Blogin arkisto

Kokoustamista

Keskiviikko 25.5.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgTehokkaan ja dynaamisen työyhteisön tunnistaa siitä, että käytävillä siirrytään ripeästi ja tehokkaasti kokouksesta toiseen. Kokouksissa istutaan ja päätetään vakavista asioista. Väliin vastataan kesken kokouksen puhelimeen ja keskeytetään kokous. Tätä tapahtuu niin valtion- ja kunnallishallinnossa ja yrityksissä.

Mutta onko kukaan miettinyt mitä se maksaa, että kesken kokouksen joku vastaa puhelimeen ja kokous keskeytyy. Pahimmillaan se maksaa melkoisen paljon. Joskus jopa hyvin johdetussa kokouksessa päästään lähes hurmiolliseen tilanteeseen eli kutsutaan flowsta. Eli asioihin paneudutaan, ideoita ja ajatuksia kehitetään ja päätöksiä saadaan aikaiseksi nopealla tahdilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työyhteisö, työpaikka, palaveri, kokous, flow

Hakeudu myönteisten ihmisten pariin! Mutta miten sietää lämmönottaja, negatiivinen, ihminen?

Perjantai 4.3.2016 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTunnetko lähi-/tuttavapiirissä mm. kahdentyyppisiä ihmisiä?

0) Niitä, jotka imevät mehut irti sinusta, lannistavat sinut tiedostaen tai tiedostamattaan, ovat negatiivisia eli ovat nk. lämmönottajia.
1) Niitä, jotka energisoivat sinut, kannustavat, innostavat ja ovat niin messissä.

Sano yksikin hyvä syy, miksi ryhmän 0) kanssa pitäisi olla tekemisissä? Tai jos olosuhteiden pakosta on hiukan kestettävä niin miksi et pyrkisi minimoimaan vuorovaikutusaikaa? Mikset tietoisesti viettäisi aikaa ja hakeutuisi ryhmän 1) kanssa tekemisiin ja keräisi jopa lisää ihmisiä, jotka täyttävät nämä kriteerit?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne, ihmistyyppi, flow, voimaantuminen

Flow - mielen virtausta

Tiistai 18.8.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgFlow on mielenkiintoinen käsite, jonka yhä useampi tunnistaa ainakin sanana. Eli se on tila, jossa ajantaju katoaa ja hommat tuntuvat menevän eteenpäin sujuvasti. Esimerkiksi nörteille tuo tila on tavoilteltava tila, jolloin syntyy hyvää ja toimivaa softaa.

Mihály Csíkszentmihályin mukaan Flow on tila, jossa kaikki psyykkinen energia käytetään tavoitteen saavuttamiseen. Eli flow- tilaan pääsemiseen vaaditaan selvä ja tarkka tavoite, joka on osaamisen rajamailla ja häiriötön tila. Eli aika yksinkertaisia asioita eli rauhaa, haastava tehtävä ja selvä päämäärä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kari vahtolammi, flow, asenne, työ, työilmapiiri

Elämä tasapainoon

Keskiviikko 5.11.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgKun yrityksen tavoite loistaa kirkkaana mielessä, riittää yrittäjällä motivaatiota työntekoon. Joskus jopa niin kovasti, että työnteosta ei tunnu tulevan loppua. Tavoitteeseen on päästävä niin nopeasti kuin mahdollista ja millä hinnalla hyvänsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yrittäjä, työnteko, motivaatio, flow

Yksi kaikkien puolesta - sytytä joukkue omalla panoksellasi flow-tilaan!

Perjantai 8.3.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgYksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Yksi vahva ja energinen persoona voi sytyttää muun joukkueen!

Niin toimii tiimi – puhaltaa yhteen hiileen, kun fokus on oikeissa asioissa ja halu kohti yhteistä päämäärää asettamatta omaa etua etusijalle. Yksilö ei mieti, tekeekö joku muu enemmän tai vähemmän yhteisen päämäärän eteen, vaan yksilö keskittyy tekemään sen parhaansa, minkä omila kyvyillään pystyy antamaan tiimille.

Jugoslavialainen lentopalloilija Vladimir Grbic näyttää, mitä yksi kaikkien puolesta tarkoittaa. Kyseessä olympialaisten finaali vuodelta 2000. Katso oheinen video (1 min), jotta voit samastua tarinaan.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, tiimi, ryhmä, yhteistyö, flow

Onnellinen töissä

Perjantai 14.12.2012 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgHarvard Business Review omisti koko numeron onnellisuudelle.

Onnellisten työntekijöitten tuottavuus on 31 % korkeampi, myynti on 37 % korkeampi ja luovuus on 3-kertainen onnettomiin verrattuna.

Luvut ovat vaikuttavia.

On myös melko helppo uskoa, että useimmat meistä haluavat olla onnellisia.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, onnellisuus, työ, työolosuhde, flow