Blogin arkisto

25 000 dollarin idea - työtehokkuutta lisää!

Perjantai 1.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgBetlehem Steelin hallituksen puheenjohtaja Charles Schwab sai kauan aikaa sitten toimivan neuvon työtehokkuuden ja aikaansaamisen lisäämiseksi. Hän pyysi työtehokkuuden asiantuntijan Ivy Leen luokseen, koska hänellä oli halu kehittää omaa sekä johtotiiminsä työtehokkuutta.

Lee lupasi, että hän voi parantaa tehokkuutta, mikäli saa viettää varttitunnin kunkin johtohenkilön kanssa. Schwab kysyi, mitä tämä maksaa, johon Lee tuumasi, ettei mitään, ellette huomaa parannusta ja tuloksia kolmen kuukauden aikana. Jos tuloksia syntyy, Schwab saisi maksaa sellaisen summan, mikä tuntuisi sopivalta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, työtehokkuus, tehokkuus, ideat, työtehtävät

Ihmisen aivot on sillä tavalla rakennetut, että ne eivät kykene käsittelemään montaa asiaa kerrallaan

Maanantai 23.9.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgAutoa ajaessasi voit puhua samalla puhelimeen jotain järkevää, mutta jos ajat kilpaa, auto on outo tai olet vieraassa kaupungissa puhelimeen puhuminen haittaa ajamista. Parhaan ajotuloksen saat keskittymällä täydellisesti ajamiseen. Ajonaikainen puhelu on häiriö, joka vie keskittymisen.

Sama pätee muuhunkin ihmisen toimintaan.

Jos suunnittelet strategiaa, kirjoitat sähköpostia, koodaat tietokoneohjelmaa… Keskittymällä täysin käsillä olevaan asiaan saa parhaat tuloksen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, keskittyminen, johtaminen, tavoitteet, työtehtävät, strategia, organisointi, elämänhallinta

Putkitöitä, lakiasiainneuvontaa ja fysikaalisia palveluita

Perjantai 15.5.2009 klo 8.00 - Liisa Seppälä

Toisinaan vastikään perustettujen yritysten toimialakuvausta lukiessani olen ollut ihmeissäni, ihastunut tai hörähtänyt väkisinkin nauruun.

Useilla yrityksillä liiketoimintaan kuuluvat toimintojen paketti on varsin timmissä kunnossa ja loppuun asti hiottu - toiminnot tukevat toisiaan, eikä ylenpalttista rönsyilyä esiinny. Välillä toimialamääritelmä on kuitenkin kuin sketsikirjasta konsanaan. Miten kummassa pieni toiminimi voi tarjota niin putkitöitä, asianajo- ja lakitoimistopalveluita sekä fysikaalista hoitoa? Ja kaikki tietysti asiantuntemuksella…

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Toimialat, liiketoiminta, työtehtävä, työnkuva, osaaminen, työntekijä, työtehtävät, hyöty, pätevyys, ammattitaito