Blogin arkisto

Wikileaks

Maanantai 13.12.2010 - Kari Uoti

Australialainen Julian Assange vuotaa Wikileaks-sivuston kautta julki Yhdysvaltojen suurlähetystöjen omalle hallinnolleen toimittamaa salaista tietoa. Julian ei kuulu suurlähetystöjen normaalijakeluun eli aineisto on saatu ilman jenkkien lupaa. Se on siis tavalla tai toisella varastettu jostakin.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Wikileaks, Julian Assange, tietovuoto, sananvapaus

Soppa kiehuu

Maanantai 29.11.2010 klo 13.18 - Kari Uoti

Irlantilaiset pankit ovat samassa jamassa kuin islantilaiset tovi sitten. Molempien maiden pankkisektori on liian suuri maan resursseihin nähden. Tämä korjaantuu kolinalla, joka pakottaa molempien valtioitten kansalaiset tiukentamaan vyötä, mistä seuraa, että väki lähtee muualle. Miksi tiukentaa vyötä, kun rajat ovat auki ja vastuusta pääsee luopumalla irlantilaisesta osoitteesta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, pankkikriisi, pankkituki, sijoitusriskit, sijoittajan vastuu

Haittaohjelma

Maanantai 11.10.2010 klo 10.07 - Kari Uoti

Naamakirjassa leviää ohjelma, jota tykkäämällä tai linkin aukaisemalla tietämättään luovuttaa tietojaan ohjelman tekijän käyttöön. Ohjelma markkinoi itseään taitavasti, koska jo yli 100 000 suomalaista on tykännyt, klikannut ohjelman linkin auki. Kuka nyt ei klikkaisi ohjelmaa, joka kertoo miten kävi, kun isä näki tyttärensä webcam-esityksen. Minä en klikannut, mutta moni tuttavani klikkasi.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Facebook, haittaohjelma, tietojen kalastelu, virustorjunta, nettihuijaus, nettirikollisuus

Veron korko

Perjantai 10.9.2010 klo 12.48 - Kari Uoti

Peppe Fryckman velkaantuu 1 000 euroa päivässä verottajalle. Kyse on verojen koroista, verojen, joita ei enää ole olemassa. Verottaja on keksinyt ikiliikkujan, verottajan nyt jo lakannut, kuopattu saatava elää kuolemanjälkeistä elämää kovertaen Peppeä kunnes Peppe lakkaa.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Peter Fryckman, verovelka, vanhentunut saatava, viivästyskorko

Ne bis in idem

Tiistai 31.8.2010 - Kari Uoti

Korkein oikeus on tänä kesänä linjannut, että myös Suomessa on voimassa periaate ne bis in idem, ei kahdesti samassa asiassa. Jutut koskivat verotusmenettelyä ja sitä mahdollisesti seuraavaa rikosmenettelyä. Jos verotusmenettelyssä henkilölle on määrätty rangaistuksenluontoinen maksu, veronkorotus, ei samasta asiasta saa enää tuomita rikosmenettelyssä rangaistukseen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, verotusmenettely, veronkorotus, kahdenkertainen tuomitseminen, verovalitus, kurinpitomaksu, yhteisösakko

Herraonni

Tiistai 24.8.2010 - Kari Uoti

Nokia vaihtaa johtajaa. Jorma Ollila on shoppailemassa uutta pomoa Nokialle. Ehdokkaat eivät halua muuttaa Suomeen. Miksi johtajan pitäisi asua Suomessa, koska yhtiö on mitä kansainvälisin ja sen liiketoiminta on kaikkialla muualla paitsi Suomessa? Yhtiön kannalta olisi tärkeämpää saada paras mahdollinen johtaja kuin johtaja, joka suostuu asumaan Suomessa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Nokia, Jorma Ollila, Olli-Pekka Kallasvuo, johtajuus, karisma, auktoriteetti, kansainvälinen liiketoiminta

Helppo elämä

Maanantai 9.8.2010 - Kari Uoti

Kun ihminen menettää intonsa ja motivaationsa, hänestä tulee maho, ikävystynyt, turhautunut, tyytymätön. Into ja motivaatio ei mene yksin epäonnistumisten, vaan myös onnistumisten kautta. Siis tuho tulee, onnistut tai epäonnistut. Kuolema ei ohita ketään.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, lamaantuminen, menestyminen, yrittäminen, motivaatio, sosiaalituet, kannusteet

Petos, törkeähkö

Maanantai 5.7.2010 - Kari Uoti

Kreikan valtio on saanut kasoissa lainaa, rahaa, jota se on käyttänyt holtittomasti. Valtio on toiminut rikollisesti. Valtio ei kuitenkaan joudu vankilaan, vaan muut valtiot antavat sille lisää fyffeä, koska se on ainoa tai tehokkain keino estää, että vahingot muille minimoituvat.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, Kreikka, talouskriisi, holtiton taloudenpito, petos, velallisen epärehellisyys, lainaraha, konkurssi, velallisen vastuu

Otatsä naiselta pataan?

Maanantai 28.6.2010 - Kari Uoti

Oikeusasiamies antoi huomautuksen hätäkeskuspäivystäjälle, joka kysyi hätäkeskukseen soittaneelta, otatsä naiselta pataan? Oikeusasiamiehen mielestä hätäkeskuspäivystäjän tulee olla puheissaan ja käytöksessään korostetun asiallinen, siis viranomainen ei saa tiedustella ottelijoitten keskinäisiä suhteita, siis missä sarjassa herra painii ja painiiko rouva samassa sarjassa.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, hätäpuhelu, tasa-arvo, sukupuoli, miehisyys, naiseus, perheväkivalta

Euro vs. USD

Maanantai 21.6.2010 - Kari Uoti

Euro romahtaa, valuuttaliitto kaatuu, Eurooppa syöksyy kivikauteen. Olen aina ihmetellyt, mistä erilaisille ekonomisteille oikein maksetaan. Paljon turhempaa ammattikuntaa on vaikea kuvitella. Nyt nämä talousviisaat veisaavat loppua eurolle ja Euroopalle, koska valuutta on alkanut uupua suhteessa dollariin.

 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, valuuttakurssit, rahaliitto, talousennusteet, kurssiheilahtelu, taloudellinen vakaus

Hullu taiteilija

Maanantai 14.6.2010 klo 13.00 - Kari Uoti

Kaikki järjestyksessä, elämä sujuu, laskut maksetaan ajallaan, ei tapahdu mitään odottamatonta, naapurit nyökkäilevät, koira ei kuse sukille. Onko tämä hyvä ihminen, joka elää onnellisena elämän aamusta iltaan, tuottaa taloudellista hyvää ja jälkeläisiä, jotka ovat yhtä kunnollisia ja ymmärtävät kuolla ajoissa, jotta eivät rasita valtiokonttorin tilejä.

 

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, elämän järjestys, itsetuntemus, arvot, onnellisuus, boheemius, elämänfilosofia

Kreikka

Tiistai 4.5.2010 klo 9.23 - Kari Uoti

Kreikan valtio on lainannut rahaa sijoittajilta kuin säästöpankin asiakas aikanaan. Tiskin molemmin puolin on järki ollut umpijäässä. Aivan kuin säästöpankissa aikanaan. Yhtäkkiä kaikille oli tarjolla halpaa rahaa mihin tahansa kivaan. Säästöpankin asiakas osti taloja ja tontteja, koska niiden arvo nousi, kun naapurisäästöpankin johtaja antoi rahaa toiselle asiakkaalle, joka osti kiinteistöt, kun rahaa sai. Arvot vääristyivät, niin taloudelliset kuin moraaliset.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, talouskriisi, velkaantuminen, velanhoito, lainananto, sijoitukset, luottolaitokset, korruptio, moraali, demokratia, valta, vallanhimo

Uskoako

Keskiviikko 28.4.2010 klo 12.54 - Kari Uoti

Euroopassa Belgia ja Ranska suunnittelevat kieltävänsä burkhan käytön, siis tämän säiliön, minne nainen piilotetaan turvaan miesten katseilta. Burkha alentaa naista ja ylentää miestä. Se on liikkuva vankila ja häpeäpaalu. Onko tällaiselle kiellolle tarvetta ja onko siinä mitään mieltä?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, burkha, uskonto, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, itsemääräämisoikeus, valta, vapaus, moniarvoisuus, alistaminen, oikeusvaltio

Hintaraja

Torstai 1.4.2010 - Kari Uoti

Viro on pudonnut syvälle lamaan. Valtio ei velkaannu parantaakseen työttömyyttä. Valtio pitäytyy eurokriteereissä päästäkseen rahaliittoon, mikä pidentää työttömien jonoja entisestään. Eestiläiset tekevät samanlaista vahvan rahan politiikkaa kuin Mauno Koivisto aikanaan. Tästä seuraa suurta tuskaa ja kärsimystä, kun rahan sijasta kansa joustaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, Viro, lama, työttömyys, euro, kustannustaso, kiinteistökauppa, kulttuurierot

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys

Arvoasteikko

Keskiviikko 24.2.2010 - Kari Uoti

Osinkoaika alkaa, olkaa valmiina, kohta ropisee. Yhtiöt lähettävät omistajilleen rahaa säkeissä tai kukkaroissa, riippuen hiukan omistuksen paksuudesta. Antti Herlin kuittaa 100 miljoonaa USD:tä johtamansa yhtiön kassasta, toiset omistajat hiukan, tai aika paljon vähemmän. Nalle Wahlroos joutuu tyytymään 12 miljoonaan euroon, siis milli kuussa. Kohtuu bonus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, raha, osingot, omistaminen, onnellisuus

Oikeustieto

Keskiviikko 17.2.2010 klo 12.34 - Kari Uoti

Maailma on ruvellaan tietoa. Siitä ei ole kenellekään mitään iloa, jos sitä ei jaeta, anneta niille, jotka sitä tarvitsevat. Tätä varten meillä on toimittajia, jotka tutkivat ja kartoittavat maailmaa, havainnoivat ja tekevät johtopäätöksiä, täyttävät meidän tiedon aukkoja, tekevät meistä kokonaisia.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, toimittajat, journalismi, etiikka, oikeuslaitos, veropetos

Tiedonhankintaa

Keskiviikko 3.2.2010 klo 14.24 - Kari Uoti

Saksan hallitus haluaa kiihkeästi itselleen tietoja kansalaistensa tileistä Sveitsissä, sveitsiläisissä pankeissa. Hallituksella on luonteva ja hyväksyttävä tavoite, se haluaa varmistaa, että kunnon kansalaiset ovat muistaneet maksaa näillä tileillä olleista varoista ja niistä saamistaan tuotoista veroa isänmaalle, Saksaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, verotus, rahanpesu, oikeusvaltio

Kaarina Hazard

Maanantai 18.1.2010 klo 9.27 - Kari Uoti

Kaarina Hazard kirjoitti kolumnin edesmenneestä kansanedustaja Tony Halmeesta. Kolumnissaan Hazard kuvaili kuollutta seuraavasti: mies oli sekakäyttäjä, sikaniska, vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin, niskamakkara ynnä muuta.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Kaarina hazard, Tony Halme, mediakritiikki, kunnianloukkaus, journalistinen etiikka

Numeropeli

Keskiviikko 16.12.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Viime laman aikana - siis katson, että nykyinen on vielä voimissaan - silloinen pankkitarkastusvirasto antoi pankeille ohjeen tehdä tilinpäätöksensä siten, että vakavaraisuussäännökset täyttyvät.
Pankkeja siis ohjeistettiin tekemään kirjanpitonsa niin, että kirjataan tappioita sen verran kuin tase kestää, ei siten kuin laki edellyttää.

Tämä oli välttämätöntä, jotta säästyttiin suuremmalta tuholta, koko pankkisektorin kaatumiselta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Uoti, pankit, liikearvo, liikearvot, vakavaraisuus

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »