Blogin arkisto

Rekrytoinnin ihmemaa 2

Tiistai 27.10.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgEdellisessä postauksessa vertasin rekryttävää spitaaliseen eli pidin rekryfirmojen vastausmenetelmiä aika huonoina. Ja olen jutellut aiheesta rekryfirman omistajan kanssa ja saanut hyvän vastauksen heidän toimintaansa. Mutta jäin pohtimaan edelleen sitä miksi näkemykset tiedottamisesta eroavat niin paljon.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, rekrytointi, työnteko, työskentely, rekrytointipalvelut

Myyjä, älä hakkaa päätä seinään myymällä vitkastelijoille ensimmäisenä!

Perjantai 23.10.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOnko sinulla innovatiivinen, uusi, tuote/palvelu käsissäsi? Kenelle myisit sen ensimmäisen, kun sinulla ei ole referenssejä?

Kun myyt väärille ihmisille, ihmettelet, että miksi he eivät osta? Perustelet tuotteen innokkaasti ja hyvillä argumenteilla, mutta kauppaa ei tule. Tuote täyttäisi tarpeen ja olet todistanut hyödyn, mutta ei.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyjä, myyntityö

Rekrytoinnin ihmemaa

Tiistai 20.10.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgLuulin aina, että toimeentulotukea hakevia pidetään yhteiskunnassa melkoisen huonossa asemassa. Jotkuthan jopa puhuvat sosiaalipummeista. Mutta olen hiljalleen oppinut, että he ovat ihmisiä verrattuna erääseen toiseen ryhmään. Ja tämä ryhmä on rekrytointipalveluiden käyttäjät. He lienevät jo niin alhaisella tasolla, että heitä kohdellaan kuin spitaalisia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, rekrytointi, työnteko, työskentely, rekrytointipalvelut

Millainen on itsetuntosi ja itsetietämyksesi?

Maanantai 19.10.2015 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpgNiin työ- kuin yksityiselämässä kaikkein tukevin jalusta on terve itsetunto. Heikolla itsetunnolla varustettu ihminen heijastaa ympärilleen huonoa oloa, syyllistyy ylilyönteihin ja kohtelee toisia huonosti, jotta pystyisi salaamaan omat heikkoutensa. Tasapainoinen ihminen tietää arvonsa, tuntee voimavaransa, osaa ottaa ne käyttöön ja kehittää itseään. Hän ei helposti loukkaannu eikä häkelly, vaan hallitsee tilanteen kuin tilanteen. Uskallan väittää, että kukaan ei voi tässä toimia ns.saavutetulla edulla. Itsetuntoa täytyy huoltaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, itsetietämys, minäkuva, myyjä, myynti, myyntityö

Yrittämistä yrittämisen vuoksi

Tiistai 13.10.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgYrittämisestä on tehty monessa mediassa itseisarvo. Eli yrittämistä lisäämällä kansakunta lähtee nousuun. Mutta kun kirjoitin viimeviikolla yhden työn ja viikonloppuna toisen, niin huomasin että yriiäjyys ei ole itseisarvo. Pahimmillaan mikroyrittäminen huonontaa kansakunnan tilaa ja antaa mahdollisuuden sosiaaliturvan huonontamiseen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Vahtolammi, yrittäminen, yrittäjä, yritys

Koneet korvaavat ihmisiä töissä. Erityisesti myyjä on uhattuna.

Maanantai 12.10.2015 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpgTaas kerran, tällä kertaa tämän kuun Iltalehdessä oli juttua miten tietokoneistuminen uhkaa kymmeniä ammatteja. Eniten on ennustettu vaarassa olevan matalapalkkaiset ja vähänkoulutetut työt, joista yksi on puhelinmyyjät tai usein tarkennettuna puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjät. Tälläkään kertaa ei ollut mitään kahdesta asiasta:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, myyntityö

"En halua vakityötä, koska keikkalaiset?" Ay-liikkeet myös kuulolle ja herätys!

Perjantai 9.10.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgVakityöntekijät tekevät vaput ja muut pyhät töitä, elleivät keikkalaiset halua, eikö?

Toimin kuutisen vuotta kasvuyrityksen toimitusjohtajana. Työntekijöitä rekryttiin tiuhaan. Toki vaihtuvuuttakin oli, mutta niin myös pysyvyyttä eli tietyssä vaiheessa sellainen runko/selkäranka oli saatu rakennettua. Mielenkiintoa ja haasteita herätti kuitenkin se, että tänä päivänä yhä useampi ei halua sitoutua “kaheksastaneljään” työaikaan, vaan haluaa joustavuutta työajan osalta työsopimukseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, työ, työmarkkinat, työskentely, työnteko, työaika, nollatuntisopimus

Kymmenes kerta toden sanoo

Tiistai 6.10.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgMeihin suomalaisiin on iskostettu melkoisen syvälle, että jos alkaa yrittäjäksi niin ensimmäisellä kerralla pitää onnistua. Konkurssi on melkoinen häpeä ja huono menestyskin katsotaan myöhemmin riippakiveksi. Eli jos yrittää, niin pitää suunnitella niin huolella ettei voi missään tapauksessa epäonnistua.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, yrittäminen, yrittäjä, yritys, konkurssi, sarjayrittäjä

Huhut myyjien kuolemasta ovat suuresti liioiteltuja

Torstai 1.10.2015 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpgTänään ja mitä todennäköisimmin tulevaisuudessa kilpailu on raivokkaampaa ja määrätietoisempaa kuin milloinkaan ennen, koska tietoa ja tarjontaa on enemmän. Nimenomaan tästä syystä siinä ratkaisevassa tilanteessa, kun asiakas on tekemisissä kanssasi henkilökohtaisesti tai kun otat yhteyttä asiakkaaseen tai tapaat asiakkaita, universaalit aktiivisen henkilökohtaisen myynnin taidot ovat äärimmäisen arvokkaita. Niiden oppeja voidaan myös siirtää ja jalostaa muunkinlaiseen myyntiin kuin sellaiseen, jossa on kyse henkilökohtaisesta kontaktista asiakkaan kanssa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, myyntityö

Kasvuyritys - vaiko kasvuyritys

Tiistai 22.9.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgKaksi miestä keskusteli junassa kasvuyrityksestä ja siitä mikä on kasvuyritys. Keskustelua ei voinut olla kuulematta, kun se kaikui neljän penkkirivin päähän. Ja molemmilla oli melkoisen tiukat mielipiteet siitä, että mikä on kasvuyritys.

Keskustelussa vilahteli erilaisia kasvuyrityksen määritteitä ja muita termejä. Toinen puhui räjähdysmäisestä kasvusta, gaselli-yrityksistä ja oikeista tilastojen mukaisista kasvuyrityksistä Ja toinen yritti kampittaa määritelemällä kasvuyrityksen liikevaihdon tai kannattavuuden kasvamisen avulla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, yritys, yrittäminen, kasvu, kasvuyritys

Hulluutta on olla oppimatta

Tiistai 8.9.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAika usein kuulee valitusta siitä, että työ on rasittavaa, turhauttaava tai tylsää. Ja melkein samaan hengenvetoon puhutaan siitä, että halutaan vaihtaa työpaikkaa. Ja kun kysyy, että millaista paikkaa haet, niin vastaus on aina että nykyistä vastaavaa mutta parempaa.

”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”, Alber Eistein

Voisiko olla, että palkkapohdinnan sijaan joskus kannattaisi pohtia mitä työltään haluaa. Eli etsiä niitä muitakin motivaattoreita kuin työsuhdebemari tai iso palkka. Eli etsiä niitä töitä joista saa aitoa tyydytystä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työnteko, työyhteisö, oppiminen, kehittyminen

Sanotaan, että myyntityö on yksinkertaista. Miksi sitä kuitenkin niin harvat osaavat?

Maanantai 31.8.2015 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpgTämän päivän myynnin ja tulevaisuudenkin supersankari on asiantuntija. Ja jokaisen asiantuntijan täytyy myös mielellään olla vähintään mukana myynnissä. Karrikoidun myyntykin ja saarnaajan aika on ohi monilla aloilla, on kuitenkin paljon opittavaa heiltäkin, eikä niin, kuin usein kuulee puhuttavan näistä halveksuttavasti. Todellisuudessa todellinen myyntitykki ei ole koskaan ollutkaan se lipevä, teennäinen tyrkyttävä, ei pidä sekoittaa näitä myyjään. Ne ovat tunnusmerkkejä yritteliäistä ihmisistä, mutta kuitenkin myyjäkokelaista. Joskus valitettavasti täysin vääristä luuloista tehdä  myyntitityötä, joskus vääristä ihmisistäkin.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyntityö, työ, myyjä, myyntitykki

Työyhteisöissä eletään monikulttuurisuutta

Tiistai 25.8.2015 klo 11.07 - Aila Wallin

ailawallin.jpgNiin paljon on monikulttuurisuudesta nyt loppukesästä peistä väännetty, että luulisi sen olevan jonkinlainen puheenaihe työpaikoillakin. Etenkin sellaisissa työyhteisöissä, joissa useampien eri kulttuurien rinnakkaiselo on iloineen ja suruineen ihan todellisuutta ja työn arkea, ollut jo ehkä pitkäänkin. Sellaisia työpaikkojahan on tuhansia etenkin pääkaupunkiseudulla, Itä-Suomessa ja monella isolla paikkakunnalla muuallakin: kansainvälisiä yrityksiä, hoivakoteja, rakennustyömaita, logistiikka- ja siivouspalveluita, terveysasemia, asiakaspalvelukeskuksia, supermarketteja, päiväkoteja jne. Siellä ihan oikeasti eletään monikulttuurisuutta, ei vain kirjoiteta nettipalstoille tai julisteta toreilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aila Wallin, työ, työyhteisö, työpaikka, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus

Johtaja, esimies, tarvitset kastelukannun - huolehdi puutarhastasi

Perjantai 21.8.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgKastelukannu. Mitä sillä tehdään? Kastellaan kukkia ja kasveja, jotta ne saavat riittävästi vettä. Toisia kukkia ja kasveja kastellaan enemmän, toisia vähemmän.

Legendaarinen, viime vuosisadan parhaaksi johtajaksi valittu, Jack Welch puhui johtajuudesta vuosi sitten Suomen vierailullaan. Mieleeni jäi hänen puheestaan kastelukannu. Hän kertoi, että johtajan tehtävä on kulkea “kastelukannu kädessään” työyhteisössä ja kastella kukakin “kukkaa/kasvia”. Näin toimimalla johtajan tai esimiehen asenne on mentaalisesti oikea. Hänen tehtävä on luoda olosuhteet onnistumisille, ja ruokkia onnistumisen kulttuuria auttamalla ihmisiä loistavaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, johtaja, esimies, esimiestyö, johtaminen

Flow - mielen virtausta

Tiistai 18.8.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgFlow on mielenkiintoinen käsite, jonka yhä useampi tunnistaa ainakin sanana. Eli se on tila, jossa ajantaju katoaa ja hommat tuntuvat menevän eteenpäin sujuvasti. Esimerkiksi nörteille tuo tila on tavoilteltava tila, jolloin syntyy hyvää ja toimivaa softaa.

Mihály Csíkszentmihályin mukaan Flow on tila, jossa kaikki psyykkinen energia käytetään tavoitteen saavuttamiseen. Eli flow- tilaan pääsemiseen vaaditaan selvä ja tarkka tavoite, joka on osaamisen rajamailla ja häiriötön tila. Eli aika yksinkertaisia asioita eli rauhaa, haastava tehtävä ja selvä päämäärä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kari vahtolammi, flow, asenne, työ, työilmapiiri

Huoneistojen vuokraus ja Kaizen

Tiistai 28.7.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJari Parantainen ottaa omassa Pölli tästä- blogissaan kantaa siihen, että väliaikaisten asuntojen vuokraus on omalla tavallaan hunningolla. Eli hänellä on melkoisen negatiivinen kokemus väliaikaisen huoneiston vuokraamisesta. Asunto ei tainnut ihan vastata laatuluokituksia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, kaizen, kehittyminen, oppiminen, ongelma, ratkaisu

Myyjä, yrittäjä, näin saat tasaisuutta myyntiin

Perjantai 24.7.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgHaluatko olla tehokas ja saada aikaiseksi? Haluatko mieluummin jonkinlaista tasaisuutta poukkoilevuuden sijaan? Olisiko parempi, että 5 uutta asiakasta pyytäisi tarjousta päivittäin kuin, että yhtenä päivänä tulisi 25 tarjouspyyntöä ja muina päivinä on hiljaista? Tai että yksi viikko olet tarjouspyyntöjen kanssa ihan tupella ja kolme viikkoa on hiljaista?

Kysymykset ovat retorisia ja jokseenkin mustavalkoisia, mutta pointtina on se, että poukkoilevuudelle on syynsä, muukin kuin rytmitalous. Tai ainakin epätasaisuutta vastaan voi kamppailla ja hommaa ottaa omiin käsiin, kun ymmärtää, mitä ovat aktiviteetit ja rutiinit sekä suunnitelmallisuus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyjä, kehittyminen, myynnin kehittyminen, tehokkuus

Henkilöstöjohtamisen tavoitteet

Tiistai 21.7.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIstuin eilen illalla henkilöstöjohtamisen tentissä. Tämä on osa omia opiskelujani, joilla tähtään uusien taitojen oppimiseen eli haluan ymmärtää johtamista myös yliopistotasoisen koulutuksen kautta. Ja tämän kurssin avulla pyrin avaamaan itselleni näkemystä siitä, mitä on hyvä henkilöstöjohtaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtaminen, esimiestyö, henkilöstöjohtaminen

Mitkä ovat säännölliset rutiinisi? Suunnitelmallisuutta peliin!

Perjantai 10.7.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgKun muutamia vuosia sitten tein yhtenä osa-alueena toimistopalvelutehtäviä (tuntilistojen tarkistus, palkanlaskenta, palkkatukimaksatushakemusten täyttäminen, ostolaskujen tarkistaminen ja maksatus, myyntilaskujen lähettäminen sekä myyntireskontra, kirjanpitoaineiston koostaminen ja toimittaminen kirjanpitäjälle, TyEL / SoTu / Alv maksaminen ym., laadin checklistin Exceliin, jossa kukin työtehtävä oli omalla rivillään ja kunkin kuukauden päivämäärät sarakkeissa. Tiesin, mitä tehtäviä piti tehdä päivittäin, mitä viikoittain ja mitä vain kerran kuussa sekä lisäksi sen, mikä ajankohta kuukaudessa on deadline tekemiselle. Näin ollen laitoin ko. päivän kohdalle keltaisen maalauksen, joten hahmotin helposti koko kuukauden agendan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, työpaikka, rutiinit, suunnitelmallisuus, kiire

Empatiakyvyn puutettako?

Tiistai 7.7.2015 - Juha Ahola

karivahtolammi.jpgLuin tuossa aamusella ylijohtaja Elli Aaltosen blogia. Yhdessä kirjoituksessa hän pohtii tätä 1,5 tunnin työmatka-asiaa. Ensisilmäyksellä tyrmistyin hänen ajatuksistaan ja pidin kirjoitusta tyypillisenä dosentin kirjoituksena. Eli ihmisen kirjoituksena, jossa oma asema on hämärtänyt ymmärryksen reaalielämästä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, empatia, tunneäly, työelämä

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »