Blogin arkisto

Hätähuuto Suomen puolesta

Tiistai 18.9.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät vaatii hallitukselta pikaisia toimia työllisyyden parantamiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi. Valtion verotulojen romahtaminen luo elementit kohtalokkaaseen taantumaan. Teollisuuden viennin jyrkkä alamäki lisää paineita pitää sisämarkkinamme vireänä. Valitettavasti Suomen hallitus ei näytä ymmärtävän eikä myöskään toimivan Suomen talouden kuntoon saattamiseksi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, teollisuus, vienti, sisämarkkinat, talous

Suomen kohtalo ei ole yhtä kuin Nokia

Keskiviikko 2.5.2012 - Heikki Ikonen

Kun Nokialla menee huonosti, synnyttää se Suomessa maailmanlopun tunnelman, niin suuri on ollut yhtiön merkitys työllistäjänä, yhtiöveron maksajana ja kansallisen itsetunnon kohottajana. Niin surullista kuin Nokian alamäkeä on seurata, ei suomalaisten pidä silti sortua näköalattomuuteen.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, Nokia, vientiyhtiöt, yritykset, Suomi

Tavara liikkeelle, osa 2.

Tiistai 25.5.2010 - Miia Godwin

Viime kerralla annoin vinkkejä vientiyrityksille ja lupasin olla unohtamatta maahantuojia. Tällä kertaa vuorossa ovat siis sisäpiirin tuoreet neuvot import-kauppaan erikoistuneille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miia Godwin, vienti, tuonti, kulttuurierot, suvaitsevaisuus, erilaisuus, makuasiat, kansainvälistyminen

Tavara liikkeelle, osa 1.

Tiistai 30.3.2010 - Miia Godwin

Tässä reippaalle export-yrittäjälle liuta ilmaisia sisäpiirin tuotevinkkejä. Seuraavalla kerralla listaan ohittamattomat neuvot tuontiyritykselle.

 

 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Miia Godwin, vienti, tuonti, tuotevinkki, kysyntä, markkinat

Teollisuus sukeltaa, mutta palveluissa on mahdollisuus

Maanantai 17.8.2009 - Petteri Laine

Menestyäkseen teollisuusyritysten, erityisesti vientiyritysten, on muutettava suhtautumista palveluliiketoimintaan. Yritykset eivät voi rakentaa menestystään pelkkien tuotteiden jakeluun ja odottamiseen suhdanteen kääntymisestä. Osaamista pitää laajentaa palveluihin ja ratkaisukokonaisuuksiin, jotka helpottavat loppuasiakkaan arkea, niin taantumassa kuin sen ulkopuolellakin.

Muutos ei synny kuitenkaan helposti - ennen kaikkea tarvitaan asennemuutosta ja palveluiden myynnin osaamista.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Petteri Laine, myynti, myyntityö, hinnoittelu, palvelut, palvelumyynti, teollisuusyritykset, vienti, asiakkaat

Protektionismi on vääristelevä käsite

Maanantai 1.6.2009 - Heikki Ikonen

Kuten aina laskusuhdanteissa, protektionismi on vahvistunut kautta maailman. Protektionismihan tarkoittaa taloudellisten suojamuurien rakentamista. Sen yleisimpiä keinoja ovat erilaiset tuontitullit ja tuontirajoitukset. Vaikka maailman johtajat vakuuttivat huhtikuussa Lontoon G 20 -kokouksessa vastustavansa protektionismismia, käytäntö todistaa muuta. Suurista kauppakumppaneistamme etenkin Venäjä on kunnostautunut protektionistina. Protektionistisia vaatimuksia rummutetaan myös EU:ssa ja Suomessa.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, protektionismi, hankinnat, kauppasodat, vienti, kotimarkkinat, tuonti, tuontitulli, palveluyritykset, yksikkökustannukset, kansainvälinen kauppa, isolationismi, eristäytyminen