Blogin arkisto

Kokoustamista

Keskiviikko 25.5.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgTehokkaan ja dynaamisen työyhteisön tunnistaa siitä, että käytävillä siirrytään ripeästi ja tehokkaasti kokouksesta toiseen. Kokouksissa istutaan ja päätetään vakavista asioista. Väliin vastataan kesken kokouksen puhelimeen ja keskeytetään kokous. Tätä tapahtuu niin valtion- ja kunnallishallinnossa ja yrityksissä.

Mutta onko kukaan miettinyt mitä se maksaa, että kesken kokouksen joku vastaa puhelimeen ja kokous keskeytyy. Pahimmillaan se maksaa melkoisen paljon. Joskus jopa hyvin johdetussa kokouksessa päästään lähes hurmiolliseen tilanteeseen eli kutsutaan flowsta. Eli asioihin paneudutaan, ideoita ja ajatuksia kehitetään ja päätöksiä saadaan aikaiseksi nopealla tahdilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työyhteisö, työpaikka, palaveri, kokous, flow

Kulttuuritörmäyksiä

Keskiviikko 30.12.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIstuin TTY:llä ja katselin ihmisiä. Intialaiset papatti tavallaan, kaksi espanialaista heilutteli käsiään ja jutteli kiihkeästi. Suomalaiset keskustelivat omalla tavallaan jäyhästi faktoihin perustuen. Ja siinä jäin pohtimaan samalla ihmisten erilaisuutta.

Richard D. Lewis on menestynyt kokoustaitojen kouluttaja ja kirjailija, joka on kertonut paljon kulttuurien törmäämisestä ja siitä kuinka väärinymmärryksiä syntyy. Hänellä on yhdessä kirjassa mukava kaavio siitä, kuinka kokous aloitetaan eri maissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, kokous, palaveri, kokoustaito

Yksinkertaiset palaveriohjeet

Tiistai 24.3.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgVilkaisin keskustelua LinkedInissä, jossa puhuttiin työelämän ADHD:stä. Keskustelussa viitattiin Pure Median blogiin ja artikkeliin, jossa puhuttiin työelämän ADHD:stä.  Blogijutussa puhuttiin kokouskäytännöistä ja niiden tehottomuudesta eli palaveroinnista palaveroinnin vuoksi. Ja siksi ajattelin lyhyesti listata omat mielipiteeni hyvästä palaverista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, palaveri, työ, työelämä