Blogin arkisto

Pienyritykset verottajan hampaissa

Maanantai 14.2.2011 - Heikki Ikonen

Olen kuullut vinon pinon kauhutarinoita verottajan ja verolakien tavasta kohdella pienyrityksiä. Sain tästä makua perustaessani vuosi sitten toiminimen, jotta voisin veloittaa hiukan taloyhtiötämme isännöinnistä. Toiminnan liikevaihto oli pari tonnia vuodessa eli niin vähäinen, etten joutunut edes alv-velvollisuuden piiriin. Toiminimestä kertyvät vähäiset verot aioin hoitaa yliverottamalla verokortillisia normitöitäni.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, verotus, yritysverotus, ennakkoverot, ennakkoveroarvio, verorikkomus, byrokratia

Omanarvontunnosta ja itsekriittisyydestä

Keskiviikko 26.1.2011 - Pauli Vuorio

Monien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia autoilijoista arvioi kuuluvansa kuljettajien parhaaseen kolmannekseen. 80 prosenttia on kuitenkin aika paljon enemmän kuin kolmasosa. Niinpä enemmän kuin joka toisen parhaaseen ryhmään itsensä luokittelevista täytyy arvioida ajotaitonsa väärin eli liian myönteisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, minäkuva, omanarvontunto, itsetuntemus, itsekritiikki, itsearviointi

Itsekriikistä

Keskiviikko 29.9.2010 klo 8.36 - Pauli Vuorio

Monesti hahmotan asioita myyntikokemukseni, myyntitoiminnan ja esimerkiksi myynnin johtamisen kautta.

Aikanaan, ehkä noin viisi tai kuusi vuotta sitten, tein noin kolmellekymmenelle myyjälle kyselyn siitä, millaisiksi he kokevat taitonsa ja tulostensa suhteessa muihin. Tulos jonka sain, voi jonkun mielestä olla yllättävä. Itseäni se ei silloin yllättänyt. Kaikki myyjät tekivät samaa työtä, ja heillä oli ainakin halutessaan mahdollisuus tietää tarkkaan kaikkien muidenkin tulokset.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Itsekritiikki, itsetuntemus, itsearviointi, ego, motivaatio, onnistuminen

Walk the Talk

Keskiviikko 5.8.2009 klo 15.49 - Petri Niskanen

Kun arvioimme ihmisiä tärkein kriteeri on luotettavuus. "Onko hän sanojensa mittainen mies?", on usein esitetty kysymys. Vastaus antaa perustan henkilön arviointiin. Jos se on EI, jatkokysymyksiä on turha esittää. "Se oli siinä", yhteistyöltä puuttuu pohja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petri Niskanen, luotettavuus, arviointi, kasku, lentäminen, yhteistyö, sanojen mittainen, sanojensa mittainen mies, luottamus, arkinen luotettavuus

Asiantuntijoita - onko heitä?

Keskiviikko 8.4.2009 klo 8.00 - Maria Lehtiniemi

Omissa työtehtävissäni joudun varmasti tavalla tai toisella vastuuseen, jos vakuutan jonkin asian olevan tietyllä tavalla, eikä homma todellisuudessa toteudukaan kertomani mukaan. Ainakin saan kuulla huutia esimieheltäni ja pahimmassa tapauksessa vastaan teoistani tahi sanomisistani myös taloudellisesti. Luonnollisesti myönnän erehdykseni ja pohdin, miten olen voinut olla niin väärässä.

Pistääkin miettimään, miten on mahdollista, että asiantuntijat antavat lausuntojaan ääni paatoksesta väristen ja suoraan silmiin katsoen, ja jonkin ajan kuluttua toisinaan jopa kaikki heidän sanomisensa osoittautuvat virheellisiksi. Minkäänlaista vastuuta he eivät kuitenkaan ota.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: vastuu, asiantuntija, arvio, taantuma, uhkakuvat, virheet