Blogin arkisto

Leikkimässä kokkia?

Perjantai 2.5.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTuttavani kertoi hiukan hilpeyttä herättävän tarinan. Hän oli käynyt eräällä huoltoasemalla ruokailemassa ja kokki oli tuonut hänelle lehtipihviaterian.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, ammatti, osaaminen

Suomen hallitus kehityksen jarruna

Torstai 21.2.2013 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät kummeksuu Suomen päättäjien toimimattomuutta taantuman taltuttamiseksi. Olemme kansakuntana matkalla kilpailukyvyttömyyden syvää ja pohjatonta kaivoa. EK:n esittämä yhteisöveron alentaminen 15 prosenttiin olisi ensimmäinen askel yritysten toimintaedellytysten parantamiseen Suomessa. Suomen Pienyrittäjät vaatii Viron mallin mukaista yritysveromallia, jossa yritykset voisivat investoida kehittämiseensä huomattavasti helpommin. Lisäksi vaadimme ammattiyhdistysliikettä lopettamaan esityksensä mielettömistä koulutusvapaista. Hallituksen ponnettomuuden johdosta tulemme kohtamaan tänä vuomme rajun PK-yritysten konkurssiaallon, joka saattaa johtaa maassamme massatyöttömyyteen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, ammattiyhdistysliike, työ, työllisyys, irtisanominen, koulutusvapaa, hallitus, verotus

Pekkaset pakkiin

Tiistai 20.11.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät vaatii pekkasvapaiden poistamista. Suomessa työssäoloaika on Euroopan lyhyin. Yritysten kilpailukyky on vaakalaudalla ja tuottavuutta ja tehokkuutta on saatava lisää. Viennin romahtaminen lisää yritysten irtisanomiskierrettä. Lisäksi on syytä vakavasti miettiä yrityskohtaisia joustoja, jottei riippakiveksi ja kuopattavaksi joutava raamiratkaisu saa aikaan yritysten konkurssiaaltoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, työsuhde, kilpailukyky, tuottavuus, pekkasvapaa, ammattiliitot, irtisanomissuoja

Työsuhteiden päättämisen kustannukset ammattiliitoille

Tiistai 2.10.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät vaativat pikaisesti Suomeen Pienyrittäjälakia. Tämä uusi laki takaisi yrittäjille sosiaaliturvan, kasvun edellytykset ja henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuuden. Esitämme myös uutta toimintamallia, jossa työntekijäjärjestöille siirretään velvoite huolehtia jäsenistönsä työsuhteiden irtisanomiskustannuksista. Lisäksi vaadimme hallitukselta selvitystä yrittäjien sosiaaliturvasta.

Tämän vuoden aikana lähes poikkeuksetta uudet työpaikat ovat syntyneet pieniin yrityksiin. Nykyinen järjestelmä ja käytäntö on rakennettu isoja ja monikansallisia konserneja käsittäväksi pienyrittäjyyttä syrjiväksi malliksi.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, työsuhde, ammattiliitot, yrittäjä, sosiaaliturva

Timo Räty

Keskiviikko 14.3.2012 - Kari Uoti

Tämä show on aivan uskomattoman huvittava. Timo näkee tapahtuman taustalla vallankaappauksen, pyrkimyksen estää jäsenistön äänen kuuluminen liiton hallinnossa, pyrkimyksen tuhota AKT ammattiyhdistysliikkeenä, vasemmistoliiton pyrkimyksen ottaa itselleen edustustaan suurempi valta yhdistyksen päätöksenteossa. Hän näkee uhkia ulkoa, pahat voimat tulevat ja tuohoavat Timon johtaman seurakunnan, joka tahtoo kaikille vain hyvää ja tekee sen kaikkien lakien ja sääntöjen mukaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, akt, ammattiyhdistysliike, Timo Räty

Luvassa vaihtelevaa uraa ja lisää koulutusta

Maanantai 23.5.2011 - Paula Toukonen

Läheinen täti jäi eläkkeelle, tehtyään vähän yli 45 vuoden uran samassa valtion virastossa. Noin pitkiä uria tuskin monelle enää tulee. Vaihtoi täti kuitenkin tehtäviä ja toimistoa muutaman kerran uransa aikana.

Moni asia oli muuttunut sitten 1960-luvun. Tulivat tietokoneet, työhön liittyvä lainsäädäntökin uudistui moneen kertaan. Osa asiakkaista muuttui kiukkuisemmiksi, yhä useamman asioita käsiteltiin enää paperilla, naamaa näkemättä. Vanhat pomot jäivät eläkkeelle ja tilalle tuli nuoria poikasia, joista monet pian jatkoivat urakiitoaan eteenpäin.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Paula Toukonen, ura, ammattitaito, eläke, opiskelu

Markkinointi ei ole mörkö - Se on tapa ajatella ja asennoitua kokonaisuuteen

Keskiviikko 5.5.2010 klo 8.00 - Olli Linjala

Markkinointi on jokaisen henkilökuntaan kuuluvan ihmisen velvollisuus, riippumatta mikä on asema, ammatti tai tehtävä. Jos asenne markkinointiin on välinpitämätön tai suorastaan kielteinen, joutaa sellaisten ihmisten työpaikka lähteäkin Kiinaan. Suomessa toimiminen edellyttää myönteistä, eteenpäin vievää asennetta ja halua menestyä omassa työssään. Ylpeyttä omasta työyhteisöstään ja yhteistyön ymmärrystä. Ei kuulu mulle -ajatusmalli on työyhteisöjä ja sitä kautta koko hyvinvointia nakertava asenne.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Markkinointi, asenne, henkilökunta, asenneongelmat, Olli Linjala, ammattilaiset

Asenteesta

Perjantai 16.4.2010 klo 8.00 - Pauli Vuorio

Kaikki lähtee asenteesta. Erityisesti myyntityössä se on totta. Jos asenne on se, että todellinen onnistumisen halu puuttuu, koko ammattitaito menettää merkityksensä. Erityisesti myyntityössä on tavoitteen kannalta näin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asenteet, myyntityö, suhtautumistapa, ajankäyttö, toiminta, työelämä, ammattitaito, ahkeruus

Rekkakuskeista yrityskonsultteja

Tiistai 6.4.2010 - Olli Linjala

Kolmostiellä, Tampereen pohjoispuolella nääs, on paljon mäkiä. Sulkuviivat estivät ohituksen, joten jouduin ajamaan ylämäkeä raskaassa kuormassa olleen rekka-auton perässä. Kuljettajalla oli luontaisia selviytymiskykyjä, sellaisia, joita jokaisessa työyhteisössä tarvittaisiin kipeästi. Hänellä oli myös oivat edellytykset löytää mahdollisuuksia ja minulla perässähiihtäjänä tilaisuus huomata ja oivaltaa niitä. Samaa tarvittaisiin jokaisessa työyhteisössä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, arvot, asenne, työyhteisö, pelisäännöt, jaksaminen, yhteispeli, ammattitaito, rutiinien rikkominen

Myyjän tehtävä on välttämätön

Tiistai 6.10.2009 - Pauli Vuorio

Myyjän ammatin arvostus ei ole maassamme kovinkaan korkea. Ainakaan se ei ole riittävän korkea. Tämä näkyy paitsi toiveammateissa myös siinä, miten myyntitehtävät saavat työnhakuja suhteessa moniin muihin.

Myös erilaiset ammattien arvostuksia koskevat tutkimukset, joita jotkut mediat teettävät säännöllisesti kertovat arvostuksen puutteesta. Listojen häntäpäästä löytyy yleensä sellaisia ammatteja kuin pölynimurikauppias ja puhelinmyyjä. Tosin nämä eivät ole viime aikoina olleet  listojen vihonviimeisinä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, ammatti, arvostus, mielikuva, myyminen, yrittäminen, tuputtaminen

Eikö Suomessa ole mahdollista evätä korporaatioilta päätösvaltaa?

Tiistai 18.8.2009 klo 17.25 - Ahti Pontinen

Tanskassa on hyvin toimiva malli työelämää helpottamaan ja samalla huomattavasti oikeudenmukaisempi yrittämistä kohtaan kuin Suomessa. Tämä lähti liikkeelle noin parikymmentä vuotta sitten, kun Tanska oli asioidensa kanssa vaikeuksissa. Mallin pääajatus on "flexicurity".

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ay-liike, Ahti Pontinen, yrittäjäjärjestö, ammattiyhdistysliike, yrittäjäjärjestöt, puolueet, edustuksellinen demokratia, yrittäminen, vapaus suomessa, työllistämistuki, kuntapäättäjät, valtiovalta, vallan keskittyminen, työelämä, ihmisoikeudet

Siivous kunniaan

Tiistai 26.5.2009 klo 11.15 - Pia Gramén

Kiinteistöpalvelualaa ja etenkin siivousta rasittaa alan arvostuksen puute. Yleinen kuvitelma on, että kuka tahansa osaa siivota, vaikka todellisuus on aivan toinen.

Siivouspalveluissa teknologia kehittyy koko ajan ja sen myötä ammattitaitovaatimukset teknisen osaamisen suhteen. Myös asiakaspalvelutaidot korostuvat entisestään. Tällä hetkellä alan yritykset kantavat pääosin itse vastuun henkilöstönsä ammatillisesta perus- ja jatkokoulutuksesta, sillä ilman koulutusta ei tehtävistä suoriudu.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Pia Gramén, siivous, siivousala, ammattitaito, palkkaus, työvoimapula

Putkitöitä, lakiasiainneuvontaa ja fysikaalisia palveluita

Perjantai 15.5.2009 klo 8.00 - Liisa Seppälä

Toisinaan vastikään perustettujen yritysten toimialakuvausta lukiessani olen ollut ihmeissäni, ihastunut tai hörähtänyt väkisinkin nauruun.

Useilla yrityksillä liiketoimintaan kuuluvat toimintojen paketti on varsin timmissä kunnossa ja loppuun asti hiottu - toiminnot tukevat toisiaan, eikä ylenpalttista rönsyilyä esiinny. Välillä toimialamääritelmä on kuitenkin kuin sketsikirjasta konsanaan. Miten kummassa pieni toiminimi voi tarjota niin putkitöitä, asianajo- ja lakitoimistopalveluita sekä fysikaalista hoitoa? Ja kaikki tietysti asiantuntemuksella…

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Toimialat, liiketoiminta, työtehtävä, työnkuva, osaaminen, työntekijä, työtehtävät, hyöty, pätevyys, ammattitaito

Valitse mielekäs työ hyvän palkan sijaan!

Torstai 30.4.2009 klo 8.00 - Noora Pölkkö

Millään muulla ei ole väliä, kunhan tienaat hyvin. Tällainen asenne tuntuu monelta löytyvän. Ihminen joka tienaa enemmän saa enemmän arvostusta kuin vähemmän tienaava. Monet ovat valmiita luopumaan todellisista unelmistaan ja urasta, jonka oikeasti haluavat. Ja vain siksi, ettei työssä, jota oikeasti haluaisi tehdä tienaakaan niin hyvin. Onko kaikki tosiaan sen arvoista?

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Noora Pölkkö, palkka, mielekäs työ, unelma-ammatti, painostus

Poliittisen järjestelmän rahankeräyskustannukset

Maanantai 27.4.2009 - Ahti Pontinen

Suomalaisessa järjestelmässä valtaapitävien puolueiden ja tahojen toimintaa tuetaan suoraan ja myös välillisesti yhteiskunnan/valtion varoista. Joudutaan tekemään melkoisesti kansantaloudelle tuottamatonta työtä, jotta itse järjestelmän koukerot tulisivat "lain kirjaimen" mukaiseksi.

Yksi - ja korostan, että vain yksi - pieni esimerkki tästä on lehdistötuki.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, eduskunta, lehdistötuki, ammattiliitto, ammattiliitot, rahankeräys

Voiko ammattiliitto olla tuomarina ja rankaisijana?

Maanantai 2.3.2009 klo 8.18 - Ahti Pontinen

Palvelualojen ammattiliitto järjesti luottamusmiehen työsuhteen purkamisen perusteella Markantalo-boikotin.

Suomen kaupan liitto kertoo vieneensä boikotin työtuomioistuimeen, koska pitää sitä laittomana työtaistelutoimena.

Lue lisää »

20 kommenttia . Avainsanat: PAM, ammattiliitto, palvelualojen ammattiliitto, Ahti Pontinen, Pontinen Ahti, Suomen kaupan liitto, luottamusmies, markantalo, boikotti, työtuomioistuin, työsuhteen purku, irtisanominen

Töitä riittää

Perjantai 9.1.2009 klo 22.44 - Ahti Pontinen

Yhteiskunta on muuttunut , eikä turvaa löydy entiseen tapaan kotoa, koulusta eikä työterveyshuollosta. Kelan julkaiseman lehden mukaan nuoret voivat huonosti. Lehden mukaan työelämä on yhä vaativampaa ja heikko tai vajavainen ei siellä selviydy. Varmaan totta. Kun lehti väittää, että ns. hanttihommat ovat kadonnnet on se kyllä suurta bullshittiä ! Töitä löytyy kyllä jos on halua !

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, ontinen Ahti, Ahti M. Pontinen, virkamiehet, kela, työttömyys, työllisyys, töitä, ammatti, työelämä, nuoret, syrjäytyneet, opiskelu, taantuma

Yrittäjärasismia

Tiistai 11.11.2008 klo 9.10 - Ahti M. Pontinen

Kun työntekijä pienessä palveluyrityksessä sairastuu tai jää hoitamaan vaikkapa sairasta lastaan, hän on poissa tuottavasta työstä. Yrityksen on kuitenkin maksettava palkka kaikkine sivukuluineen. Vastaavalta ajalta jää laskutus kertymättä, eli juuri se raha, jolla yrityksen tulisi maksaa palkka. Mistä tämä raha otetaan?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, yrittäjä, yritys, yrittäjärasismi, yhteiskunta, työntekijä, sairasloma, palkka, raha, ammattiliitot

Kaikille itsetietoisille pässeille ja muille Euroopan omistajille sekä häiriköille ja häiriintyneille!

Sunnuntai 31.8.2008 - Ahti Pontinen

Kaikki te, jotka teette reklamaatioita yritysten ja ihmisten toiminnasta tai vaikkapa laskuista. Vaikka suurin osa teistä toimiikin korrektisti, tietoonne saatettakoon, että on aiheellista reklamoidessanne kertoa reklamaation aihe sekä odottaa, että siihen saa vastinetta.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Mielipidekirjoitus, Reklamointi, ahti pontinen, asiakas ei ole aina oikeassa, häiriintyneet, ammattivalittajat