Blogin arkisto

Voitin, koska myyjä menetti malttinsa helpommin kuin minä

Perjantai 14.8.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEdellisessä artikkelissani kerroin, millä tavalla aioin vaatia huonon kellon myyjän tilinteon hetkeen. Kävelin liikkeeseen ostoa seuraavana päivänä. Myyjä tervehti ystävällisen tuttavallisesti tunnistaen minut ja jatkoi edellisen asiakkaan palvelemista. Katselin sen aikaa ympärilleni.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyjä, kauppias

Kauppiaan on huolehdittava, ettei häviä sotaa

Perjantai 7.8.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTurkin lomareissulla innostuin shoppailemaan 33 eurolla automaattikellon nk. parempilaatuisen rantarolexin. Vastaavanlaisen ostin vuosia sitten Thaimaan reissulta (kuva vas.). Hintataso oli siis selvä ja edellinen kello toimi moitteetta.

Nyt uusi kello toimi vain ensimmäisen päivän, mutta toisena päivänä viisarit eivät liikkuneet. Heiluttelin kelloa ja viisarit pyörähtivät 15–30 sekuntia, automaatio ei siis toiminut. Päätin siinä hetkessä, että palaan liikkeeseen ja laitan myyjän ahtaalle. Hänellä on kaksi vaihtoehtoa ja teen kantani selväksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyjä, kauppias

Kun ihminen oli kaupan

Maanantai 5.9.2011 - Pekka Masonen

Atlantin orjakaupan myötä ainakin 11 miljoonaa afrikkalaista päätyi Uuteen maailmaan. Orjia tarvittiin työvoimaksi Karibian meren saarilla sijaitseville sokeriruokoviljelmille. Espanjalaisten valloittajien levittämät taudit olivat tuhonneet saarten alkuperäisväestön. Aluksi plantaaseilla oli turvauduttu eurooppalaisiin siirtolaisiin, mutta he eivät sopeutuneet trooppisiin olosuhteisiin.

Lue lisää »

30 kommenttia . Avainsanat: Pekka Masonen, orjakauppa, orjakauppias, orjalaiva, asenteet