Blogin arkisto

Naiset haluavat seuraavaa isoa juttua

Torstai 6.3.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMaaraw na umaga on tagalogin kielellä aurinkoista huomenta. Tämä lausahdus tietysti kertoo jo sinulle sitä, että tänään on hieman erikoisempi päivä edellisiin päiviin verrattuna.

Olen miettinyt viimeisten viikkojen aikana paljon erilaisia juttuja. Myyntiä. Yrittäjyyttä. Epäonnistumista. Onnistumista. Ja sitä seuraavaa isoa juttua. Sinun isoa juttuasi. Ja minun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos

Avaa suu ja sano A!

Torstai 27.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJäätävän siistiä? Nope. Jäätyminen ei ole siistiä! Mitä tehdä sellaisena hetkenä kun juttu ei oikein luista. Miten päästä alkuun ja liikkeelle. Silloin kun kieli ei hölsky. Juttu ei luista ja ajatukset jumittaa?

Kokeneimmillekin myyjille tulee niitä hetkiä, kun tuntuu koleelta. Silloin yksinkertaiset ja toimivat ohjeet ja neuvot ovat arvokkaita muistaa. Ovat ne sitä tietysti muutenkin, mutta anna kun avaudun hieman tästä aiheesta. Muutamina viime viikkona ollut viileämpää...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, myynti,

Matka sinne ja takaisin 2

Torstai 20.2.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTänään on jälleen yksi niistä päivistä. Tunnen välitöntä tarvetta avautua sinulle. Tiiviisti. Ystäväni ystävä, joka on ystäväni...tai no annetaan olla, menee jo lähtökohtaisesti liian vaikeaksi. Sori!

Siis. Kokeilen uudestaan. Ystäväni kysyi ystävältäni, että miten minä olen aina kiireetön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos, ajanhallinta

Et ole "VAIN JOTAIN"

Perjantai 7.2.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgVain siivooja, vain parturi, vain myyjä, vain duunari, vain kassaneiti/-poika, vain puutarhuri, vain puuseppä, vain yrittäjä, vain autokorjaaja, vain ammattikoulun käynyt, vain ylioppilas jne… 

HÖLYNPÖLYÄ!

Voit olla VAIN jotakin, jos itsellesi niin uskottelet ja sellaisen ajattelutavan hyväksyt tai voit olla YLPEÄNÄ TODELLAKIN JOTAKIN.

Kenenkään ei pitäisi olla "vain jotain". Ei itseä pidä vähätellä. Ammatti, koulutus, titteli tms. ei anna leimaa otsaan olla vain jotakin. Jos ympäristö pyrkii vetämään alaspäin ja lannistamaan, kannattaa miettiä, olisiko aika vaihtaa "piirejä" = ihmisiä, keiden kanssa aikaa viettää ja keiden kanssa vuorovaikuttaa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, asenne, asenne ratkaisee, osaaminen

Voimme muuttaa asennettamme

Keskiviikko 29.1.2014 - Pasi Rahikka

Asenne ratkaisee. Ajatukset ratkaisevat asenteemme. Me itse päätämme mitä ajattelemme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, ajattelu, muutos

Mitä jos olisit kone?

Torstai 26.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgJoskus, kun on paljon tekemistä, voi käydä niin, että unohtaa itsensä. Yrittäessään tehostaa toimintaansa "Mind over body" -menetelmällä ei aina käy niin kuin oli ajatus. Henkisillä voimilla voi buustata suorituskykyä mutta myös musertaa fyysiset voimansa. Kun puskee viimeiseen asti, vaatii itsensä kokoaminen pidemmän ajan.

Vältä ylikuumeneminen ja huolla itseäsi!

Mitä siis, jos ajattelisit olevasi kone, joka ylikuumenee, jos sille ei anna aikaa jäähtyä? Kone, joka tarvitsee öljyämistä, huoltoa ja päivitystä aina silloin tällöin. Jos ajattelisit itseäsi laitteena, joka vain vaatii nämä jutut. Tekisikö se säännöllisestä huoltotyöstä helpompaa? Jos huoltotyöt laiminlyö, voi kone mennä rikki ja huoltotoimenpiteiden sijasta joutuu korjaustöihin. Muista, sinä olet oma huoltomiehesi ja sinun itsesi pitää huolehtia siitä, että polttoainetta lisätään ja käyttömuistia tyhjennetään ajallaan!

Huolto-ohjeet vaihtelevat yksilöllisesti, tässä lista siitä, mitä itse kirjasin ohjeisiini.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, asenne, asenteet, jaksaminen

Näin yrittäjäkin voi nauttia elämästä

Torstai 19.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgVuodenajat tuovat vaihtelua kysyntään. Monia, paitsi matkailualaa, hidastaa kesälomakausi. Omalla alallani hiljaisin kausi vuodesta on heinäkuu. Silloin on hyvä itsekin pitää lomaa. Mutta kun monella työssäkäyvällä palkka juoksee myös loma-aikaan, yrittäjän täytyy varautua laskuttomaan kauteen pitkin vuotta.

Toinen hiljainen aika osuu jouluun. Ainakin puolet joulukuusta on laskettava pois, eli tienattava muulloin. Joulukuussa ei tehdä töitä, tai jos tehdään niin hyvin vähän. Paitsi jos sattuu olemaan joulupukki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, kohtuus, asenne

Eroon kiltteydestä, kymmenen vinkkiä

Torstai 12.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgOletko lukenut kirjan Kiltti tyttö ei pääse pomoksi. 101 tapaa hävitä miehelle? (Hieman provosoiva käännös kirjan alkuperäisestä nimestä "101 unconscious mistakes women make that sabotage their careers") Se on Lois P. Frankelin kirjoittama opas siihen, miten erilaisista käyttäytymismalleista voi päästä eroon. Käyttäytymismalleista, joiden vuoksi naiset eivät etene urallaan. Se kertoo, mitä ei pidä tehdä, jos haluaa tulla otetuksi tosissaan liike-elämässä. Asioita, joita ei tule ajatelleeksi. Kirja on tarkoitettu työssäkäyville, mutta on pätevä jokaiselle, joka työskentelee liike-elämässä, myös yrittäjille. Kuten minulle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, kiltteys, asenne, yrityselämä

Rohkaise itseäsi onnistumaan

Keskiviikko 4.12.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMe kaikki olemme syntyneet rohkeuden kanssa, mutta me emme varsinaisesti ole syntyneet pelkäämään. Osa peloistamme on opittua, osa kokemukseen perustuvaa, ja valtaosa on vain kuulopuheiden ja oman mielemme tuotosta. Pelot ovat useasti suurin esteemme onnistumisen tiellä.

Meillä on pelkojemme lisäksi viisi vihollista sisällämme.

Nämä vihollisemme meidän kannattaa pitää kätemme ulottuvilla, mutta niitä vastaan täytyy taistella, sillä kavereita niistä ei itselleen saa, vaikka mitä tekisi.

* Ensimmäinen näistä on välinpitämättömyys, josta esimerkkinä olkoon virran mukana ajelehtiminen. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, yrittäminen, asenteet, onnistuminen, rohkeus

Milloin harmaavarpusesta voi kasvaa kotka? Millaisten ihmisten ympäröimänä sytyt?

Perjantai 8.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEthän vedä iltakahveja väärään kurkkuun, jos avaan ajatuskanavia sanaparilla "henkinen koti". Ihmisen tarvehierarkiassa varsin korkealla on tarve kokea yhteenkuuluvuutta toisten ihmisen kanssa. Ihminen haluaa kuulua johonkin yhteisöön.

Antaako tiimi?

Koetko työpaikalla kuuluvasi tiimiin, kuinka hyvin? Antaako rooli sinulle paljon? Mitä (arvoa) sinä annat toisille työyhteisössä, entäpä sidosryhmille (vaikkapa asiakkaille)? Oletko lähellä mahdollisuuksiesi täyttä mittaa ja koetko antavasi ihan parastasi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenteet, asenne, yrittäminen, motivaatio, yhteisöllisyys, tiimi, arvot, tyytyväisyys

Menetkö töihin?

Keskiviikko 30.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKun menet töihin, menetkö oikeasti töihin? Vai menetkö töihin tekemään jotain muuta?

Pidätkö selaimesi avoinna koko päivän? Onko sähköpostisi päällä ja näkyvissä koko päivän? Haetko uusia juttuja ja häriöitä? Vai teetkö sitä työtä mitä sinun pitää tehdä?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Menestystä kuuntelemalla

Keskiviikko 23.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHello! Tämän juttuni lopussa pyydän sinulta hieman apua osallistumalla kyselyyni. Minulla on juotavana herkullista David's Tea -kaupan orgaanista Saigon Chai -teetä jäälleen kerran. Mitä sinä juot tänään? (klikkaa kommentoi ja kerro).

Tohtorit Rober Brooks ja Sam Goldstein kertovat upeassa kirjassaan The Power of Resilience (kumppanilinkki) mielenkiintoisia juttuja siitä, kun he kysyvät asiakkailtaan heidän omista viestintätaidoistaan. Melkein kaikki kertovat olevansa hyviä puhumaan. Lähes kukaan ei kerro viestinnän kannalta (ehkä vieläkin) tärkeämmästä osasta, kuuntelemisesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Välittämistä ei voi korvata

Keskiviikko 16.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgUnelma-asiakkaasi osaa kertoa välitätkö heistä oikeasti, vai yritätkö vain saada kaupat tehtyä. He kuulevat sanoistasi ja äänestäsi välitätkö vai et. He näkevät teoistasi ja tavastasi toimia—teeskenteletkö vai et.

Maailmassa, jota ohjataan kaupallisuuden, globaalistumisen ja erottelun kautta, paine siihen, että uskotaan ja käyttäydytään siten, että liikesuhteet ovat vain liikesuhteita tapahtumien ympärillä, on valtava. Ne meistä, jotka välittävät oikeasti asiakkaistaan ja suhteistaan, erottuvat massasta. Heihin luotetaan ja heidät toivotetaan tervetulleiksi, heistä tulee asiakkaiden strategisia kumppaneita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Varmista kannattavuus

Keskiviikko 9.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgJos organisaation myynnin tilanne on hallinnassa, eli tiimeillä on riittävästi aktiviteetteja ja asiakkaita, kannattaa keskittyä kehittämään tarjoomaa.

Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että vaikka nykytuotteilla ja ratkaisuilla tehtäisiinkiin kauppaa, ne eivät välttämättä tulevaisuudessa palvele tarpeita, ne eivät ehkä mahdollista lisämyyntiä, tai tuotepaletti on liian hajallaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Miksi ideastasi ei tullut totta

Keskiviikko 2.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan saanut sellaista todella isoa ideaa, sellaista, joka satavarmasti tuottaa läpimurtojuttuja ja maailmaa mullistavia tuloksia? Onko sen toteuttaminen käytännössä ollut hankalaa

Sinulla on aivan varmasti ollut tällaisia hetkiä, olet keksinyt ideoita, joilla voit parantaa omia tuloksiasi. Sinulla on ollut ideoita siitä miten voisit parantaa asioita töissäsi. Ja olet aivan varmasti keksinyt jossakin kohdin maailmaa mullistavia ideoita, jotka tekisivät unelma-asiakkaidesi elämästä helpompaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, idea

Kokeile, opi, ja toista uudelleen

Keskiviikko 18.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgHuomenta taas! Tämä juttu kertoo paljon minusta itsestäni. Mutta tavoitteeni on tästä huolimatta se, että annan sinulle mahdollisuuden ajatella paljon itseäsi, jos onnistun.

Kirjoittaessani tätä, kirjani, jonka kirjoitin yhdessä Julien Smithin kanssa on noussut Amazonin markkinointikirjojen listoilla sijoille #1 ja #3! Kirjamme pääsi ensimmäisenä päivänään kaikkien kirjojen listalla sijalle 411. Ensimmäisenä päivänä julkaisun jälkeen. Kiitos kuuluu sinulle. Sinä sait tämän aikaan. Uskon, että kirjamme pärjää vielä tätäkin paremmin. Kiitos.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Valmenna sinäkin tiimiäsi

Keskiviikko 11.9.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgSinun on valmennettava joukkueesi tarjoamaan parasta osaamistaan. Toisinaan sinulla on tähtijoukkue, eli sellainen jengi, joka rikkoo ennätyksiä ja ylittää kaikkien odotukset—jopa omansa.

Toisinaan sinulla on joukkue, jolla on hieman tarvitsemaasi vähemmän osaamista, ja joskus sinulla on tiimi, joka on hieman keskitasoa parempi. Sinun hommasi on valmentaa joukkueesi tuomaan esille sen paras osaaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Itsenäisyys ei ole vapautta

Keskiviikko 28.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgItsenäisyys, ei ole vapautta, tai vähintäänkin se ei ole vapautusta kaikesta. Itsenäisyys on monien vastuiden hyväksymistä.

Itsenäisyys Ei Ole Vapautta

1776 joukko ihmisiä uudessa maailmassa, josta myöhemmin tuli Amerikka, allekirjoittivat itsenäisyyden julistuksen. Kyseinen dokumentti ei sanonut, "Okay, tästä lähtien hommat ovat helpompia". He luopuivat taloudellisesta tuestaan, hallinnostaan, sidoksista useisiin hankkijoihin, ja monesta muusta. Niin, heillä oli hyvää syy tähän kaikkeen. Diili itsessään oli huono.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen

Ennakkoasenteista on vaikea keskustella ilman ennakkoasenteita

Torstai 15.8.2013 klo 12.52 - Pauli Vuorio

paulivuorioblogi_paakirjoitus.jpgEräässä netin keskusteluketjussa keskusteltiin, syrjitäänkö ihmisiä iän vuoksi työnhaussa ja miksi.”Tietenkin” lähtökohtana aloituksessa oli, että ikääntyneitä saatetaan syrjiä - ja kuitenkin tutkimuksissa on todettu, että työkyky on huipussaan myöhäisessä keski-iässä. Joku ihmetteli, että miksi meillä Suomessa on tilanne se, mikä on. Tai miksi se on luisunut nykyiseen tilanteeseen?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, ennakkoasenne, asenteet, ikäsyrjintä

Tavoitteiden takaa-ajo

Keskiviikko 14.8.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgÄlykkäät johtajat ymmärtävät että tavoitteiden tavoittelu ja takaa-ajaminen vain niiden itsensä takia ei ole tarkoituksenmukaista tai riittävää.

Organisaation kaikentyyppisten tavoitteiden tavoittelun täytyy aina olla tarkoituksellista, fokusoitua, jatkuvaa, toisinaan myös agressiivista ja periksiantamatonta yhteistoimintaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, esimies, johtaja

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »