Blogin arkisto

Variksenvaloja valaehtoisesti

Maanantai 5.10.2009 - Valak Kavalas

Pakko on kauhistella, minne on kadonnut niinkin vahvan mediavaikuttajan kuin Yleisradion itsekritiikki. Pääministeri Matti Vanhasesta on nyt tehty tökeröllä uutisoinnilla syntipukki kaikenlaisiin kohuihin, ja sytykettä hallitusrovioon on revitty Vanhasen väitetyistä puutavarakaupoista.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Valak Kavalas, Yleisradio, Vanhanen, kritiikki, uutiset, lähdesuoja

Ylen uutiset

Maanantai 21.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Yle esitti 30. elokuuta dokumentin omasta uutistoiminnastaan. Asetelma ei ollut kovin kriittinen, oma toimittaja haastatteli kavereitaan ja kyseli mukavia. Jotakin dokumentti kuitenkin paljasti. Normaali uutistoimittaja on hyvin tavanomainen ja täysin kritiikitön henkilö, joka palvelee herraansa, valtiota, ei sananvapautta, kansalaisten oikeutta saada tietää yhteiskunnallisista ja merkityksellisistä asioista rehellistä tietoa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Yle, uutiset, dokumentti, sananvapaus, kritiikki, sensuuri, rikosjournalismi

Jouluksi pilkottaa valoakin

Maanantai 15.12.2008 klo 8.00 - Heikki Ikonen

Huonoista talousuutisista ei ole nyt pulaa, mutta lohdullisiakin kuulemme jo. Keskuspankit kautta maailman ovat alentaneet ohjauskorkoja rutkasti. Yhdysvalloissa se on jo prosentissa ja ennusteet vilauttelevat nollaa. Euroopan keskuspankin pelisilmää ei voi kehua, nostihan se korkoa vielä viime kesänä. Euroalueen ja Yhdysvaltojen korkoero ei ole kuitenkaan koskaan päässyt leveäksi, joten EKP voi ensi vuonna pudottaa ohjauskoron alle kahden prosentin.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, pörssit, osakemarkkinat, talousuutiset, keskuspankki, keskuspankit, ohjauskorko, pankki, EKP, korko, korot, Fed, pörssi

Ketä kaikista guruista pitäisi uskoa?

Perjantai 28.11.2008 klo 12.22 - Pauli Vuorio

Yhdysvaltoja on perinteisesti pidetty ketteränä taloutena, joka toipuu nopeasti kriiseistä. Monet seikat puhuvat nyt kuitenkin sen puolesta, että euroalue saattaa elpyä ensin. Näin kirjoittaa Päivi Isotalus Kauppalehden Uutisblogissa 24.11.2008. Samansuuntaisesti on kirjoitettu monella muullakin taholla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, media, asenne, uutinen, uutiset, uutisointi, konkurssi, talous, negatiivisuus

Maanista manaamista

Tiistai 25.11.2008 klo 12.00 - Pauli Vuorio

Suomalaisten medioiden toimittajia vaivaa krooninen negatiivisten uutisten manaaminen, manipulointi ja "kaikki on huonosti" -holismi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, media, asenne, uutinen, uutiset, uutisointi, konkurssi, tratta, talous, negatiivisuus