Blogin arkisto

Et ole yksin, jos myynnin esimiehenä käyttäydyt kuin rikospoliisi

Maanantai 1.4.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpg"Lähetitkö tarjouksen?" "Mainitsitko ylläpidon?" "Soititko asiakkaalle?" "Mikset saa tapaamisista kauppoja?" "Miksi sinulla ei ole tapaamisia?"

Nuo ovat aika tavallisia myynnin esimiehen kysymyksiä myyjälle. Saatat esimiehenä tai myyjänä tunnistaa ne.

Tuollaisissa kysymyksissä on huonoa se, että ne tsekkaavat myyjää tekemisen tai tekemättä jättämisen. Samalla tavalla rikoskomissario tarkistaa epäillyltä missä hän oli rikoksen tapahtuma-aikaan, tunsiko epäilty uhrin jne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, myyminen, valmennus

Jukka ei saanut otetta johtamiseensa, mutta sitten hän alkoi olla ihmisiksi

Maanantai 18.3.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKeskustelin toimitusjohtajan Jukan kanssa uudesta työntekijästä. Puhe siirtyi johtamiseen. Sen uuden ja muidenkin johtamiseen. Mitä se voisi olla?

Ymmärrän että moni on epävarma johtamisensa suhteen. Sitä testataan, sitä moititaan ja on mitä erilaisempia johtamisen temppuja.

On tunnejohtamista, tavoitejohtamista, aikajohtamista, stretegista johtamista jne. Termejä vilisee. Niistä on vaikea ottaa kiinni.

Jukkakin oli epävarma. Hän ei saanut otetta johtamiseensa.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: coachaus, DiSC, DiSC -profiili, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, käyttäytymisprofiili, käyttäytymistyyli, motivaatio, motivointi, muutos, toteutus, valmennus

Tapatko motivaation tietämättäsi?

Maanantai 11.3.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgEhkä olet joskus kannustanut muita ryhtymään ponnisteluun hankkeen tai projektin toteuttamiseksi.

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet ovat selvät, ketkä ovat tilivelvollisia on sovittu ja tehtäville on määräajat.

Sanoit että tehtävät on helppo suorittaa, koska haluat kannustaa toimintaan.

Myöhemmin olet ihmetellyt, miksi ihmiset eivät suorita helppoja tehtäviä. Syy voi olla helppous.

Toisin kuin kuvittelit, helppous voi tappaa motivaation.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, motivaatio

Synnynnäisesti hyvä ei tiedä missä on hyvä

Perjantai 28.9.2012 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgEräs nuori nainen oli pyrkinyt neljä kertaa Taideteolliseen korkeakouluun. Hän oli pärjännyt joka kerta aika hyvin, mutta ei riittävän hyvin.

Sitten hän kertoi kirjoittaneensa matematiikasta kympin.

Sanoin että hän pyrkii väärään paikkaan. Arkkitehtiosastolla arvostetaan matemaattista osaamista, jota hänellä on, mutta myös taiteellista osaamista, jota hänellä on myös, vaikka ei riittävästi spesialistiksi Taideteolliseen.

Hän pääsi ensimmäisellä yrittämällä arkkitehtiosastolle.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi

Muista, että olet itsellesi tärkein

Keskiviikko 19.10.2011 - Ilkka Koppelomäki

Kuulin viikonloppuna, että pappani on todella huonossa kunnossa. Viimeiset kuukaudet olen pitänyt vauhtia päällä niin, että en ole käynyt kotiseudullani pariin kuukauteen katsomassa isoja vanhuksia. Mulla siis on sekä äidin että isän vanhemmat elossa ja vielä olleet viime aikoihin asti todella hyvässä vedossakin. Mummo täytti helmikuussa 80 ja ostin hänelle trampoliinin. Sanoin, että jokaisella itseään kunnioittavalla 80-vuotiaalla mummolla tulee olla oma minitrampoliini. Jopa lonkkavaivainen mummonikin saa sillä kehoon liikettä ja mieleen virkeyttä ja on muuten tosi hyvä tasapainollekin.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Ilkka Koppelomäki, asenne, motivaatio, jaksaminen, vapaa-aika

Vetoomus heti-mulle-kaikki-tänne -sukupolven puolesta

Maanantai 21.2.2011 - Miia Godwin

Länsimaiden nuoret aikuiset tarvitsevat tukeasi enemmän kuin koskaan. Auta antamalla osa motivaatiostasi tulevaisuuden toivoille.

Katie, 20, on tavallinen, mariseva brittijuniori. Lontoon lähiseudulla lapsuuden kodissaan asuva nuori lady olisi kyllä kiinnostunut kaikesta, mutta haastava 20 minuutin lähijunamatka kaupunkiin on esteenä unelmien toteutumiselle. Vanhempien taksi toimii aivan liian harvoin, mutta toisaalta autokoulussa käyminenkin on monimutkaista. Isäkin painostaa lupaamalla ostaa uuden Minin ajokortin lisäksi. Ei ihme, että Katie kärsii masennuksesta.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Miia Godwin, motivaatio, motivaation puute, uusavuttomuus, asenne, asennevaikeus, todellisuudentaju, hemmoteltu sukupolvi

Yrittäjähenkisyys, avain ihan mihin vain

Tiistai 21.12.2010 - Hans-Peter Siefen

Mikä on varmin tapa varmistua siitä, että yrityksesi yt-neuvottelut eivät koske Sinua? Mikä on tehokkain tapa hakea omaan työhön lisää haasteita, uusia mahdollisuuksia, palkan korotusta tai etenemismahdollisuuksia? Vastaus on yrittäjähenkisyys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäjähenkisyys, motivaatio, tavoitteellisuus, asenne

Itsekriikistä

Keskiviikko 29.9.2010 klo 8.36 - Pauli Vuorio

Monesti hahmotan asioita myyntikokemukseni, myyntitoiminnan ja esimerkiksi myynnin johtamisen kautta.

Aikanaan, ehkä noin viisi tai kuusi vuotta sitten, tein noin kolmellekymmenelle myyjälle kyselyn siitä, millaisiksi he kokevat taitonsa ja tulostensa suhteessa muihin. Tulos jonka sain, voi jonkun mielestä olla yllättävä. Itseäni se ei silloin yllättänyt. Kaikki myyjät tekivät samaa työtä, ja heillä oli ainakin halutessaan mahdollisuus tietää tarkkaan kaikkien muidenkin tulokset.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Itsekritiikki, itsetuntemus, itsearviointi, ego, motivaatio, onnistuminen

Helppo elämä

Maanantai 9.8.2010 - Kari Uoti

Kun ihminen menettää intonsa ja motivaationsa, hänestä tulee maho, ikävystynyt, turhautunut, tyytymätön. Into ja motivaatio ei mene yksin epäonnistumisten, vaan myös onnistumisten kautta. Siis tuho tulee, onnistut tai epäonnistut. Kuolema ei ohita ketään.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, lamaantuminen, menestyminen, yrittäminen, motivaatio, sosiaalituet, kannusteet

Aina töissä vai koko ajan lomalla?

Torstai 20.5.2010 - Tarja Huttunen

Näin lomakauden alkaessa suhtautuminen työntekoon lienee ajankohtainen aihe. Lehtien palstoillakin on näkynyt aiheeseen liittyviä juttuja, joten ajan hermolla ollaan.

Otsikko viittaa tilanteeseeni aloittelevana yrittäjänä parin vuosikymmenen työuran jälkeen. Vastaan usein hankaliin kysymyksiin siitä, mitä nykyään teen, etten tee mitään tai harkitsen vielä, olenko nyt koko ajan töissä vai sittenkin aina lomalla. Yrittäjänä kun koen tekeväni sitä, mitä itse haluan (ja mitä toivon asiakkaitten ostavan, tämä lisättäköön).

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tarja Huttunen, ajankäyttö, ajanhallinta, stressi, rentoutuminen, motivaatio, lepo, lomastressi, uupumus, työelämä, asenne, arvostus

« Uudemmat kirjoitukset