Blogin arkisto

Hurmoshenkeä vakavien aiheiden parissa

Keskiviikko 5.10.2011 - Heikki Ikonen

nordicbusinessforum1.jpg

Suomen yrittäjäyhteisön järjestämä Tuottava vastuullisuus -seminaari Jyväskylän paviljongissa keräsi kunnioitettavat 1800 vierasta.

Kaksipäiväisen tapahtuman tunnelma oli kauttaaltaan innostunut. Pääpuhujan, Nobel-palkitun Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren esityksen päätteeksi tunnelma kohosi kattoon kuin rockfestivaalissa. Spontaaneja aplodeja saivat osakseen muutkin luennoitsijat, vaikka moni heistä keskittyi tiukasti asiaan yleisöä kummemmin kosiskelematta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Ikonen, Nordic Business Forum, Tuottava vastuullisuus, Al Gore, Les Brown, Jyväskylä

Soppa kiehuu

Maanantai 29.11.2010 klo 13.18 - Kari Uoti

Irlantilaiset pankit ovat samassa jamassa kuin islantilaiset tovi sitten. Molempien maiden pankkisektori on liian suuri maan resursseihin nähden. Tämä korjaantuu kolinalla, joka pakottaa molempien valtioitten kansalaiset tiukentamaan vyötä, mistä seuraa, että väki lähtee muualle. Miksi tiukentaa vyötä, kun rajat ovat auki ja vastuusta pääsee luopumalla irlantilaisesta osoitteesta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, pankkikriisi, pankkituki, sijoitusriskit, sijoittajan vastuu

Vie sinä, minä valitan?

Perjantai 5.11.2010 - Olli Linjala

Terve ihminen haaveilee. Pääsääntöisesti haaveet kohdistuvat parempaan elämään. Onnellisuus, terveys, talous, raittius, vaikuttaminen, arvostus… Luettelo on loputon. Sellaiseksi se myös jää, täyttymättömien haaveiden listaksi. Miten yhden kirjaimen eron ymmärtäminen voi muuttaa koko elämän? Täyttymätön – täyttämätön!

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, unelmointi, vastuun pakoilu, vastuun ottaminen, elämänhallinta, oma-aloitteisuus, henkinen vahvuus, asenne, tekosyyt, urautuminen, elämänlaatu

Petos, törkeähkö

Maanantai 5.7.2010 - Kari Uoti

Kreikan valtio on saanut kasoissa lainaa, rahaa, jota se on käyttänyt holtittomasti. Valtio on toiminut rikollisesti. Valtio ei kuitenkaan joudu vankilaan, vaan muut valtiot antavat sille lisää fyffeä, koska se on ainoa tai tehokkain keino estää, että vahingot muille minimoituvat.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, Kreikka, talouskriisi, holtiton taloudenpito, petos, velallisen epärehellisyys, lainaraha, konkurssi, velallisen vastuu

Tuomarin vastuu

Tiistai 28.4.2009 klo 8.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Yhteiskuntarauhan kannalta on välttämätöntä, että ihmiset luottavat, että tuomarit toimivat rehellisesti ja oikeudenmukaisesti ja heidän päätöstensä perusteena on demokraattisin perustein säädetyt lait. Vaihtoehto tälle on mielivalta, jossa tuomarit ratkaisevat asioita sen mukaan, mistä heille itselleen on tavalla tai toisella eniten etua.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, oikeudenmukaisuus, tuomarit, tuomiot, harkintavalta, virkarikos, virkavastuu, ihmisoikeustuomioistuin, korkeimman oikeuden tuomio, vastuu

Asiantuntijoita - onko heitä?

Keskiviikko 8.4.2009 klo 8.00 - Maria Lehtiniemi

Omissa työtehtävissäni joudun varmasti tavalla tai toisella vastuuseen, jos vakuutan jonkin asian olevan tietyllä tavalla, eikä homma todellisuudessa toteudukaan kertomani mukaan. Ainakin saan kuulla huutia esimieheltäni ja pahimmassa tapauksessa vastaan teoistani tahi sanomisistani myös taloudellisesti. Luonnollisesti myönnän erehdykseni ja pohdin, miten olen voinut olla niin väärässä.

Pistääkin miettimään, miten on mahdollista, että asiantuntijat antavat lausuntojaan ääni paatoksesta väristen ja suoraan silmiin katsoen, ja jonkin ajan kuluttua toisinaan jopa kaikki heidän sanomisensa osoittautuvat virheellisiksi. Minkäänlaista vastuuta he eivät kuitenkaan ota.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: vastuu, asiantuntija, arvio, taantuma, uhkakuvat, virheet

"Ihminen on tärkein"

Torstai 5.2.2009 klo 8.00 - Matti Saarinen

Näin kirjoittaa metsäteollisuutemme Grand Old Man, kymmenvuotiaana sotaorvoksi jäänyt paperi-insinööri Pekka Rantala joulun alla ilmestyneessä kirjassaan Noususta Syöksykierteeseen. Rantalan kädenjälki on näkynyt vahvana sekä kotimaassa että ulkomailla. Erikoisen hyvin mies tunnetaan ainakin Lohjalla, Varkaudessa ja Raumalla. Hänellä on myös pitkäaikaiset kokemukset kansainvälisiltä paperimarkkinoilta aina Amerikkaa, Afrikkaa ja Aasiaa myöten. Hänen työuralleen mahtuu tehtäviä työmiehestä toimitusjohtajaan ja johdon konsultointiin.

Kirjassa käydään johdonmukaisesti ja asiantuntevasti läpi menneisyyttä, mutta visioidaan myös tulevaisuutta, tavalla mistä monien kannattaisi ottaa oppia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Matti Saarinen, Pekka Rantala, Noususta syöksykierteeseen, paperiteollisuus, ympäristökysymys, kestävä kehitys, Kemijärven sellutehdas, Bush, globalisaatio, vastuu, ympäristö, luontoarvot, ympäristökatastrofi

« Uudemmat kirjoitukset