Blogin arkisto

Suomessa ei kannata liikuttaa mitään

Maanantai 22.2.2010 klo 10.08 - Antti-Pekka Pietilä

Jos kaikki lasketaan viimeisen päälle tarkkaan, Suomessa ei kannata liikuttaa mitään. Finnairin sinivalkoiset siivet liitävät tappiolla, valtion rautateiden tavaraliikenne kirjaa viime vuodelta 70 miljoonan euron tappiot eli 200 000 euroa joka päivä.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Antti-Pekka Pietilä, kannattavuus, kuljetusala, saneeraus

Mikä on sinun tarinasi?

Tiistai 2.2.2010 klo 16.55 - Lenita Lehtonen

Vaikka äitini on riikinruotsalainen, hän ei puhunut minulle ja sisarelleni ruotsia, kun olimme pieniä. Tämä oli minun tarinani näihin päiviin asti. Kerroin sen yleensä sunnilleen heti, kun puhuin ruotsia uuden tuttavuuden kanssa. Samaa juttua kerroin monille muillekin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lenita Lehtonen, itsetunto, asenne, tottumus, muutos

Arvottomassa työyhteisössä on tuhoon johtavat asenteet

Maanantai 11.1.2010 klo 8.00 - Olli Linjala

Olin voimakkaasti mukana nujertamassa 1990-luvun lamaa Suomessa. Kiivaimpana vuotena ajoin autolla 124 000 kilometriä ja yövyin 203 yötä hotelleissa. Tärkeimmät viestini olivat jaksamisen ratkaisevan suuri merkitys selviytymisessä, urautuneitten rutiinien rikkominen sekä halu selvitä olemassa olevassa tilanteessa. Henkilökohtaisena jaksamisen käyttövoimana oli pienistäkin onnistumisistani nauttiminen, ihmisiltä saamani palaute sekä erittäin korkea oman työn arvostaminen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu, rutiinit, urautuminen, laatu, laadukkuus, arvot, luottamus

Tappeletko ajan kanssa?

Maanantai 9.11.2009 - Lenita Lehtonen

Ei minulla ole aikaa. Olisipa minulla aikaa... Mistä otan sen ajan? Se vie niin paljon aikaa. Taas meni paljon aikaa. Sitten kun minulla on aikaa...

Siis mitä? Mitä se aika on, jonka perään me niin usein haikailemme? Onko aika jokin, jota meillä on vähän? Jotain, josta meillä on pulaa? Näin moni meistä uskoo. Mitä siitä seuraa? Pelkoa, stressiä ja taistelua. Ei ihme, että olemme kietoneet ajan ympärille kiireen ja kellon. Siinä sitä on oravanpyörää.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Lenita Lehtonen, aika, kiire, rauhattomuus, itsetunto, oppiminen

Sais vaan sormet tyhjiksi ja tunnit täyteen

Perjantai 28.8.2009 klo 13.55 - Olli Linjala

On se kauheaa, jos töissä pitää oppia uutta tai kehittää työyhteisön toimintaa. Ottaa niin kipeää, kun täytyy ajatella. Moni työyhteisö luo mahdollisuuden, antaa etuoikeuden itsensä kehittämiseen. Uusien asioiden oppiminen ja työyhteisönsä toiminnan kehittäminen ovat työhön liittyviä huomattavan hienoja ja taloudellisesti merkittäviä etuja. Nämä edut kuuluvat jokaiselle työyhteisön ihmiselle.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu

Miten yhteiskunta määrittelee yrittäjän?

Perjantai 10.7.2009 - Santeri Maunumäki

Miten on mahdollista, että kolme enemmän tai vähemmän julkista tahoa määrittelevät yrittäjyyden toisistaan poikkeavalla tavalla? Kyseessä on kolme hyvinvointiyhteiskunnan tukipilaria: veronkanto, eläketurva ja Kansaneläkelaitos.

Havahduin yrittäjyyden määrittämiseen liittyviin epäselvyyksiin konsultoidessani yhtä alallaan tunnettua omistajavetoista yritystä. Yrittäjällä oli sen verran työvuosia takana, että hän ajatteli siirtyä eläkkeelle ja etsi jatkajaa yritystoiminnalle.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Santeri Maunumäki, Kela, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, yrittäjyys, määritelmä, eläkkeelle siirtyminen, eläke, työttömyysturva

Linnanmäki

Maanantai 19.1.2009 klo 12.24 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Korkein oikeus avasi vuoden vahdikkaasti heittämällä TJ Groupin veljekset kaappiin muistelemaan vuosituhannenvaihteen temppuja. Osakeannilla ja myynnillä kerättiin yhteensä 250 miljoonaa euroa, joista 60 miljoonaa tippui kummallekin loppujen valuessa yhtiöön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, liike-elämä, oikeusvaltio, rikoslaki, talousrikoslaki, viranomaisten toiminta, suomen laki, talousrikos, yleinen etu, osakeanti, veropetos, pankkirikos

Jotkut saa, toiset ei

Tiistai 9.9.2008 klo 8.01 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Jääkiekkomies Matikainen pääsi maistamaan lain karvaista kouraa todistettuaan hiukan niin ja näin, pyrkimyksin ilmeisesti parhain päin. Oliko Karalahti vielä velkaa HIFK:lle vai ei, toi Matikaiselle rikossyytteen väärästä valasta, koska Matikaisen näkemys asiasta muuttui poliisitutkinnasta oikeuteen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, valtio, liike-elämä, oikeusvaltio, rikoslaki, talousrikoslaki, oikeustiede, suomen laki, rikosoikeuden professori, talousrikos, yleinen etu

Talousrikosoikeuden yleiset opit

Tiistai 2.9.2008 klo 14.37 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Rikosoikeuden professori Raimo Lahti Helsingin yliopistosta on lanseerannut talousrikosoikeuteen yleiset opit, jotka mahdollistavat liike-elämässä toimivien henkilöiden tuomitsemisen rikoksesta, vaikka lakikirjasta rikoksen tunnusmerkistöä ei normaali laseilla löydä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Uoti Kari, arvot, rikosoikeus, liike-elämä, oikeusvaltio, rikoslaki, talousrikoslaki, viranomaisten toiminta, oikeustiede, suomen laki, rikosoikeuden professori, talousrikos, yleinen etu

« Uudemmat kirjoitukset