Blogin arkisto

Martha Stewartin kymmenen ohjetta menestykseen

Keskiviikko 7.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMartha Stewart on meille suomalaisille hieman ehkä etäinen, ja joillekin, jopa tuntematon hahmo. Amerikassa hän on kuitenkin yksi arvostetuimmista elämäntapaguruista ja mediamoguleista tänä päivänä.

Tässä Marthan kymmenen ohjetta matkallesi menestykseen, silloin kun aloitat omaa yritystäsi ja seuraavaa elämääsi. Nämä ajatukset perustuvat hänen omiin näkemyksiinsä hänen omista kokemuksistaan, jotka syntyivät jo vuonna 2005, kun hän oli vankilassa tekemistään sisäpiirikaupoista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Sytytä asiakkaasi liekkeihin

Keskiviikko 17.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan yrittänyt pitää omaa liekkiäsi tai leirinuotiota yllä? Jos olet onnistunut liekin sytyttämisessä, silloin tiedät, että paras tapa pitää se palamassa, on ruokkia sitä jatkuvasti. Tällöin liekkisi ei koskaan sammu, jolloin sitä ei tarvitse koskaan sytyttää uudelleen.

Tämä tietysti vaatii jatkuvaa valvontaa ja huolenpitoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, itsensä kehittäminen, asenne, myyjä, myynti

"Älä ny viitti haihatella"

Perjantai 12.7.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgJokainen haluaisi olla hyväkroppainen. Jokainen haluasi tulla toimeen hyvin. Jokainen haluaisi onnistua siinä, mitä tekee. Jos pelkällä pillerilla laihtuisi timmiin kuntoon, kyseinen pilleri menisi kaupan kuin häkä!

Onko meillä ihmisillä saalistusvietti niinkuin eläimillä? Onko sittenkin mukavampi "yrittää saavuttaa" kuin saavuttaa? Eikö se, mitä on sanoo haluavansa, ole oikeasti se, mitä haluaa vai miksi samat haihattelut toistuvat puheissa?

Montako vuotta olet haihatellut "laihduttavasi" kropan timmiin kuntoon? (Tänne kohalhtaa, hep!) Eiköhän ne haihattelupuheet ole parempi heittää syrjään ja alkaa tehdä se työ ja ne valinnat, joita timmimpi kroppa edellyttää, jos sitä oikeasti haluaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne

Menestyvän yrityksen neljä tukipilaria

Keskiviikko 10.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMari Smith ja Anne McKevitt kertoivat taannoisessa webjamissaan menestyvän yrityksen luonnin neljästä kulmatolpasta. Tässä tiivis yhteenveto tarinalle:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miten asetat ja saavutat isompia tavoitteita

Keskiviikko 3.7.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgEt saa yhtään pisteitä tähtäämällä alemmas. Sinun tavoitteesi ja tulevaisuuden haaveesi ovat omissa käsissäsi. Sinä itse olet oman elämäsi kirjailija, tai jos sallit tämän analogian, maalari.

Joten annan sinulle siveltimen. Voisitko harkita maalaavasi hieman isommilla vedoilla? Juon muuten itse Americanoa juuri nyt. Entä sinä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Muutoksen kohtaamisessa yksilön oman asenteen merkitys on keskiössä

Perjantai 28.6.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOlenko ohjelma vai ohjelmoija? Olenko vain kohtalon ohjaama ja "avuton" vaikuttamaan omiin asioihin vai pystynkö ottamaan vastuun valinnoistani?

Olenko myönteinen vai kielteinen? Voinko itse vaikuttaa siihen, olenko myönteinen vai kielteinen? Vai "valitseeko" ympäristö sen puolestani?

Miten suhtaudun muutostilanteisiin, työssä, kotona, harrastusten parissa ym.? Olivatpa valinnat tietoisia tai alitajuisia, voimme tarkastella asiaa siten, että valitsemme itse joko aktiivisen tai passiivisen väliltä ja joko myönteisen tai kielteisen väliltä oman suhtautumisen asiaan?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, itsensä kehittäminen, kanssakäyminen, osaaminen, vaikuttaminen

Miten tavoitteidesi kertominen auttaa saavuttamistasi

Keskiviikko 26.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgDorothy Parker sanoi, "Vihaan kirjoittamista. Pidän siitä, että olen kirjoittanut." Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat samanlaisia bisneksissään, ja kaupoissaan. Tiedän monia sellaisia ihmisiä, jotka tykkäävät unelmoida siitä millaista heidän elämänsä tulee olemaan sen jälkeen kun he ovat onnistuneet, mutta näillä samoilla ihmisillä on taipumus hypätä sen vaiheen ylitse, jolloin pitäsi tehdä kovasti töitä, tai se saa vain hetken heidän aikaansa.

Tässä on hyvä vinkki: työn tekemisen vaihe on se, joka johtaa rahan tekemisen vaiheeseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, työ

Autonomian merkitys motivaatioon

Perjantai 14.6.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgAiemmassa artikkelissa kirjoitin Daniel Pinkin ajatuksia motivoinnista. Autonomia, mestarillisuus ja tarkoitus tulivat esille keskeisinä asioina. Mutta ovatko nuo liian absurdeja käsitteitä? Kuulostaako vain hyvältä sanoa noin, mutta oikeassa yrityselämässä tai vaikkapa esimiestyössä nuo asiat ovat vaikeasti konkretisoitavissa?

Mielestäni kyseiset asiat ovat konkretisoitavissa. Käsittelen tällä kertaa autonomian konkretisoimista tarkemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, johtaminen, kanssakäyminen, miten saan ystäviä menestystä vaikutusvaltaa, rikastava vuorovaikutus, sosiaaliset taidot, vaikuttaminen, vastuu, yrittäminen, yritysjohtaminen

Miten voit vaikuttaa tarjouskilpailun lopputulokseen

Keskiviikko 12.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOsa ostajista käyttää vertailutaulukoita apunaan ostopäätöksiä tehdessään. He listaavat kaikki toimittajaehdokkaansa yhteen sarakkeeseen ja sitten he listaavat toiseen sarakkeeseen asioita, joilla he uskovat olevan merkitystä hankinnan kannalta.

Tämän jälkeen he antavat jokaiselle pisteitä jokaisen osa-alueen osilta samalla painottaen jokaista jollakin kertoimella. Tämä on looginen ja järkiperäinen tulokulma ostamiseen. Paitsi, että tämä prosessi on mitä vähimmässä määrin looginen. Tällainen ostamisen prosessi on subjektiivinen ja siihen voidaan vaikuttaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Opi puhumaan paremmin itsesi kanssa

Keskiviikko 5.6.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMissä vaiheessa olet yksinpuheluissasi? Millä tavalla puhut itsellesi? Lyön vetoa, että et sanoisi puoliakaan niistä jutuista, joita sanot itsellesi, jollekin jota rakastat. Lyön lisäksi vetoa, että et sanoisi jäljelle jäävää toista puolta jollekin tuntemattomalle, jonka seurassa olisit kohtelias. Olenko oikeassa? Nimitteletkö itseäsi? Luultavasti.

Osa rohkeudestamme on sitä, että opimme tarkkailemaan sitä miten puhumme itsellemme. Uskon, että voimme venyä tällä sektorilla. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi järjestää väjytys meidän sisällämme asuvalle idiootille ja antaisimme hänen saada ansionsa mukaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, myynti, myyntityö, itsensä kehittäminen

Olitko laihdutuskuurilla tai tipattomalla tammikuulla? Kosahtiko?!

Perjantai 31.5.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMiten muutoksesta saisi pysyvän? Jos päätit vähentää alkoholin käyttöä, lopettaa tupakoinnin, alkaa käydä lenkillä 4 kertaa viikossa, alkaa käydä kuntosalilla tai alkaa syödä terveellisemmin, oletko vielä kaidalla polulla?

Ohessa Sarasvuon kuuden kohdan ohjelma, jolla voit muuttaa mitä tahansa elämässäsi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, itsensä kehittäminen

Tule rohkeasti sellaiseksi, kuin oikeasti olet

Keskiviikko 22.5.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgNo-niin, eli tämä ei todellakaan ole yksi näistä rai-rai-viesteistäni, joissa kehun sinua rokkitähdeksi. Olen päässyt näiden viestieni ylitse, onneksi. Tällä kertaa ajattelin puhua kanssasi siitä mitä lentäminen vaatii, jossa myös rohkeudella on oma roolinsa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

8 tapaa parantaa luotettavuuttasi

Keskiviikko 8.5.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMyyjät pyytävät usein David Horsageria (The Trust Edge) opettamaan tuoreimpia temppuja kauppojen klousaamiselle. Hän vastaa tähän yhtä useasti sanomalla "Jos tiedät miten sinusta tulee luotettava et tarvitse mitään tekniikoita. Et tarvitse hissipuheita. Etkä mitään muutakaan. Kikkailusta ei ole mitään hyötyä nykypäivänä, eikä siitä ole ollut hyötyä koskaan aiemminkaan."

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pasi Rahikka, itsensä kehittäminen, asenne, myyjä, myynti

Työkaverista ystäväksi?

Tiistai 23.4.2013 - Ville Saarikalle

villesaarikalle-kuva.jpgTyöelämä on kovaa ja raskasta. Paineet suorittamisesta vievät yöunia, aiheuttavat perheriitoja ja tuovat terveysongelmia. Tiedon tulva organisaatioissa on valtava ja tekemistä riittää.

Elämäntapavalmentajat tarjoavat selviytymisoppaaksi nykyisin terveellisiä elämäntapoja. Sanoma on: syö oikein, nuku riittävästi ja liiku.

Totta onkin, että strategiakartat, visiot, missiot ja tavoitteet ovat paljon helpompia ottaa haltuun terveenä, hyväkuntoisena ja levänneenä kuin pystyyn kuolleena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ville Saarikalle, työ, työelämä, asenne

Kateus voi olla hyväksi - mutta niin myös pahaksi!

Perjantai 19.4.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMiltä tuntuu, jos naapuri ajaa pihaansa tuliterällä Mersulla? Entäpäs jos kavereilla käy flaksi illanvietossa, mutta itselle jää vain luu käteen? Mitäpäs jos työtoveri saa enemmän pomon huomiota ja aikaa? Onnistuisiko vilpitön onnitteleminen, jos sinua myöhemmin työyhteisöön tullut ja vähemmän kouluttautunut henkilö saa pitkään havittelemasi esimiesaseman? Tuntuuko reilulta, että opiskelijakaveri lueskelee tenttiin vain parisen tuntia edellisenä iltana tv:n ääressä ja saa paremman arvosanan kuin sinä, vaikka ahersit tenttikirjojen parissa kymmeniä tunteja edellisen viikon aikana? Harmittaako, jos työtoveri saa "paremmat kesälomapäivät" kuin sinä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, rikastava vuorovaikutus, sosiaaliset taidot

Saavuta tavoitteesi nopeasti Steven Pressfieldin ohjeilla

Keskiviikko 17.4.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMoi!

Ota kuppisi lähemmäksi (mitä juot? klikkaa kommentoi ja kerro!) minulla on kuppi perinteistä vihreätä teetä samalla kun ajattelin, että puhumme rohkeudesta.

Minun näkökulmastani vuosi 2013 alkoi jo neljä kuukautta sitten. Silloin Rob Hatch ja minä päätimme muokata sitä miten teemme HBW-bisnestämme radikaalisti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, tavoite, tavoitteet, asenne

Miten sinun yrityksesi voi hyötyä Minin ja Kian menestyksestä

Keskiviikko 10.4.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgNyt sinun on ekaksi istuttava ennen kuin kerron sinulle mitä teetä juon tänään.

Tämä on Samovarin Apinan keräämää Oolongin Teräsrouvan Lohtua. Oikeasti en pysty edes kuvittelemaan mistä tämä on tehty. Kokonaisuus syntyy näistä käsin käärityistä “pötkylöistä”, kun en parempaakaan termiä keksi. Opin juuri (kantapään kautta), että VÄHEMMÄLLÄKIN pääsee TODELLA PITKÄLLE. Tämä on herkullista ja pehmeää. Entä mitä sinä juot?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, myynti, myyntityö, asenne

Neljä vinkkiä, joiden avulla saat itsestäsi enemmän irti

Keskiviikko 3.4.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKestävyyden treenaaminen ei ole tärkeätä vain urheilussa. Se on aivan yhtä tärkeätä kaikilla muillakin elämän alueilla ja kaikissa jutuissa joita teemme. Ultrajuoksija Marshall Ulrich kertookin, "jopa lasten kasvattaminen on kestävyyslaji".

Entä miten jaksamme viimeisetkin metrit kun onnistuminen näyttää epävarmalta?

Miten ylitämme ja rikomme omia rajojamme?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Yksi kaikkien puolesta - sytytä joukkue omalla panoksellasi flow-tilaan!

Perjantai 8.3.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgYksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Yksi vahva ja energinen persoona voi sytyttää muun joukkueen!

Niin toimii tiimi – puhaltaa yhteen hiileen, kun fokus on oikeissa asioissa ja halu kohti yhteistä päämäärää asettamatta omaa etua etusijalle. Yksilö ei mieti, tekeekö joku muu enemmän tai vähemmän yhteisen päämäärän eteen, vaan yksilö keskittyy tekemään sen parhaansa, minkä omila kyvyillään pystyy antamaan tiimille.

Jugoslavialainen lentopalloilija Vladimir Grbic näyttää, mitä yksi kaikkien puolesta tarkoittaa. Kyseessä olympialaisten finaali vuodelta 2000. Katso oheinen video (1 min), jotta voit samastua tarinaan.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, tiimi, ryhmä, yhteistyö, flow

Palvelu on myyntiä

Tiistai 5.3.2013 - Olli Linjala

linjala_nettikolumni.jpgPalvelun laatu ja ihmisten kohtelu ovat mitä suurimmassa määrin myyntiä. Kielteinen asenne tulee uskomattoman kalliiksi, koska sillä vaikeutetaan tai jopa estetään myyntitapahtuman syntyminen. 
Usein niin voimakkaasti, että asiakas tai työkaveri ei halua olla missään tekemisissä tällaisen henkilön ja/tai hänen edustamansa työyhteisön kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, asenne, työyhteisö, palvelu, myynti, myyntityö

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »