Blogin arkisto

Mikromanageeraus voi johtua luonteenpiirteistä, tilanteesta tai se voi olla rakenteellista jolloin mikromanageerauksesta voi toipua

Maanantai 6.10.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMikromanageeraus on johtamisen tyyli, jolla tarkoitetaan, että esimies seuraa ja valvoo läheltä  yksityiskohtaisesti alaistensa tekemisiä. Mikromanageerauksella on yleensä kielteinen merkitys eikä sitä yleisesti sitä pidetä toivottavana asiana.

Yleensä mikromanageeraajan alaiset tunnistavat ongelman, mutta mikromanageerajat itse eivät tunnista eivätkä hyväksy ongelman olemassa oloa mikä vaikeuttaa korjaamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, alaiset, coachaus, esimies, esimiestyö, johtaminen, johtamisjärjestelmä, kyvyt, luonteenpiirre, mikromanageeraus, rakenteellinen, sisäistäminen, tilannekohtainen

Joku uskoo, että sinä voit johtaa muita tekemään työnsä paremmin

Maanantai 30.9.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMenestyt hyvin työssäsi omasta ja muiden mielestä. Se mitä teet ja saat aikaiseksi, on sinun ansiotasi ja tekemääsi. Ei muiden.

Paistattelet menestyksessä. Kuka muu nostaisi kissan häntää ellei kissa itse. Siksi tuot tekemisesi esille muiden havaittavaksi.

Hyvä suorituksesi on henkilökohtaisesti sinun omaa ansiotasi.

Sitten saat ylennyksen, ja sinusta tulee esimies tai -nainen.

Tilanne muuttuu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, alaiset, onnistuminen

Suomalaisesta mentaliteetista

Torstai 16.8.2012 - Heikki Kolehmainen

heikkikolehmainen.jpgAiheeni on tällä kertaa vaikea. Väitteeni ovat arvauksia ja tuntemuksia ns. suomalaisesta mentaliteetista ja yhteiskunnallisesta "ilmastosta", jossa kukaan ei saa kohota korkeammalle kuin toinen.

Me maksamme veromme, meitä haukutaan EU:n mallioppilaiksi, me avaamme sanaisen arkkumme ja uhoamme vain ollessamme humalassa. Onko tämän käytöksen toinen puoli se, että kukaan ei saa olla erilainen, että me asetumme machiavellimäisen hallitsijan alamaisen asemaan ilman todellista syytä siihen? Siksikö meitä kalvaa jatkuva kateus ja vastemielisyys menestymistä ja rikastumista kohtaan?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Kolehmainen, EU, suomalaiset, yhteiskunta, valta, hyvinvointi