Blogin arkisto

Palvelua nopeasti eikä kvartaalin päästä

Keskiviikko 22.6.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgTyöelämään kaivataan joustavuutta ja ihmisiä patistetaan ottamaan kaiki työ vastaan mitä tarjotaan. Niinhän se pitäisi olla. Kaikki työ pitäisi olla tekijälleen kannattavaa. Ehkä tehokkain keino siihen olisi yksinkertaistaa pykäläviidakkoa teoreettisen työajan pidentämisen sijaan.

Olen seurannut tuttujen räpiköintiä TE- toimistojen ja Kelan kanssa. Monikin haluasi tehdä pikkuisia duuneja pysyäkseen elämässä kiinni. Yhdellä kiikastaa Kelan päätöksestä kuntoutustuesta, toisella se että tekee konsultointia. Kolmannella siitä, että keikkaduunien tekeminen vie todellisuudessa leivän pöydästä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, te-toimisto, palvelu, kela, työelämä, joustavuus

Seksityö

Maanantai 19.11.2012 - Lassi Nokelainen

lassinokelainen.jpgIhan ensin pitää sanoa etten itse ole näiden palveluiden käyttäjä. Samoin kuin kannabiksen laillistamisen puoltamisessa, seison myös tämän takana yksilönoikeuksien ja itsensätoteuttamisaatteen takia.

Turhan usein seksipalveluiden myymistä perustellaan sillä että se rumentaa katukuvaa. Nainen jolla on nahkaa päällä, punaiset huulipunat kynsilakkoineen ja turhan pieni minihame häiritsee jonkun silmää - toisen silmää se hivelee. Eikö kadut vallanneet rintaliivi- ja muotivaatemainokset sitten häiritse? Häiritsee toki, mutta niitä on vaikeampi vastustaa kun ne ovat siinä laillisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lassi Nokelainen, seksityö, seksipalvelut, yksilönvapaus, ihmiskauppa

Asiakaskeskeisyyden vaalivoitto

Maanantai 2.5.2011 - Jorma Metsä-Ketelä

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) tuoreessa sosiaalibarometrissa lähes puolet sosiaali- ja terveystoimen johtajista ja päättäjistä sekä Kelan päälliköistä arvioi väestön hyvinvoinnin heikentyneen.

Miten asiakas itse kokee saamansa palvelut ja etuudet - sitä barometri ei kerro ollenkaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäminen, Kela, asiakaskeisyys, palvelu, työkyvyttömyys, stressi

Miten yhteiskunta määrittelee yrittäjän?

Perjantai 10.7.2009 - Santeri Maunumäki

Miten on mahdollista, että kolme enemmän tai vähemmän julkista tahoa määrittelevät yrittäjyyden toisistaan poikkeavalla tavalla? Kyseessä on kolme hyvinvointiyhteiskunnan tukipilaria: veronkanto, eläketurva ja Kansaneläkelaitos.

Havahduin yrittäjyyden määrittämiseen liittyviin epäselvyyksiin konsultoidessani yhtä alallaan tunnettua omistajavetoista yritystä. Yrittäjällä oli sen verran työvuosia takana, että hän ajatteli siirtyä eläkkeelle ja etsi jatkajaa yritystoiminnalle.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Santeri Maunumäki, Kela, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, yrittäjyys, määritelmä, eläkkeelle siirtyminen, eläke, työttömyysturva

Nuoret miehet kädestä pitäen töihin?

Keskiviikko 10.6.2009 - Aino Kauhanen

Lähipiirissäni on kaksi nuorukaista, jotka ovat juuri valmistuneet ammattiin. Isiensä jälkiä kulkevat pojat ovat metallimiehiä – ja ylpeitä siitä.

Pojat ovat koko opiskeluaikansa paiskineet kesät ja muutkin lomat isiensä työpaikoilla. Alun siivoiluhommat ovat vuosien mittaan vaihtuneet osaamista vaativiin oikeisiin töihin. Työnantajat ovat mielissään katselleet, miten nuori polvi tekee innolla töitä, pojat ovat olleet tyytyväisiä, että ovat saaneet hitsata työn ja opiskelun saumattomasti yhteen.

Molempien poikien piti saada työpaikka tutusta firmasta valmistumisen jälkeen. Mutta vientivetoisiin yrityksiin iskikin lama oikein toden teolla. Poikia ei palkata edes kesätöihin, kun vakituinen väki on lomautettuna, kukin vuorollaan.

Lue lisää »

16 kommenttia . Avainsanat: Tarja Cronberg, kesätyöt, työllistyminen, metalliala, työllisyys, lomautukset, Kela, byrokratia

Byrokratian kukkasia

Perjantai 5.6.2009 - Pekka Niskanen

Byrokratialla tarkoitetaan virkavaltaisuutta. Sanahan on itsessään ihan neutraali. Byrokratian pitäisi siis olla järjestäytyneen yhteiskunnan tukipilari. Mutta kun pilasivat sen, byrokraatit nimittäin.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Byrokratia, Kela, työttömyyspäiväraha, byrokraatti, Ajoneuvohallintokeskus, parkkikiekko, pysäköintikiekko, pysäköintikiekkokirja, kiekkokirja, parkkimaksu, pysäköintimaksu, pysäköintivirhemaksu, liikenne- ja viestintäministeriö

Lamantorjuntaan

Maanantai 9.2.2009 klo 14.00 - Antti Kaikkonen

Kansainvälinen talouskriisi iskee aaltojaan myös Suomeen. Maailmantalouden vahva keskinäisriippuvuus johtaa siihen, että kun jossain myrskyää, myös Suomessakin on vähintään tuulista. Maailmantalouden poikkeuksellisen huono tilanne johtaa siihen, että Suomenkin talouskehitys tulee olemaan vuonna 2009 huono, se on tässä vaiheessa selvää. Harmillisen monessa yrityksessä joudutaan alkaneen vuoden aikana harkitsemaan lomautuksia ja valitettavasti jopa irtisanomisia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Antti Kaikkonen, talouskriisi, hallitus, elvytyspaketti, rakentaminen, rahoitus, työnantajien Kela-maksu, ruokakassin hinta, takuueläke, elinkustannukset

Töitä riittää

Perjantai 9.1.2009 klo 22.44 - Ahti Pontinen

Yhteiskunta on muuttunut , eikä turvaa löydy entiseen tapaan kotoa, koulusta eikä työterveyshuollosta. Kelan julkaiseman lehden mukaan nuoret voivat huonosti. Lehden mukaan työelämä on yhä vaativampaa ja heikko tai vajavainen ei siellä selviydy. Varmaan totta. Kun lehti väittää, että ns. hanttihommat ovat kadonnnet on se kyllä suurta bullshittiä ! Töitä löytyy kyllä jos on halua !

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, ontinen Ahti, Ahti M. Pontinen, virkamiehet, kela, työttömyys, työllisyys, töitä, ammatti, työelämä, nuoret, syrjäytyneet, opiskelu, taantuma