Blogin arkisto

Haittaohjelma

Maanantai 11.10.2010 klo 10.07 - Kari Uoti

Naamakirjassa leviää ohjelma, jota tykkäämällä tai linkin aukaisemalla tietämättään luovuttaa tietojaan ohjelman tekijän käyttöön. Ohjelma markkinoi itseään taitavasti, koska jo yli 100 000 suomalaista on tykännyt, klikannut ohjelman linkin auki. Kuka nyt ei klikkaisi ohjelmaa, joka kertoo miten kävi, kun isä näki tyttärensä webcam-esityksen. Minä en klikannut, mutta moni tuttavani klikkasi.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Facebook, haittaohjelma, tietojen kalastelu, virustorjunta, nettihuijaus, nettirikollisuus

Vaihtuihan se!

Perjantai 10.9.2010 klo 11.48 - Ahti M. Pontinen

Nokia vaihtoi toimitusjohtajaa. Olli-Pekka Kallasvuon tilalle nousee Stephen Elop.

Uusi johtaja tulee Microsoftilta ja on kanadalainen. Toimitusjohtaja vaihtuu käytännössä 21. syyskuuta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Ahti M. Pontinen, Olli-Pekka Kallasvuo, Stephen Elop, Nokia, johtajuus, tulospaine, spekulaatiot

Herraonni

Tiistai 24.8.2010 - Kari Uoti

Nokia vaihtaa johtajaa. Jorma Ollila on shoppailemassa uutta pomoa Nokialle. Ehdokkaat eivät halua muuttaa Suomeen. Miksi johtajan pitäisi asua Suomessa, koska yhtiö on mitä kansainvälisin ja sen liiketoiminta on kaikkialla muualla paitsi Suomessa? Yhtiön kannalta olisi tärkeämpää saada paras mahdollinen johtaja kuin johtaja, joka suostuu asumaan Suomessa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Nokia, Jorma Ollila, Olli-Pekka Kallasvuo, johtajuus, karisma, auktoriteetti, kansainvälinen liiketoiminta

Uupumista voi ehkäistä

Tiistai 29.6.2010 klo 10.21 - Olli Linjala

Täysin väärä luulo on se, että työuupumusta, pohjaan palamista ja masennukseen sairastumista ei voisi ennalta ehkäistä. Yhtä väärä on uskomus, että työ uuvuttaa, harvoin siitä on kysymys.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, työuupumus, masennus, arvot, hyvinvointi, jaksaminen, asenne, myönteisyys, kielteisyys, ihmissuhteet, johtaminen, työyhteisö, avoimuus, luottamus, työelämän pelisäännöt, pysähtyminen, arvostus, oikeudenmukaisuus, elämänmuutos

Puukaupan opetus

Keskiviikko 23.6.2010 - Heikki Ikonen

Metsäteollisuudella menee vaihteeksi hyvin: kysyntä kasvaa, kannattavuus paranee, halventunut euro vauhdittaa vientiä. Hyvä markkinatilanne heijastuu raakapuun hintaan, ja sahat laulavat pöheiköissä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, metsäteollisuus, raakapuun hinta, puukauppa, tuotantokustannukset, markkinatilanne, myyntilama

Kun raha loppuu, alkaa ajatteleminen

Keskiviikko 26.5.2010 - Olli Linjala

Onko välttämätöntä odottaa tappiin saakka, viimeiseen, josta ei ole paluuta? Haluaako yrittäjä altistaa yrityksensä tahallaan kriisiin? Uhanalaistaa henkilökuntansa työpaikat, saattaa heidät tukalaan talouteen, velkavankeuteen itsensä seuraksi? Ei tietenkään. Useimmiten  muutoksen tarpeet tulevat ulkopuolelta. Asiakkaat säilyvät, tilaukset vaan hupenevat. Nyt on hyvä päivä ajatella, suunnitella yhdessä. Nostaa henkilökunnan oman arvon tuntoa ja työyhteisön arvostusta. Luoda pohja menestymiselle.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, muutos, arvostus, rutiinit, kielteisyys, menestys, yhteisöllisyys

Ilmaista mainetta ja markkinointia

Maanantai 17.5.2010 - Olli Linjala

Hyvissä arkipäivän käytöstavoissa ei ole mitään kielteistä, loukkaavaa tai järjellä vastustettavaa. Ne parantavat työyhteisöjen ja paikkakunnan mainetta ilmapiiriä, estävät pohjaan palamista, auttavat jaksamaan, vähentävät koulu- ja työpaikkakiusaamista. Hyvistä käytöstavoista hyötyvät kaikki niin kotioloissa kuin työpaikoilla. Hyvillä tavoilla ja käytöksellä voidaan kohentaa kaupunki- ja kuntakuvaa, vähentää väki- ja ilkivaltaa. Miellyttävällä kohtelulla parannetaan huomattavasti myös palvelulaadun mielikuvaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, markkinointi, mielikuvat, palvelu, käytöstavat, asenne, asennemuutos

Kreikka on EU:n kääntöpiste

Torstai 6.5.2010 - Heikki Ikonen

Euromaiden ja IMF:n 110 miljardin luottopaketti Kreikalle kuumentaa tunteita ympäri mannerta, eikä ihme. Kuten valtiovarainministeri Jyrki Katainen totesi, järjestely on kuitenkin välttämätön, koska Kreikan maksukyvyttömyys olisi ajanut rahamarkkinat samanlaiseen paniikkiin kuin pankkikriisin laukaissut investointipankki Lehman Brothersin konkurssi syksyllä 2008. Se olisi johtanut kaksoislamaan, juuri kun ensimmäisestä on päästy helpottavaan nousuun.

Lue lisää »

17 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, talouskriisi, lama, pankkikriisi, luotto, velkaantuminen, konkurssi, yhteisvaluutta, rahaliitto, yhdentyminen, kontrolli

Markkinointi ei ole mörkö - Se on tapa ajatella ja asennoitua kokonaisuuteen

Keskiviikko 5.5.2010 klo 8.00 - Olli Linjala

Markkinointi on jokaisen henkilökuntaan kuuluvan ihmisen velvollisuus, riippumatta mikä on asema, ammatti tai tehtävä. Jos asenne markkinointiin on välinpitämätön tai suorastaan kielteinen, joutaa sellaisten ihmisten työpaikka lähteäkin Kiinaan. Suomessa toimiminen edellyttää myönteistä, eteenpäin vievää asennetta ja halua menestyä omassa työssään. Ylpeyttä omasta työyhteisöstään ja yhteistyön ymmärrystä. Ei kuulu mulle -ajatusmalli on työyhteisöjä ja sitä kautta koko hyvinvointia nakertava asenne.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Markkinointi, asenne, henkilökunta, asenneongelmat, Olli Linjala, ammattilaiset

Teollisuus ei ole auringonlaskun ala

Keskiviikko 21.4.2010 klo 14.10 - Heikki Ikonen

Nykyään kuulee tuutista jos toisesta väitteen, että Suomen tulevaisuus on palvelusektorissa, joten sinne on kohdistettava kansantalouden panostukset. Samat tuutit lyttäävät teollisuuden auringonlaskun alaksi, joten yrityskentälläkin kannattaa keskittyä palvelujen tuotantoon. Todisteena käytetään kehittyneimpiä talouksia kuten Yhdysvaltoja, Japania ja Saksaa, joissa teollisuus työllistää suhteellisesti vähemmän väkeä kuin Suomessa, ja palvelusektorin osuus on taas suurempi.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, palvelut, teollisuus, tuottavuus, ostovoima, hintataso, elinkustannukset, kansantalous, työllisyys

Rekkakuskeista yrityskonsultteja

Tiistai 6.4.2010 - Olli Linjala

Kolmostiellä, Tampereen pohjoispuolella nääs, on paljon mäkiä. Sulkuviivat estivät ohituksen, joten jouduin ajamaan ylämäkeä raskaassa kuormassa olleen rekka-auton perässä. Kuljettajalla oli luontaisia selviytymiskykyjä, sellaisia, joita jokaisessa työyhteisössä tarvittaisiin kipeästi. Hänellä oli myös oivat edellytykset löytää mahdollisuuksia ja minulla perässähiihtäjänä tilaisuus huomata ja oivaltaa niitä. Samaa tarvittaisiin jokaisessa työyhteisössä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, arvot, asenne, työyhteisö, pelisäännöt, jaksaminen, yhteispeli, ammattitaito, rutiinien rikkominen

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys

Arvottomassa työyhteisössä on tuhoon johtavat asenteet

Maanantai 11.1.2010 klo 8.00 - Olli Linjala

Olin voimakkaasti mukana nujertamassa 1990-luvun lamaa Suomessa. Kiivaimpana vuotena ajoin autolla 124 000 kilometriä ja yövyin 203 yötä hotelleissa. Tärkeimmät viestini olivat jaksamisen ratkaisevan suuri merkitys selviytymisessä, urautuneitten rutiinien rikkominen sekä halu selvitä olemassa olevassa tilanteessa. Henkilökohtaisena jaksamisen käyttövoimana oli pienistäkin onnistumisistani nauttiminen, ihmisiltä saamani palaute sekä erittäin korkea oman työn arvostaminen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu, rutiinit, urautuminen, laatu, laadukkuus, arvot, luottamus

Mitä! Minäkö tyhmä? En, olen rutiinien raiskaama

Lauantai 26.12.2009 - Olli Linjala

Turengin Asema, tiettävästi Suomen vanhin rautatieasema, on juuri entisöity upeaksi kokouspaikaksi ja ravintolaksi (kannattaa tutustua vaikka netissä). Olin saanut kutsun avajaisiin. Asemapäällikkö Mikko Sampo kertoi tarinan, joka hänelle oli sattunut. Tuli mieleen muita minulle kerrottuja tarinoita. Ne ovat taruakin ihmeellisempiä. Kaikille tarinoille on yhteistä rutiinien raiskaama asenne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, asenteet, palvelu, rutiinit

Me ollaan sankareita kaikki...

Maanantai 23.11.2009 - Olli Linjala

Arjen sankariksi määritellään usein ihminen, joka tekee työtä vuorotta, ei pidä koskaan lomia, ahertaa jopa viikonloput. Tällä mielettömyydellä kerskutaan, röyhistellään rintaa ja ollaan valmiit vaikka vetäsemään turpaan, mikäli joku uskaltaa arvostella tällaista mielettömyyttä. Äiti joka ei koskaan pitänyt vapaapäivää, lomasta puhumattakaan, on arjen sankari. Yrittäjä, tuuperruttuaan verstaansa lattialle, saa kirkkaimman kruunun. Peruja niiltä ajoilta kun perunatkin kaivettiin kyykkäkepeillä, peltoja raivattiin kuokalla ja pettua pistettiin jauhojen jatkeeksi.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, yrittäminen, jaksaminen, arki, työaika, rutiinit, loma

Älä hosu, kyllä sä sieltä selviät!

Tiistai 27.10.2009 - Olli Linjala

Olipa kerran isältä peritty yritys ja siinä ammattinsa osaava yrittäjä. Hän ja yrityksensä pärjäsi hienosti. Yrittäjällä oli upea omakotitalo, uudenkarheana hankittu mersu, huvila, vene ja - meinasi unohtua - myös vaimo, kaksi lasta ja labradorinnoutaja.

Yrittäjä myi korkealaatuisia vaatteita koko perheelle työ- ja vapaa-ajan asusteista hienoimpiin juhlavaatteisiin. Hän työllisti kolme myyjää ja tuntipalkkaisen siivoojan sekä ompelijan. Yhteiskunnan arvostus ja vakaaksi muodostunut yritystoiminta kukoisti sekä toi arvostusta ja turvallisuutta elämään.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, kilpailutilanne, selviytyminen, vahvuudet, kielteisyys

Terveyden kauppiaat

Perjantai 23.10.2009 - Petteri Pietikäinen, Jari Turunen

Mikä tekee ihmisen sairaaksi? Bakteerit ja virukset? Solumuutokset, hormonaaliset häiriöt tai kontrolloimaton viinanhimo? Tähän joukkoon voi lisätä terveyden kaupustelijat. He luovat ensin jonkin terveysuhan ja tarjoavat sitten helpotuksen tähän uhkaan.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: terveys, lääkkeet, lääketeollisuus, Petteri Pietikäinen, Jari Turunen

Mitä kuuluu?

Tiistai 22.9.2009 - Lenita Lehtonen

Ei ole muuten mikään turha kysymys. Varsinkaan jos sen esittää itselle. Suosittelen tekemään niin ja mielellään säännöllisesti. Rohkeimmat voivat jopa kysyä: Olenko onnellinen?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Lenita Lehtonen, kiitos, kiitollisuus, onnellisuus

Sais vaan sormet tyhjiksi ja tunnit täyteen

Perjantai 28.8.2009 klo 13.55 - Olli Linjala

On se kauheaa, jos töissä pitää oppia uutta tai kehittää työyhteisön toimintaa. Ottaa niin kipeää, kun täytyy ajatella. Moni työyhteisö luo mahdollisuuden, antaa etuoikeuden itsensä kehittämiseen. Uusien asioiden oppiminen ja työyhteisönsä toiminnan kehittäminen ovat työhön liittyviä huomattavan hienoja ja taloudellisesti merkittäviä etuja. Nämä edut kuuluvat jokaiselle työyhteisön ihmiselle.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu

Metsäteollisuus ja sen työpaikat säilytettävä Suomessa

Keskiviikko 26.8.2009 klo 9.50 - Lauri Oinonen

Äskettäin esille tulleet metsäteollisuuden supistukset ja Varkauden tehtaiden sulkemisajatukset on voitava torjua. Kyse on koko Suomen kansantaloutta koskevasta asiasta. Jos puun käyttö tulisi vähenemään 15 miljoonaa kuutiometriä Suomessa, sillä olisi kielteisiä vaikutuksia metsätalouteen ja sen työpaikkoihin, kone- ja kuljetusyrittäjille maaseudulla ja seurannaisvaikutuksina paljon laajemmalti. Metsäkoneita valmistava teollisuus, korjaamoyrittäjät, tavarajunaliikenne ja laivakuljetukset aina luotsaustoimintaa myöten kokisivat menetyksiä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Lauri Oinonen, kansanedustaja, metsäteollisuus, työpaikka, työpaikat, supistukset, talous, metsä, kansantalous, työttömyys, työpaikka, työpaikat, yrityselämä

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »