Blogin arkisto

Henkilöstöjohtamisen tavoitteet

Tiistai 21.7.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIstuin eilen illalla henkilöstöjohtamisen tentissä. Tämä on osa omia opiskelujani, joilla tähtään uusien taitojen oppimiseen eli haluan ymmärtää johtamista myös yliopistotasoisen koulutuksen kautta. Ja tämän kurssin avulla pyrin avaamaan itselleni näkemystä siitä, mitä on hyvä henkilöstöjohtaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtaminen, esimiestyö, henkilöstöjohtaminen

Outo kurssi nörtille: Henkilöstöjohtaminen

Tiistai 12.5.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgViime keväällä hiukan sorruin tutustumaan johtamisen ihmeelliseen maailmaan ja sama suunta näkyy tänäkin syksynä opiskeluissa eli tutustun johtamiseen uudelta suunnalta eli henkilöstöjohtamisen kautta. Eli työn alla on neljän opintopisteen kurssi.

Henkilöstöjohtaminen määritellään kurssilla aika mielenkiintoisesti. Eli sille asetetaan kurssin mukaan muutamia erilaisia haasteita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtaminen, henkilöstöjohtaminen

Pettymysten johtaminen

Keskiviikko 18.1.2012 - Tiia Arjanne

Johtajiin kohdistuu monenlaisia odotuksia. Johtaja on kuin joulupukki: hänelle esitetään pitkiä toivelistoja ja lahjat pitäisi toimittaa perille viipymättä. Halutaan uusin kännykkä tai omalle projektille lisää resursseja. Halutaan bonusjärjestelmän käyttöönottoa tai henkilöstön kehittämisponnistuksia tai jollekin hankalalle tyypille potkut tai kukkia käytävään ja pullakahvit firman piikkiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tiia Arjanne, johtaminen, johtaja, henkilöstö, jaksaminen, narsismi, työhyvinvointi, työyhteisö, tunne

Työntekijä on myös työpaikan kehittäjä

Lauantai 12.12.2009 klo 8.00 - Raimo Kolu

Johdolla ja esimiehillä on luonnollisesti suurin vastuu yrityksen kehityksestä ja säilymisestä tuottavana ja pitkäaikaisena työpaikkana, mutta työntekijöilläkin tulee olla oikeus tai oikeastaan velvollisuus tuoda esiin ideoita ja parannusehdotuksia. Työpaikalla näin tapahtuukin jos avoin innostava ilmapiiri vallitsee. Pienetkin ideat vievät aina kehitystä eteenpäin, eikä ideanikkaria saisi koskaan tyrmätä, vaan mieluiten innostaa ajatusten esittämiseen ja kuunnella, vaikka ehdotus ei tuntuisikaan sopivan.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: työ, työyhteisö, esimies, kehittyminen, yritys, henkilöstö