Blogin arkisto

Kell' onni on

Maanantai 7.12.2015 - Aila Wallin

ailawallin.jpgViime viikkoina olen törmännyt harva se päivä ajatukseen onnesta ja onnellisuudesta. Yksi uutinen kertoi japanilaisten aivotutkijoiden löytämästä aivojen etukiilan alueella olevasta harmaasta aineesta, jota toisilla on enemmän kuin toisilla. Harmaa aine voi lisääntyä tutkijoiden mukaan mm. mindfulnessin avulla  - keskittymällä mahdollisimman hyvin käsillä olevan hetken havainnoimiseen, kokemiseen ja hyväksymiseen. Toinen  taas kertoi  geneettisesti perittävästä resilienssistä, joka herkistää aivoja reagoimaan erityisesti myönteisiin ärsykkeisiin. Resilientti ihminen kykenee myönteisiin ajatuksiin silloinkin kun kokee suuria menetyksiä, surua tai ahdistusta. "Taipuu, vaan ei taitu" -  ja kykenee varsin nopeasti palautumaan taas ainakin jonkin asteiseen onnellisuuteen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aila Wallin, onni, onnellisuus, tunne, aivot, elämäntaito, työhyvinvointi

Aivot narikkaan

Tiistai 16.9.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgYksi vaikeimmista asioista ymmärtää on se, että ihmisen aivoilla on rajallinen toimintakapasiteetti. Eli niitä pitää lepuuttaa vapaa-ajalla ja lomalla. Sekä antaa armollinen paluu takaisin työelämään. Aika moni ajattelee, että aivot lepäävät nukkuessa, mutta niinkään se ei ole, vaan aivot työstävät päivällisiä ajatuksia silmien ollessa kiinni. Sen huomaa väliin erilaisista ja hyvinkin sekavista unista.

Itse olen kiinnostunut luovuudesta ja sen ylläpitämisestä. Ja siksi aina väliin pohdin sitä, miten aivoja pitää huoltaa. Ja yhden asian olen oppinut omalla urallani eli sen, että aivoille pitää antaa mahdollisuus lepotaukoihin. Se on elinehto sille, että pystytään muuhunkin kuin triviaaliratkaisuihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, aivot narikkaan, aivot, tasapaino

Retoriikan kesäkoulussa

Tiistai 8.7.2014

karivahtolammi.jpgOlin eilen kuuntelemassa Hämeenlinnassa retotoriikan kesäkoulua. Listalla oli hyviä puhujia ja minua kiinnosti erityisesti Ajattelun Ammattilainen eli Lauri Järvilehto. Olen seurannut pitkään hänen blogiaan ja halusin kuulla häntä myös livenä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, retoriikka, kesäkoulu, aivot