Blogin arkisto

Konkurssia ei tehdä, vaan siihen joudutaan

Maanantai 29.3.2010 klo 10.18 - Jorma Metsä-Ketelä

Maanantaina 22.3.2010 Ylen asenteellisissa radiouutisissa kerrottiin konkurssiyritysten rikollisesta saattohoidosta. Sen sijaan, että olisi sanottu konkurssiin jouduttavan, jutussa kerrottiin, että vuodessa tehdään 3 300 konkurssia. Äänessä olivat toimittajat, konkurssiasiamies ja ylikomisario, joille tärkeintä oli väärintekijöiden kiinni saaminen ja rankaiseminen.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: konkurssi, konkurssirikos, yrittäjyys, kansantalous, lama, verovelka, yrittäjävihamielisyys, asenteellinen uutisointi

Velallisrasismia

Perjantai 1.1.2010 - Nimim. Entinen yrittäjä

Velallisten tukijärjestö Fresh Start ry:n puheenjohtaja Jorma Metsä-Ketelä kirjoitti syrjäyttävästä velkajärjestelystä (Yrittäjälinja 8.12.2009).

Olen yli viisikymppinen perheellinen entinen yrittäjä. Hävittyäni riitaisen oikeusjutun jouduin ylipääsemättömiin velkoihin. Minulle myönnettiin kuitenkin pari vuotta sitten velkajärjestely, joka päättyy aikanaan. Pitkän oikeustaistelun ja velkajärjestelyn ajan olen joutunut elämään veronmaksajien elätettävänä kortistoituna työttömäksi työnhakijaksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: velkajärjestely, velka, yrittäminen, yrittäjä, starttiraha, työttömyys, velallinen, Jorma Metsä-Ketelä

Nykyinen velkajärjestely syrjäyttää

Tiistai 8.12.2009 - Jorma Metsä-Ketelä

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos teki tutkimuksen vuoden 2005 velkajärjestelyistä. Tuloksista ilmeni, että melkein puolella järjestelyyn päässeistä on yritystaustaista velkaa ja kaksi kolmannesta velkajärjestellyistä on työelämän ulkopuolella.

Johtopäätös on, että nykyisen kaltainen velkajärjestelymenettely syrjäyttää varsinkin yrittäjätaustaisia ihmisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, velka, velkajärjestely, konkurssi, konkurssimenettely

Yrittäjä! Oletko miettinyt mitä tapahtuu, kun yrityksesi loppuu?

Maanantai 16.11.2009 - Jorma Metsä-Ketelä

Jos yrityksesi menee vararikkoon, konkurssiin, auttaako sinua kukaan?

Mietipä tätä:

- 50 %:lla suomalaisista ei ole velkaa, ja he ovat mielestään "hyviä ihmisiä".

- 40 %:lla suomalaisista on talous hallinnassa, ja hekin ovat "hyviä ihmisiä".

Sinä konkurssiin joutuessasi putoat vähemmistöön, jonka osuus on vain 10 prosenttia väestöstä. Sinua on silloin vastassa "hyvistä ihmisistä" koostuva enemmistön lauma, jonka kokonaismäärä on 90 prosenttia. Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että sinun ongelmiasi oikeasti ymmärretään, ja että sinua oikeasti halutaan auttaa?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, konkurssi, velkaantuminen, vararikko, talousapu

Rehabilitaatio-periaate

Perjantai 27.2.2009 klo 8.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Kansan sielun syvin olemus heijastuu suomalaisesta poliittisesta kulttuurista. Näin sen pitääkin olla, tämä on demokratian perimmäinen idea. Kovin kauan tämä sielu on ollut ilkeä, katkera ja vihamielinen, sosialidemokraattisen tasapäistävä siten, että kun yhden pää nousee, se tulee veroilla tai muuten tasoittaa kaulan kohdalta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, velat, velka, yrittäjyys, oikeus, rehabilitaatio

Teoriaherrain Suomi

Keskiviikko 19.11.2008 klo 8.48 - Jorma Metsä-Ketelä

Marraskuun ensimmäisellä viikolla keskustelin kolmen yhteiskunnallisen vaikuttajan kanssa yrittäjätaustaisten perheiden mahdollisuudesta päästä takaisin yhteiskuntaan vararikon jälkeen. Maanantaina työministeri Tarja Cronbergin erityisavustaja, valtiotieteiden maisteri Elina Moisio, torstaina Etlan toimitusjohtaja, valtiotieteiden tohtori Sixten Korkman ja perjantaina Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja, varatuomari, kauppatieteiden lisensiaatti Anne Katajamäki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäjä, pk-yrittäjä, työ, konkurssi, pakkohuutokauppa, velkasaneeraus, yhteiskunta, vararikko

Tuho tulee

Torstai 13.11.2008 klo 8.19 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Finanssimarkkinoiden tuho näyttää potkaisevan reaalitalouden samaan monttuun. Pankit kieltäytyvät antamasta jo lupaamiaan luottoja yrityksille, jotka katkeavat likviditeettikonkursseihin ennemmin kuin myöhemmin. Työttömyys lisääntyy ja ihmisten kyky kuluttaa vähenee. Vienti ei vedä. Kotimarkkinoilla ihmiset laittavat päätä puskaan tuskaillessaan alenevien omaisuusarvojen ja kohoavien lainanhoitokustannusten välissä. Velat ovat tapissa samaan aikaan kun omaisuusarvot katoavat.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, finanssimarkkinat, talous, pankki, pankit, työttömyys, ostovoima, yhteiskunta, velka, velat

« Uudemmat kirjoitukset