Blogin arkisto

Miten kalliiksi tulee olla ostamatta?

Perjantai 10.6.2016 - Juha Ahola

juhaahola.jpgÄkikseltään ajateltuna helpoin tapa säästää, on jättää ostamatta. Näin monesti onkin esim. uusien vaatteiden ym. kulutustuotteiden osalta. Myyjä vääntää usein asiakkaan kanssa toteutuvasta kulusta (lue hinnasta), jonka pohjalta ostopäätös (muka) tehdään.

Myyjän kannalta saattaa olla kohtalokasta alkaa puhua vaihtoehtoiskustannuksesta eli mitä muuta rahalla saisi, koska tällöin se ”muu” voi olla jotain, mitä myyjällä ei ole tarjota.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, säästö, ostaminen, kulutus, ostopäätös, kustannus, kulu

Voimavarojen puute johtaa säästöihin ja kulukarsintaan

Maanantai 16.3.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOlin pari viikkoa sitten Tieto Oyj:n tilaisuudessa, jossa puhui Taneli Tikka. Asia oli teollinen internet, josta Taneli puhui mielenkiintoisesti, innostavasti ja samalla kuitenkin realistisesti.

Puheen yksi kohta kiinnitti erityisesti huomiotani. Taneli kertoi, että Suomessa asiakkaat pyrkivät säästämään. Ruotsalaiset asiakkaat pyrkivät luomaan uutta liiketoimintaa.

En ole suuri Suomi-Ruotsi -vertailujen kannattaja varsinkin kun vertailut ovat joskus mallia “me ollaan jo hävitty tämä peli”, mikä kertoo vertailijan asenteesta, mutta Tanelin puheessa ei ollut tuota asennetta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, kasvu, kulujen karsinta, kulukarsinta, säästäminen, säästö, voimavarat, yritys

Venezuela on sääntelytalouden ankea esimerkki

Keskiviikko 13.3.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgVastikään kuolleita on rumaa haukkua, mutta en malta olla nostamatta esiin Venezuelan Hugo Chávezia hänen talouspolitiikkansa vuoksi. Se kuvaa hyvin, kuinka virheelliset taloudelliset analyysit ja yhteiskunnalliset toimet johtavat ihan muuhun kuin on tarkoitus.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, suunnitelmatalous, talouspolitiikka, yhteiskunta, sosialismi, kulutus

Suomen hallitus ampuu omaan jalkaansa

Keskiviikko 19.9.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen hallitus on uudessa hallitusohjelmassaan painottanut mm. yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Hallitus näyttää tekevän kaikkensa, jotteivät talouden pyörät Suomessa pyörisi.  Arvonlisäveron korotus ja kilometrikorvausten leikkaus osaltaan saattavat taloutemme rajuun ja pitkään taantumaan. Suomen hallituksen eräiden jäsenten tieto ja taito ymmärtää kansantaloutta on todennäköisesti kansakoulutasoa. Hallituksen ainut keino selviytyä Eurooppaa ja meitä kohtaavasta haaksirikosta on korottaa veroja. Nyt jos koskaan on syytä pidättäytyä kaikista yritykseen kohdistuvista veroluonteisista maksuista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, yrittäjä, yrittäminen, yrittäjyys, arvonlisävero, kilometrikorvaus, matkakulut

Arvot tilanteen mukaan

Torstai 1.1.2009 klo 20.52 - Ahti Pontinen

Pääministeri Vanhanen neuvoo kuluttajia aukaisemaan kukkaronnyörejä ja alkamaan kuluttamaan. Samaan aikaan Suomi on sitoutunut lähes koko muun maailman tavoin ilmastonmuutos talkoisiin. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, Pääministeri, Matti Vanhanen, ekologista, kulutus, kuluttaja, politikointi, politiikka, usa, yhdysvallat, rahanväärennös, väärennetyt dollarit, ilmastonmuutos