Blogin arkisto

Älä hosu, kyllä sä sieltä selviät!

Tiistai 27.10.2009 - Olli Linjala

Olipa kerran isältä peritty yritys ja siinä ammattinsa osaava yrittäjä. Hän ja yrityksensä pärjäsi hienosti. Yrittäjällä oli upea omakotitalo, uudenkarheana hankittu mersu, huvila, vene ja - meinasi unohtua - myös vaimo, kaksi lasta ja labradorinnoutaja.

Yrittäjä myi korkealaatuisia vaatteita koko perheelle työ- ja vapaa-ajan asusteista hienoimpiin juhlavaatteisiin. Hän työllisti kolme myyjää ja tuntipalkkaisen siivoojan sekä ompelijan. Yhteiskunnan arvostus ja vakaaksi muodostunut yritystoiminta kukoisti sekä toi arvostusta ja turvallisuutta elämään.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, kilpailutilanne, selviytyminen, vahvuudet, kielteisyys

Sais vaan sormet tyhjiksi ja tunnit täyteen

Perjantai 28.8.2009 klo 13.55 - Olli Linjala

On se kauheaa, jos töissä pitää oppia uutta tai kehittää työyhteisön toimintaa. Ottaa niin kipeää, kun täytyy ajatella. Moni työyhteisö luo mahdollisuuden, antaa etuoikeuden itsensä kehittämiseen. Uusien asioiden oppiminen ja työyhteisönsä toiminnan kehittäminen ovat työhön liittyviä huomattavan hienoja ja taloudellisesti merkittäviä etuja. Nämä edut kuuluvat jokaiselle työyhteisön ihmiselle.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu

Sanatonta loukkaamista

Keskiviikko 19.8.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tunteiden tuottaminen ei tarvitse sanoja, ajattelemista tai tahtoa. Virittelemme silmänräpäyksessä ympärillämme olevia ihmisiä itseämme kohtaan joko myönteisiksi tai kielteisiksi. Tällä silmänräpäyksellä niittaamme tulevia tapahtumia jopa loppuelämämme ajaksi. Vähintään lataamme olemassaolevan tilanteen onnistumisen tai epäonnistumisen eväät.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, tahto, aurinkoiset asenteet, vaikutus, työyhteisö, työkaverit, asennevamma, reaktiot, kannustus, posittivinen ajattelu, asennekoulutus, asennekoulutukset, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Innostunut sonni - innostunut sonnI

Keskiviikko 5.8.2009 klo 15.52 - Olli Linjala

Innostuminen ei ole sonnille pyhitetty yksityisasia. On mukava katsella innostunutta ihmistä tai eläintä, lasta tai aikuista. Se pakkaa tarttumaan. Tekee mieli lähteä mukaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Asenne, kyllästyminen, tympääntyminen, Olli, Linjala, Olli Linjala

Kielteinen ihminen on kauhea

Tiistai 16.6.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Nälviikö hän todellakin sinua jokaisessa tilanteessa? Sanoiko hän sen todellakin pahaa tarkoittaen? Oliko hänen äänen sävynsä todellakin loukkaava, vähättelevä tai pirullinen? Oliko hän tosissaan oikaistessaan syntynyttä väärinkäsitystä vai yrittikö hän todellakin vain valehdellen kääntää asioita edukseen? Halusiko hän todellakin puuttua asioihisi kertoessaan oman ideansa tai mielipiteensä? Kyttääkö hän todellakin sinua jatkuvasti? Kehuessaan jotain muuta ihmistä, tekeekö hän sen todellakin juonien vain moittiakseen sinua? Onko todellakin näin, vai onko oma asenne pahasti ruvella?

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, valehtelu, ilmapiiri, työilmapiiri, rutiini, myönteisyys

Kehu haisee hyvälle

Maanantai 15.6.2009 klo 18.00 - Olli Linjala

En saa koskaan positiivista palautetta. Onnistumisiani ei huomata. Miksi yrittäisin kun ei kuitenkaan koskaan kehuta? Minulta kysytään usein neuvoa juuri näillä kysymyksillä. Vastaukseni on vastakysymys: "Mitä olet aikonut tehdä tuolle asialle?" Useimmiten kysyjä hieman hämmentyy, joskus aivan äimistyy. Minunko sille pitäisikin jotain tehdä? Sehän on esimiehen, työkaverin, puolison tai jonkun muun asia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli LInjala, tahto, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Ainoa turvamme on terve käyttökate eli toiminnan tulos, jonka teet sinä itse

Maanantai 18.5.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tulevaisuutemme on itse asiassa hyvin pienistä jutuista kiinni. Viisaat sanovat, että yksi euro lisää päivässä kotimaisen tuotteen tai työn hankkimiseen työllistäisi 20 000 suomalaista. Jokaisella omassa työyhteisössään on lukuisia mitättömän pieniä asioita, joilla nostamme toiminnan tulosta, eli lisäämme niitä euroja, joilla turvaamme työpaikkamme.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, toiminnan tulos, käyttökate, asennemuutos, huolellisuus, palvelu, asenne

« Uudemmat kirjoitukset