Blogin arkisto

Älä astu toimittajan varpaille!

Lauantai 13.4.2013 - Pekka Siikala

pekkasiikala.jpgTeoriassa media pyrkii olemaan puolueeton. Ainakin se media, joka itseään puolueettomaksi väittää. Ikävä kyllä kyseessä on vain median itsensä elättämä kaunis kuva, jonka takaa paljastuu raadollinen todellisuus.

Ihminen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pekka Siikala, media, tiedonvälitys, puolueettomuus

Naamavaalit

Tiistai 3.5.2011 - Kari Hannunen

Politiikka on loppujen lopuksi aika yksinkertaista: erinäköiset naamat selittävät televisiossa asioita, joista emme ymmärrä paljoakaan. Tai vaikka ymmärtäisimmekin, emme tunne asioiden taustoja, koska ne ovat vain poliitikkojen tiedossa.

Mitä jää jäljelle? Naama. Naama, joka selittää, kiemurtelee, venkoilee, valehtelee ja vääristelee. Samat itsetyytyväiset naamat illasta toiseen.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Hannunen, vaalit, politiikka, puolueet, äänestys

Eikö Suomessa ole mahdollista evätä korporaatioilta päätösvaltaa?

Tiistai 18.8.2009 klo 17.25 - Ahti Pontinen

Tanskassa on hyvin toimiva malli työelämää helpottamaan ja samalla huomattavasti oikeudenmukaisempi yrittämistä kohtaan kuin Suomessa. Tämä lähti liikkeelle noin parikymmentä vuotta sitten, kun Tanska oli asioidensa kanssa vaikeuksissa. Mallin pääajatus on "flexicurity".

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ay-liike, Ahti Pontinen, yrittäjäjärjestö, ammattiyhdistysliike, yrittäjäjärjestöt, puolueet, edustuksellinen demokratia, yrittäminen, vapaus suomessa, työllistämistuki, kuntapäättäjät, valtiovalta, vallan keskittyminen, työelämä, ihmisoikeudet

Huumemiestä ahistaa

Maanantai 15.6.2009 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Helsingin poliisin huumeyksikön vetäjä ja muutama vedettävä sai rikossyytteen. Poliisit puhalsivat helpotuksesta, pikkujuttu, mutta kyllä oli asiatonta esitutkintaa. Meitä yritettiin johdatella eivätkä jutun tutkijat noudattaneet esitutkintalain edellyttämää puolueettomuutta, vaan pitivät epäiltyjä rikollisina.

Voi voi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Helsingin poliisin huumeyksikkö, poliisi, rikostutkinta, esitutkintalaki, huumeet, kuulustelu, puolueettomuus