

20.4.2021 14.20  Satu

Kiitos hyvistä vinkeistä! Johtamistaidot on tärkeä aihe. Itse olen ollut siinä mielessä onnekas, että kaikki esimieheni ovat olleet tähän mennessä todella innostavia ja sellaisia jotka ovat osanneet asettaa realistisia tavoitteita koko tiimille. Taitava esimies tekee ihmeitä työyhteisölle.

3.9.2021 13.50  AP

On todella poikkeuksellista, että jos on paljon kokemusta, että kaikki esimiehet olisivat päteviä. Onneksi olkoon tästä poikkeuksellisesta kokemuksesta.

Yleisimmin Suomi ainakin on täynnä esimiehiä, joilta puuttuu ihmissuhdetaitoja ja muuta ymmärrystä. Suomi on täynnä myyntijohtajia, jotka eivät osaa myydä, johtajia, jotka eivät osaa johtaa ja päälliköiksi on ylennetty vääriä ihmisiä, joilta puuttuu kykyjä, mutta luulot ovat sitäkin suurempia.

Tietenkin johtaminen on haasteellinen ja vaikea asia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini