Blogin arkisto

Kasvuyritykset ovat Suomen menestystekijä

Keskiviikko 17.6.2009 klo 8.00 - Kimmo Sasi

Haastavassa taloustilanteessa yritysten kasvu on olennaista kansantaloudelle. Työ on hyvinvoinnin perusta. Työstä saamillamme tuloilla me rahoitamme elämisemme. Yhteiskunnan tuki ja palvelut perustuvat yksinomaan siihen, että suuri osa kansalaisista luopuu työnsä tuloksista verojen muodossa. Hyvinvointivaltiota ei ole ilman työtä.

Suomalainen yhteiskunta on pitkään suhtautunut vallitsevaan hyvinvointiimme minimitasona, jonka eteen ei tarvitse juuri ponnistella. Todellisuudessa hyvinvointi on kuitenkin tehtävä joka päivä - saavuttaaksemme tavoitteemme tarvitsemme uudenlaisia avauksia ja uusia innovaatioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Sasi, yrittäjyys, taloustilanne, yrittäjyyskasvatus, verot, verotus, yritysvero, yritysverouudistus, kasvuyritys, kasvuyrittäjyys, kasvu, mahdollisuusyrittäjyys, arvostus, osaaminen, suuret ikäluokat

Nyt tarvitaan tuloja

Perjantai 12.6.2009 klo 12.00 - Matti Saarinen

On ilkuttu, että sosialismi on kuilun partaalla. Viimeaikaiset tapahtumat kertovat kuitenkin karulla tavalla, että kapitalismi on ajanut sosialismin ohitse, sillä kapitalistinen maailmantalous on vapaassa pudotuksessa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Matti Saarinen, kapitalismi, sosialismi, veroelvytys, verotus, hallitus, rikkaat, köyhät, keskiluokka, talousrikollisuus

Wincapita

Torstai 4.6.2009 klo 8.00 - Kari Uoti

Ovatko Wincapita ja siihen liittyvät varojen siirrot rikoksia, vai onko kyse jostakin muusta, uhkapelistä, jossa joku voittaa ja toinen häviää.

Sisäasiainministeriön pelipäällikkö, hallitusneuvos Laiho otti aika nopeasti kantaa rikoksen puolesta. Ihmiset, jotka olivat keränneet rahaa Wincapitaan olivat hänen mukaansa syyllistyneet rahankeräysrikokseen samalla tavalla kuin massaliikkeen aktivisti. Tämä ei vielä ole kovin suuri synti. Poliisi ryhtyi tutkimaan rahankeräystä. Olivatko rahankerääjät huijanneet ihmisiä kerätessään rahaa, oliko rahaa sijoittaneille annettu väärää tietoa systeemistä, joka tuntui generoivan uskomattomia tuottoja ja joka veti puoleensa niin rikollisia kuin poliisejakin sijoittajiksi.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Wincapita, rikos, veropetos, valuuttakauppa, rahankeräys, oikeudenkäynti

Suomi ahkerammaksi

Maanantai 4.5.2009 klo 8.00 - Päivi Räsänen

Pääministeri Vanhanen teki palveluksen maallemme nostaessaan keskusteluun työurien pidentämisen. Miten saamme väestön työskentelemään tuottavammin ja kartuttamaan verotuloja, jotta ikärakenteen muutoksen ja kasvavan velkataakan kanssa pärjätään? Suomalainen yhteiskunta on rakentunut ahkeralle työlle ja myös tulevaisuuden haasteista selvitään työllä ja yrittämisellä.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Päivi Räsänen, työura, ikärakenne, yrittäminen, eläköityminen, ikärakenteen muutos, nuorten syrjäytyminen, verotulot

Pääoma nauraa, kun veroista lakiesityksiä tehdään

Torstai 5.3.2009 klo 9.27 - Ahti Pontinen

Eduskunnalle on annettu lakiesitys, jonka mukaan verottajalle annettavan kuukausi-ilmoituksen myöhästymiselle on tulossa 20 prosentin rangaistusmaksu. Maksu peritään ilmoittamatta jääneestä verosta myös siinä tapauksessa, että yrittäjä itse korjaa virheensä huomattuaan sen. Asiasta on noussut suuri haloo, lähinnä siksi, että luullaan maksun nostavan maksuja rankasti rangaistusmaksun muodossa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, alv-vero, lakiesitys, eräpäivä, rangaistusmaksu, pääoma

Yrittäjää autetaan usein tavoin!

Tiistai 10.2.2009 klo 15.00 - Anne Kalmari

Työnantajien kansaneläkemaksun poisto on noussut julkisuuteen vastaantulona elinkeinoelämälle. Todellisuudessa suurimmat hyötyjät ovat suuryritykset ja kuntasektori. Pienyrittäjille merkittävämpää kuin suora rahallinen hyöty onkin se, että työmarkkinajärjestöt pääsivät samalla sopuun monista työehtokysymyksistä, ja lakkoaaltoa ei tarvitse pelätä.

Kuitenkin valtion budjetissa tämä on 800 miljoonan euron tulon menetys. Näin iso vastaantulo hallitukselta siirtää katseet nyt suuryritysten suuntaan. Jos toisessa vaakakupissa on voittojen maksimointi ja toisessa työntekijöiden työllisyys ja heidän lisäkouluttaminen taantuman aikana, eikö tulevaisuuteen katsovan kannata pitää kiinni työvoimastaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Kalmari, elvytyspaketti, rahoitus, riski, budjetti, työllisyys, bioenergia, verokortti, kotitalousvähennys, elvytysraha, paperiteollisuus

Linnanmäki

Maanantai 19.1.2009 klo 12.24 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Korkein oikeus avasi vuoden vahdikkaasti heittämällä TJ Groupin veljekset kaappiin muistelemaan vuosituhannenvaihteen temppuja. Osakeannilla ja myynnillä kerättiin yhteensä 250 miljoonaa euroa, joista 60 miljoonaa tippui kummallekin loppujen valuessa yhtiöön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, liike-elämä, oikeusvaltio, rikoslaki, talousrikoslaki, viranomaisten toiminta, suomen laki, talousrikos, yleinen etu, osakeanti, veropetos, pankkirikos

Valtiolta loppuu rahat

Maanantai 12.1.2009 klo 19.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Ei tuu enää, huutaa verokassanhoitaja valtiovarainministeriön alakerrasta. Valtion verotulot putoavat huimaa vauhtia. Vienti on pysähtynyt. Kukaan ei enää osta autoja eikä juuri mitään muutakaan, mitä ei voi syödä. Ruoka sentään jaksaa kallistua. Keskusliikkeet, suomalainen ruokakartelli pitää hinnat pystyssä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Uoti Kari, Verotulot, Julkinen sektori, Talous, Stakes, Verotulot, Yhteiskunta, Valtio, Kunta, Kunnat, Valtiovarainministeriö,

Koronkiskontaa ja heikomman hyväksikäyttöä

Maanantai 1.9.2008 - Ahti Pontinen

Muutama suomalainen poliitikko ja poliitikkokandidaatti on ollut huolissaan pikavippejä tarjoavien yritysten lainojen koroista. Vuosikorko niissä nousee sellaiseksi, että sen voidaan ajatella olevan kiskontaa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Mielipidekirjoitus, Pikavipit, Korko, Vuosikorko, verottaja, yhteiskunnan tuki verottajalta, verottajan ylivalta, suomalainen verottaja, verotus,

« Uudemmat kirjoitukset