Blogin arkisto

Miten älyllistä tulivoimaa voi lisätä kaistanleveyden hallinnalla

Maanantai 2.12.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKun on nälkä, näkee nälkää. Miten osuvasti suomeksi sanotaankaan kun nähdään nälkää! Nälän näkee sielun silmin. Psykologisen tutkimuksenkin mukaan se mistä on puute, on se mihin mieli keskittyy. Kun on puute rahasta yrityksessä tai omassa elämässä, näkee hinnat ja kustannukset.

Se mistä on puute, voi täyttää mielen kaistan koko leveydeltä kuten silloin kun on nälkä näkee nälkää. Syntyy hienosti sanottuna kognitiivinen kuorma, koska puuttuva asia täyttää koko mielen. Kaistanleveytemme tulee täyteen.

On analogia tietokoneeseen, jolta puuttuu nopeutta. Kone on hidas koska useita ohjelmia on auki samanaikaisesti. Tietokoneessa ei ole mitään vikaa. Nopeus kasvaa sulkemalla joitakin ohjelmia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajankäyttö, ajattelukaista, älyllinen kapasiteetti, esimiestyö, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, kaistanleveys, käyttäytyminen, muutoksen johtaminen, muutosjohtaminen

Oletko ajatellut, että saisit paremman palkan ajattelemalla paremmin?

Maanantai 29.4.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgEhkä et ole koskaan ajatellut tuolta kannalta. Kuitenkin ajattelijoille maksetaan usein suurta palkkaa. Se voidaan tehdä, koska hyvän ajattelun tuottavuusvaikutus voi olla dramaattisen suuri.

Tyypillinen suurta palkaa ansaitseva ajattelutyöläinen on yrityksen ylin johtaja. Hänelle maksetaan ajattelusta, joka johtaa yrityksen menestykseen.

Ajattelutyöstä maksettavat palkkiot ovat vieläpä nousussa. Mitä isompi merkitys hyvällä ajattelulla on, sitä enemmän ollaan valmiita maksamaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajattelu, asiantuntijatyö, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, motivaatio, motivointi, tietotyö

Optimismi - höyrähtäneiden jorinaako?

Maanantai 19.12.2011 - Hans-Peter Siefen

Mitä optimismi on? Eikö se ole vähän höyrähtäneiden jorinaa? Vastaus kuuluu: voi se olla sitäkin. Optimismi on positiiviseen psykologiaan erikoistuneen tohtori Ilona Boniwellin määritelmän mukaan yleinen luottamus tulevaisuuteen; siihen, että tekemisten lopputulemat ovat todennäköisesti myönteisiä.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Hans-Peter Siefen, optimismi, pessimismi, myönteinen ajattelu, positiivinen asenne, riskit, varautuminen, tuottavuus

Kuka puhuu?

Maanantai 12.7.2010 - Nimimerkki "Puhuva pää"

"Ajattelen – siis olen". Tämän lainauksen nappasin Pauli Vuorion pääkirjoituksesta toukokuulta. Vaan kuka olen tai kuka sinä olet? Mitä oikeasti ajattelet ja miksi juuri nuo ajatukset tuot esille?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Ajattelu, olemassaolo, ajatusten vaihto, oma minä, peiteminä, identiteetti, kommunikointi, elemaailma, virtuaalinen olemassaolo, kosketus

Demokratia ei toimi missään

Perjantai 26.2.2010 - Ahti M. Pontinen

Demokratia on keskinkertaisuuden ja tyhmyyden ylistys. Demokratiassa vain harvoin ylevät, parhaat, vapaat ajatukset pääsevät toimintaan. Demokratia on täynnä kompromisseja. Demokratia on illuusio. Sitä se tulee aina olemaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti M. Pontinen, demokratia, ajattelu, hallitsija, alamaiset, politiikka

Huonokin työpaikka muuttuu hyväksi, kun sen menettää

Torstai 25.2.2010 klo 11.17 - Maria Lehtiniemi

Varsinkin taloudellisesti haasteellisina aikoina kannattaisi kunkin "duunarin" katsoa peiliin ja lakata purnaamasta turhista. Todellisista epäkohdista toki voi keskustella, ja on syytäkin, mutta negatiivissävytteinen kaikenkattava perusajattelu, jossa työnantaja nähdään joka asiassa epäreiluna vihollisena, on syytä lopettaa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Maria Lehtiniemi, asenne, työelämä, taantuma, positiivinen ajattelu

Sanatonta loukkaamista

Keskiviikko 19.8.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tunteiden tuottaminen ei tarvitse sanoja, ajattelemista tai tahtoa. Virittelemme silmänräpäyksessä ympärillämme olevia ihmisiä itseämme kohtaan joko myönteisiksi tai kielteisiksi. Tällä silmänräpäyksellä niittaamme tulevia tapahtumia jopa loppuelämämme ajaksi. Vähintään lataamme olemassaolevan tilanteen onnistumisen tai epäonnistumisen eväät.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, tahto, aurinkoiset asenteet, vaikutus, työyhteisö, työkaverit, asennevamma, reaktiot, kannustus, posittivinen ajattelu, asennekoulutus, asennekoulutukset, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Jatkuva kasvu johtaa suuriin ongelmiin

Tiistai 9.6.2009 klo 8.00 - Veikko Vallin

Yksi poliitikkojen ja talousviisaiden eniten hokema "totuus" on, että lähes kaiken pitäisi aina kasvaa. Kansantuotteen eli bkt:n pitäisi kasvaa, jotta kaikkea hyvää voidaan jakaa kansalle. Kaupunkien pitäisi kasvaa, jotta ne voisivat pärjätä kilpailussa muita kaupunkeja vastaan. Jopa velanoton pitäisi kasvaa, jotta saadaan rakennettua asuntoja väestöllä, jonka senkin pitäisi kasvaa. Jos syntyvyystilastot näyttävät miinusta, puhuvat poliitikot ja media "uhkaavasta tilanteesta".

Tähän tilanteeseen usein ehdotetaan ratkaisuksi maahanmuuton kasvattamista. Harva kuitenkaan on miettinyt, että mihin jatkuva kasvu lopulta johtaa?

Lue lisää »

17 kommenttia . Avainsanat: Veikko Vallin, talousviisaat, jatkuva kasvu, bkt, velanotto, kasvu, uhka, syntyvyys, kasvuajattelu, kansantuote

« Uudemmat kirjoitukset