Blogin arkisto

Tiimi- vaiko ryhmätyö

Tiistai 2.6.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgHarva tulee pohtineeksi sitä, että mitä tiimityö on todellisuudessa. Suurimmalle osalle se on sitä, että samaan päämäärään tähtäävät ihmiset ahdetaan samaan työtilaan. Tuo pitää tiimityön sijaan kutsua ryhmätyöksi.

Aika moni kuvittelee, että tiimityö on sitä että samaan päämäärään tähtäävät ihmiset tekevät töitä yhdessä. Ja että työn tulos on työntekijöiden työrupeamien summa. Tämä ei ole tiimityötä vaan ryhmätyötä, jossa tulos on työntekijöiden työsuoritusten summa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, ryhmätyö, tiimityö, tiimi, työryhmä

Tiimi vastaan työryhmä

Tiistai 13.1.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAina silloin tällöin puhutaan työryhmistä ja tiimeistä. Ja usein niillä kuvataan joukkoa ihmisiä, jotka puurtavat saman aiheen parissa. Mutta onko noilla käsitteillä eroa, mielestäni on.

Tiimi, työryhmä – eikös se ole joukko joka tekee yhdessä työtä saman päämäärän löytämiseksi. Niinhän se oikeastaan onkin, mutta onko käsitteillä eroa. Ja mielestäni on. Tiimi koostuu eri alojen ammattilaisista ja työryhmässä työn tulokset perustuvat joidenkin erikoisosaajien kädenjälkeen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, ryhmätyö, tiimityö, tiimi, työryhmä

Milloin harmaavarpusesta voi kasvaa kotka? Millaisten ihmisten ympäröimänä sytyt?

Perjantai 8.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEthän vedä iltakahveja väärään kurkkuun, jos avaan ajatuskanavia sanaparilla "henkinen koti". Ihmisen tarvehierarkiassa varsin korkealla on tarve kokea yhteenkuuluvuutta toisten ihmisen kanssa. Ihminen haluaa kuulua johonkin yhteisöön.

Antaako tiimi?

Koetko työpaikalla kuuluvasi tiimiin, kuinka hyvin? Antaako rooli sinulle paljon? Mitä (arvoa) sinä annat toisille työyhteisössä, entäpä sidosryhmille (vaikkapa asiakkaille)? Oletko lähellä mahdollisuuksiesi täyttä mittaa ja koetko antavasi ihan parastasi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenteet, asenne, yrittäminen, motivaatio, yhteisöllisyys, tiimi, arvot, tyytyväisyys

Yksi kaikkien puolesta - sytytä joukkue omalla panoksellasi flow-tilaan!

Perjantai 8.3.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgYksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Yksi vahva ja energinen persoona voi sytyttää muun joukkueen!

Niin toimii tiimi – puhaltaa yhteen hiileen, kun fokus on oikeissa asioissa ja halu kohti yhteistä päämäärää asettamatta omaa etua etusijalle. Yksilö ei mieti, tekeekö joku muu enemmän tai vähemmän yhteisen päämäärän eteen, vaan yksilö keskittyy tekemään sen parhaansa, minkä omila kyvyillään pystyy antamaan tiimille.

Jugoslavialainen lentopalloilija Vladimir Grbic näyttää, mitä yksi kaikkien puolesta tarkoittaa. Kyseessä olympialaisten finaali vuodelta 2000. Katso oheinen video (1 min), jotta voit samastua tarinaan.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, tiimi, ryhmä, yhteistyö, flow