Blogin arkisto

Viesti Mr Changilta

Perjantai 18.9.2009 - Kari Pusa

Sain iloista sähköpostia Kiinasta. Suuren Hong Kongissa toimivan pankin rahoitusjohtaja Mr Chang haluaa tehdä bisnestä minun kanssani. Johtaja Chang tarjoaa minulle erittäin tuottoisaa yhteistyösopimusta, jonka ensimmäisenä manööverinä hän siirtää pankkitililleni huomattavan summan rahaa. Jees! Tätä onkin odoteltu.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Kari Pusa, Mr Chang, spämmi, sähköposti, huijaus, sähköpostihuijaus, roskaposti

Julkinen valta yllyttää talousrikoksiin

Torstai 28.5.2009 klo 8.00 - Kari Uoti

Helsingin Sanomat uutisoi konkurssirikosryöpystä Helsingin kihlakunnan poliisilaitoksen talousrikosyksikössä. Etunenässä rakennusalan yritykset, jotka kaatuvat kaavalla markkina alta, kassa taskuun ja kannet kiinni.

Rakennusbusiness ei kaadu yksin markkinoiden supistumiseen, tärkeä osa tuhoa on markkinoiden vääristymät, jotka suosivat yrityksiä, jotka eivät hoida julkisia maksuja. Suuri osa rakentamista tällä hetkellä tapahtuu julkisella rahalla, koska markkinaehtoinen rakentaminen on jäissä markkinoiden viilennyttyä.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, rakennusala, markkinat, konkurssi, konkurssit, valtio, talousrikokset, hintakilpailu

Siivous kunniaan

Tiistai 26.5.2009 klo 11.15 - Pia Gramén

Kiinteistöpalvelualaa ja etenkin siivousta rasittaa alan arvostuksen puute. Yleinen kuvitelma on, että kuka tahansa osaa siivota, vaikka todellisuus on aivan toinen.

Siivouspalveluissa teknologia kehittyy koko ajan ja sen myötä ammattitaitovaatimukset teknisen osaamisen suhteen. Myös asiakaspalvelutaidot korostuvat entisestään. Tällä hetkellä alan yritykset kantavat pääosin itse vastuun henkilöstönsä ammatillisesta perus- ja jatkokoulutuksesta, sillä ilman koulutusta ei tehtävistä suoriudu.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Pia Gramén, siivous, siivousala, ammattitaito, palkkaus, työvoimapula

Vapaa ammattitaito hyödyksi yrittämällä

Keskiviikko 18.2.2009 klo 8.00 - Mikko Savola

Kun suuret pörssiyhtiöt ovat sopeuttaneet tuotantoaan taloustaantuman vuoksi, joutuvat useat nuoret perheet miettimään tulevaisuuttaan uudella tavalla. Tähän asti varmasta työpaikasta ei tilinauhaa kuulukaan enää jatkossa.

Valtava määrä eri alojen ammattitaitoa on nyt vapailla markkinoilla. Tätä työpanosta tarvitaan edelleenkin. Jatkossa sitä tullaan suorastaan huutamaan. Epävarmuus on suurin syy, miksi edes ne yritykset, jotka periaatteessa pystyisivät lisää työvoimaa palkkaamaan, eivät sitä tee.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Mikko Savola, riski, pienyrittäjyys, elinkeinonharjoittaja, rakennusala, tuki

Arvot tilanteen mukaan

Torstai 1.1.2009 klo 20.52 - Ahti Pontinen

Pääministeri Vanhanen neuvoo kuluttajia aukaisemaan kukkaronnyörejä ja alkamaan kuluttamaan. Samaan aikaan Suomi on sitoutunut lähes koko muun maailman tavoin ilmastonmuutos talkoisiin. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, Pääministeri, Matti Vanhanen, ekologista, kulutus, kuluttaja, politikointi, politiikka, usa, yhdysvallat, rahanväärennös, väärennetyt dollarit, ilmastonmuutos

Ostanko Google-mainontaa paketti- vai palveluhinnoittelulla?

Keskiviikko 26.11.2008 klo 12.00 - Jukka Hankaniemi

Googlen AdWords-sponsorilinkkien jälleenmyynnissä käytetään yleisesti kahta hinnoittelutapaa; paketti- ja palveluhinnoittelu. Hinnoittelumalli ei yksistään kerro kampanjoinnin laadusta - kummallakin tyylillä voi tehdä tuottavaa hakukonemainontaa, mutta molemmissa on omat luonteenpiirteensä.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Jukka Hankaniemi, hakukonemainonta, hakusanamainonta, Google-mainonta, Google AdWords, mainos, mainonta, markkinointi, hakukone

Palvelukseen otetaan pitkäjänteinen suhdannepolitiikka

Perjantai 14.11.2008 klo 8.30 - Heikki Ikonen

Kiina panostaa viisisataa miljardia euroa infrastruktuuriin ja yksityisen kulutuksen edistämiseen. Barack Obama kaavailee vastaavaa pakettia Yhdysvaltoihin. OECD vaatii julkista elvytystä kautta maailman.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, inflaatio, taantuma, lama, talous, euroalue, pankki, pankkikriisi, USA, OECD,

« Uudemmat kirjoitukset