Blogin arkisto

Haittaohjelma

Maanantai 11.10.2010 klo 10.07 - Kari Uoti

Naamakirjassa leviää ohjelma, jota tykkäämällä tai linkin aukaisemalla tietämättään luovuttaa tietojaan ohjelman tekijän käyttöön. Ohjelma markkinoi itseään taitavasti, koska jo yli 100 000 suomalaista on tykännyt, klikannut ohjelman linkin auki. Kuka nyt ei klikkaisi ohjelmaa, joka kertoo miten kävi, kun isä näki tyttärensä webcam-esityksen. Minä en klikannut, mutta moni tuttavani klikkasi.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Facebook, haittaohjelma, tietojen kalastelu, virustorjunta, nettihuijaus, nettirikollisuus

Mitä mieltä valelääkäristä?

Torstai 16.9.2010 klo 16.25 - Pauli Vuorio

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Lohjalla käsittelyssä ollutta valelääkäritapausta on ruodittu paljon, erityisesti iltapäivälehdissä. Valelääkärinä toiminen on tietenkin väärin, lainvastaista ja muutoinkin tuomittavaa, se lienee selvä.

 

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, valelääkäri, huijaus, moraali

Viesti Mr Changilta

Perjantai 18.9.2009 - Kari Pusa

Sain iloista sähköpostia Kiinasta. Suuren Hong Kongissa toimivan pankin rahoitusjohtaja Mr Chang haluaa tehdä bisnestä minun kanssani. Johtaja Chang tarjoaa minulle erittäin tuottoisaa yhteistyösopimusta, jonka ensimmäisenä manööverinä hän siirtää pankkitililleni huomattavan summan rahaa. Jees! Tätä onkin odoteltu.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Kari Pusa, Mr Chang, spämmi, sähköposti, huijaus, sähköpostihuijaus, roskaposti

Madoff ja Madonna

Torstai 10.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Madoffista tulee maailman vanhin mies, jos hän kävelee ulos linnasta saatuaan kesäkuussa megametrikakun. Madoff tuomittiin 150 vuodeksi linnaan. Amerikassa kaikki on aika suureellista: 150 vuotta 71-vuotiaalle on aika paljon, oli hän sitten tehnyt mitä tahansa.

Mitä Madoff sitten teki? Hän keräsi rahaa ihmisiltä ja antoi sitä heille takaisin hyvällä tuotolla. Ainoa ongelma kuviossa oli, että tuottoja ei ollut, rahaa ei tullut mistään muualta kuin uusilta sijoittajilta. Tätä sanotaan pyramidihuijaukseksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Madonna, Madoff, pyramidihuijaus, talousjournalismi

Ilmiöitä

Tiistai 18.11.2008 klo 10.53 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Huijauslaskuja tulee nykyään muualtakin kuin Nigeriasta. Lasku on lasku ja se on maksettava, jos tavara on toimitettu ja se on ollut sopimuksen mukaista, mutta mitä tehdä laskulle, joka ei perustu mihinkään. Jotkut vievät laskut poliisille ja vaativat esitutkintaa rikoksen selvittämiseksi, toiset taas maksavat, vaikka ei tarvitse, jotta välttyy vaikeuksilta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, lasku, huijauslasku, oikeus, perintä, perintäyhtiö, perintätoimisto, parkkisakko, pysäköintiyhtiö, oikeuskäytäntö