Blogin arkisto

Sanatonta loukkaamista

Keskiviikko 19.8.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tunteiden tuottaminen ei tarvitse sanoja, ajattelemista tai tahtoa. Virittelemme silmänräpäyksessä ympärillämme olevia ihmisiä itseämme kohtaan joko myönteisiksi tai kielteisiksi. Tällä silmänräpäyksellä niittaamme tulevia tapahtumia jopa loppuelämämme ajaksi. Vähintään lataamme olemassaolevan tilanteen onnistumisen tai epäonnistumisen eväät.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, tahto, aurinkoiset asenteet, vaikutus, työyhteisö, työkaverit, asennevamma, reaktiot, kannustus, posittivinen ajattelu, asennekoulutus, asennekoulutukset, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Teollisuus sukeltaa, mutta palveluissa on mahdollisuus

Maanantai 17.8.2009 - Petteri Laine

Menestyäkseen teollisuusyritysten, erityisesti vientiyritysten, on muutettava suhtautumista palveluliiketoimintaan. Yritykset eivät voi rakentaa menestystään pelkkien tuotteiden jakeluun ja odottamiseen suhdanteen kääntymisestä. Osaamista pitää laajentaa palveluihin ja ratkaisukokonaisuuksiin, jotka helpottavat loppuasiakkaan arkea, niin taantumassa kuin sen ulkopuolellakin.

Muutos ei synny kuitenkaan helposti - ennen kaikkea tarvitaan asennemuutosta ja palveluiden myynnin osaamista.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Petteri Laine, myynti, myyntityö, hinnoittelu, palvelut, palvelumyynti, teollisuusyritykset, vienti, asiakkaat

Innostunut sonni - innostunut sonnI

Keskiviikko 5.8.2009 klo 15.52 - Olli Linjala

Innostuminen ei ole sonnille pyhitetty yksityisasia. On mukava katsella innostunutta ihmistä tai eläintä, lasta tai aikuista. Se pakkaa tarttumaan. Tekee mieli lähteä mukaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Asenne, kyllästyminen, tympääntyminen, Olli, Linjala, Olli Linjala

Kasvuyritykset ovat Suomen menestystekijä

Keskiviikko 17.6.2009 klo 8.00 - Kimmo Sasi

Haastavassa taloustilanteessa yritysten kasvu on olennaista kansantaloudelle. Työ on hyvinvoinnin perusta. Työstä saamillamme tuloilla me rahoitamme elämisemme. Yhteiskunnan tuki ja palvelut perustuvat yksinomaan siihen, että suuri osa kansalaisista luopuu työnsä tuloksista verojen muodossa. Hyvinvointivaltiota ei ole ilman työtä.

Suomalainen yhteiskunta on pitkään suhtautunut vallitsevaan hyvinvointiimme minimitasona, jonka eteen ei tarvitse juuri ponnistella. Todellisuudessa hyvinvointi on kuitenkin tehtävä joka päivä - saavuttaaksemme tavoitteemme tarvitsemme uudenlaisia avauksia ja uusia innovaatioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Sasi, yrittäjyys, taloustilanne, yrittäjyyskasvatus, verot, verotus, yritysvero, yritysverouudistus, kasvuyritys, kasvuyrittäjyys, kasvu, mahdollisuusyrittäjyys, arvostus, osaaminen, suuret ikäluokat

Kielteinen ihminen on kauhea

Tiistai 16.6.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Nälviikö hän todellakin sinua jokaisessa tilanteessa? Sanoiko hän sen todellakin pahaa tarkoittaen? Oliko hänen äänen sävynsä todellakin loukkaava, vähättelevä tai pirullinen? Oliko hän tosissaan oikaistessaan syntynyttä väärinkäsitystä vai yrittikö hän todellakin vain valehdellen kääntää asioita edukseen? Halusiko hän todellakin puuttua asioihisi kertoessaan oman ideansa tai mielipiteensä? Kyttääkö hän todellakin sinua jatkuvasti? Kehuessaan jotain muuta ihmistä, tekeekö hän sen todellakin juonien vain moittiakseen sinua? Onko todellakin näin, vai onko oma asenne pahasti ruvella?

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, valehtelu, ilmapiiri, työilmapiiri, rutiini, myönteisyys

Kehu haisee hyvälle

Maanantai 15.6.2009 klo 18.00 - Olli Linjala

En saa koskaan positiivista palautetta. Onnistumisiani ei huomata. Miksi yrittäisin kun ei kuitenkaan koskaan kehuta? Minulta kysytään usein neuvoa juuri näillä kysymyksillä. Vastaukseni on vastakysymys: "Mitä olet aikonut tehdä tuolle asialle?" Useimmiten kysyjä hieman hämmentyy, joskus aivan äimistyy. Minunko sille pitäisikin jotain tehdä? Sehän on esimiehen, työkaverin, puolison tai jonkun muun asia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli LInjala, tahto, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Nyt tarvitaan tuloja

Perjantai 12.6.2009 klo 12.00 - Matti Saarinen

On ilkuttu, että sosialismi on kuilun partaalla. Viimeaikaiset tapahtumat kertovat kuitenkin karulla tavalla, että kapitalismi on ajanut sosialismin ohitse, sillä kapitalistinen maailmantalous on vapaassa pudotuksessa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Matti Saarinen, kapitalismi, sosialismi, veroelvytys, verotus, hallitus, rikkaat, köyhät, keskiluokka, talousrikollisuus

Ainoa turvamme on terve käyttökate eli toiminnan tulos, jonka teet sinä itse

Maanantai 18.5.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tulevaisuutemme on itse asiassa hyvin pienistä jutuista kiinni. Viisaat sanovat, että yksi euro lisää päivässä kotimaisen tuotteen tai työn hankkimiseen työllistäisi 20 000 suomalaista. Jokaisella omassa työyhteisössään on lukuisia mitättömän pieniä asioita, joilla nostamme toiminnan tulosta, eli lisäämme niitä euroja, joilla turvaamme työpaikkamme.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, toiminnan tulos, käyttökate, asennemuutos, huolellisuus, palvelu, asenne

Positiivinen amerikkalaisuus

Torstai 12.2.2009 klo 14.00 - Sampo Terho

Yrittäjyyden mallimaana on pitkään pidetty Amerikan Yhdysvaltoja, eikä suotta. Maassa on historiansa alusta saakka kunnioitettu yrittäjyyttä ja uskottu siihen. Monien amerikkalaisten mielestä Yhdysvallat on oikeastaan ennen kaikkea alusta, jolla jokaisella täytyy olla oikeus harjoittaa omaa yrittäjyytensä muotoa mahdollisimman vapaasti.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjyyshenki, Amerikka, uudisraivaajat, henkinen perintö, mahdollisuudet

Yrittäjää autetaan usein tavoin!

Tiistai 10.2.2009 klo 15.00 - Anne Kalmari

Työnantajien kansaneläkemaksun poisto on noussut julkisuuteen vastaantulona elinkeinoelämälle. Todellisuudessa suurimmat hyötyjät ovat suuryritykset ja kuntasektori. Pienyrittäjille merkittävämpää kuin suora rahallinen hyöty onkin se, että työmarkkinajärjestöt pääsivät samalla sopuun monista työehtokysymyksistä, ja lakkoaaltoa ei tarvitse pelätä.

Kuitenkin valtion budjetissa tämä on 800 miljoonan euron tulon menetys. Näin iso vastaantulo hallitukselta siirtää katseet nyt suuryritysten suuntaan. Jos toisessa vaakakupissa on voittojen maksimointi ja toisessa työntekijöiden työllisyys ja heidän lisäkouluttaminen taantuman aikana, eikö tulevaisuuteen katsovan kannata pitää kiinni työvoimastaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Kalmari, elvytyspaketti, rahoitus, riski, budjetti, työllisyys, bioenergia, verokortti, kotitalousvähennys, elvytysraha, paperiteollisuus

"Ihminen on tärkein"

Torstai 5.2.2009 klo 8.00 - Matti Saarinen

Näin kirjoittaa metsäteollisuutemme Grand Old Man, kymmenvuotiaana sotaorvoksi jäänyt paperi-insinööri Pekka Rantala joulun alla ilmestyneessä kirjassaan Noususta Syöksykierteeseen. Rantalan kädenjälki on näkynyt vahvana sekä kotimaassa että ulkomailla. Erikoisen hyvin mies tunnetaan ainakin Lohjalla, Varkaudessa ja Raumalla. Hänellä on myös pitkäaikaiset kokemukset kansainvälisiltä paperimarkkinoilta aina Amerikkaa, Afrikkaa ja Aasiaa myöten. Hänen työuralleen mahtuu tehtäviä työmiehestä toimitusjohtajaan ja johdon konsultointiin.

Kirjassa käydään johdonmukaisesti ja asiantuntevasti läpi menneisyyttä, mutta visioidaan myös tulevaisuutta, tavalla mistä monien kannattaisi ottaa oppia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Matti Saarinen, Pekka Rantala, Noususta syöksykierteeseen, paperiteollisuus, ympäristökysymys, kestävä kehitys, Kemijärven sellutehdas, Bush, globalisaatio, vastuu, ympäristö, luontoarvot, ympäristökatastrofi

Suomi-brändi

Keskiviikko 29.10.2008 klo 13.01 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Alex Stubb päätti ryhtyä brändäämään Suomea nimekkään mainosveikkojoukon kera. Samalla kaavalla kokoomus on nostanut itsensä tunkkaisesta kypäräpäisten kirkkovaltuustoimagosta raikkaaseen liitoon, missä hurjinta ovat puheenjohtaja Kataisen voitonmerkit tuoppi kädessä. Normaalit ihmisen himot ja halut on raivattu kontrolloidun tekemisen varjoon, meillä on tekemisen meininki!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari, Uoti, Kari Uoti, brändi, yhteiskunta, talousrikollisuus, kokoomus, Fryckman

« Uudemmat kirjoitukset