Blogin arkisto

Älä lupaa mahdottomia ja aja itseäsi umpikujaan!

Share |

Perjantai 6.2.2015 - Juha Ahola


juhaahola.jpgEräille koulutuspäiville, joille osallistuin, minulta pyydettiin erillinen puheenvuoro. Aihena oli: "Miten myydä tuote x?" ja aikaa varattu 45–60 minuuttia. Koulutuspäivän ohjelma oli varsin tiivis ja toinen koulutuksen järjestäjistä kysyi aamupäivällä pari tuntia ennen osuuttani, onnistuisiko vetää oma setti 30 minuuttiin. Lupasin innokkaasti, että pystyn luovimaan tilanteen mukaan, kyllähän se passaa!

Lähdin liikkeelle samoilla slideillä osuuteeni. Hoputin ja kiiruhdin aikataulun kanssa, jotta ehdimme mahdollisimman paljon, mutta kylläpä se kävi selväksi, että 30 minuuttia oli aivan liian vähän aikaa osallistavaan tyyliini, kun vuorovaikutusta luonnollisesti syntyi. Yritin kuitenkin ehtiä mahdollisimman paljon ja aika ylittyi eikä kaikkia asioita ehditty käsitellä.

Sinällään sain paljon myönteistä palautetta innostuksesta, energiasta ja kompentenssista myyntiin liittyen, mutta kiireen tuntu oli puolestaan hampurilaisen pihvinä rakentavaa palautetta. Myönsin asian ja sanoin, että itse asiassa välittömästi osuuteni päätyttyä otin opikseni muutaman seikan.

ÄLÄ LUPAA MAHDOTTOMIA 

Taipumukseni on leikkiä supermiestä ja näyttää, kuinka selviän tilanteesta kuin tilanteesta. Jos jotain on sovittu selkeästi ja olen suunnitellut sekä valmistautunut, en suostu muutoksiin helposti ja jos suostun niin tällöin muokkaan paketin uusiksi.

MÄÄRÄ EI KORVA LAATUA

Kuulin tarinan hyvästä lääkäriluennoitsijasta, jotka pitäytyy aina aikataulussa. Hän ei kiirehdi, vaan käsittelee esityksen sivut yksitellen ja kun aika päättyy niin esitys päättyy, olipa sivuja jäljellä tai ei – eikä kukaan lopulta tiedä, oliko sivuja vielä jäljellä vai ei. Tee hyvin se, minkä teet äläkä yritä ahnehtia. Määrä ei korvaa laatua.

VÄHEMMÄSTÄ ENEMMÄN – KITEYTÄ

Puhelinmyynnissä valmiiksi kirjoitettu spiikki on tarkoitettu rengin asemaan, ei isännäksi. Mikäli spiikin vetää sanasta sanaan ja vieläpä monotonisesti, tällöin se on ottanut isännän roolin. Esityksen sivut valmennuksilla ovat rengin osassa ja tukevat esittämistä. On viisaampaa ottaa vähemmän sivuja ja käsitellä asioita syvemmin, ettei joitakin sivuja tarvitse pomppia yli. Ylipäätään asioiden kiteyttäminen on tärkeää! Miten 2 – 3 tunnissa itselleen tutuista aiheista valmistellun materiaalin suuri osa kuulijoista omaksuisi kolmessa vartissa?

Miellyttämisen tarve ja supermiehen leikkiminen saa astumaan miinaan. Minä olen vastuussa – asenteella on mahdollisuus ottaa opikseen.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, esiintyminen, itsensä kehittäminen, kehittyminen, oppiminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini