Blogin arkisto

Helpoin ja nopein koskaan kokemani keino nostaa myyntiä kymmenillä prosenteilla

Maanantai 24.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgArvaan, että yritysesittelysi toinen kalvo sisältää seuraavia tietoja: yrityksen perustamisvuosi, koko, toimistojen sijainnit ja mahdollisesti jotain muuta yrityksesi perustietoa.

Jos arvasin väärin, voit onnitella itseäsi, mutta jos arvasin oikein, sinun on muutettava esityksesi.

Kerron kohta miten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myyntipresentaatio, presentaatio, yrityksen perustiedot, yritys, yritysesittely, yrityskalvot kestolinkki

Asiantuntijamyynnin johtaminen noudattaa joukkulajien valmennusperiaatteita

Maanantai 17.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgValtteri Bottas ajoi kolmanneksi Sotsin F1:ssä ja luultavasti korokkeella lausui kiitokset tiimille vaikka hän on se, jolle maksetaan miljoonia, että hän ajaa autolla. Valtterikaan ei pysty yksin voittamaan.

Perinteinen, ja mielestäni jälkeenjäänyt vanhanaikainen myynnin valmennus keskittyy parantamaan yksilön, myyjän suoritusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoman, asiantuntijuus, johtaminen, joukkuelaji, joukkuepeli, muutos, myyjä, myynnin johtaminen, myynti, nettikauppa, strategia, taktiikka, transaktio, yksilölaji

Johtavatko yleisesti käytetyt myyntitekniikat siihen, että myyjät alentavat itsensä?

Maanantai 10.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMahdollinen uusi asiakas ei ota myyjää vastaan kuullakseen ja keskustellakseen asioista, joista asiakas jo tietää.

On tietenkin poikkeuksia. Myyjä voi olla niin hauska veikko, että asiakas juttelee mukavia mielellään ja ehkä ostaa jotakin pientä säälistä tai palkkioksi hauskanpidosta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myynti, myyjä, myyntityö, arvostus

Rakkaudesta työhön

Torstai 30.10.2014 - Aila Wallin

ailawallin.jpgEihän töissä nyt aina niin kivaa ole. Jonkun mielestä ei koskaan, mutta kun on pakko käydä. On myös töitä, jotka jonkun vaan on tehtävä. Vähintäänkin ulkomaalaisten, kuten muissakin sivistysmaissa. Tämä siis provokatiivisesti ilmaistuna. Ja sitten on aina niitä, jotka sanovat rakastavansa työtään. On upeaa, suorastaan etuoikeutettua  jos ja kun saa tehdä työtä, johon on kouluttautunut, kasvanut ja jossa tuntee tekevänsä jotakin mielekästä ja jossa viihtyy. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret arvostavat työtä, joka on jollakin tavalla merkityksellistä. Puhutaan työn imusta, intohimosta työhön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aila wallin, työ, työyhteisö, työaika, työpaikka, työssä jaksaminen, työnohjaus, johtaminen

Tyytymättömyys omaan työhön voi olla seuraus ihmisen ajattelukyvyn kehittymisestä

Maanantai 20.10.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgAjattelukyky on ihmisen kykyä ottaa vastaan tietoa, ymmärtää tieto, järkeillä tiedon perusteella ja tehdä johtopäätöksiä.

Ihmiset kehittyvät. Kun henkilö alkaa tuntea tyytymättömyyttä työhönsä, liittyy siihen usein, että hänen ajattelukykynsä on kehittynyt nykyisen tehtävän edellyttämää kykyä paremmaksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, ajattelukyky, analysointi, diagnoosi, johtopäätös, tehtävä, tiedon käsittelykyky, työ, työtyytymättömyys, ylennys

Ruskean kielen sijaan toimintaa - ja vieläpä yhteistyötoimintaa!

Perjantai 17.10.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgShut up and show up!

Kohdatessa liikkeenjohtajia, myyjiä, myyntijohtajia, yrittäjiä ym. smalltalkataan ja vaihdetaan käyntikortteja. Samalla on helppo lupailla suosittelevansa toisen palveluita eteenpäin ja maalailla hienoja kuvia mahdollisista yhteistyömahdollisuuksista, mutta kuten tiedämme, puheet jäävät lähes aina vain puheiksi. Kyse on pikemminkin miellyttämisestä todellisuudessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, vuorovaikutus, viestintä, yhteistyö

Iso-Arskan filosofia upposi bisnesseminaarilaisiin

Tiistai 14.10.2014 klo 9.01 - Heikki Ikonen

nbforum2014-arnold-2.jpg

- Enemmän lihaksia ja palkintoja! Parhaiten palkatut elokuvaroolit! Politiikassa niin korkealle kuin mahdollista! Aseta iso päämäärä ja raada sen eteen kellon ympäri! Älä mieti kipua vaan tulosta! Jos aika ei riitä, nuku nopeammin!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Ikonen, seminaari, puhuja, menestys, nbforum, nordic business forum

Mikromanageeraus voi johtua luonteenpiirteistä, tilanteesta tai se voi olla rakenteellista jolloin mikromanageerauksesta voi toipua

Maanantai 6.10.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMikromanageeraus on johtamisen tyyli, jolla tarkoitetaan, että esimies seuraa ja valvoo läheltä  yksityiskohtaisesti alaistensa tekemisiä. Mikromanageerauksella on yleensä kielteinen merkitys eikä sitä yleisesti sitä pidetä toivottavana asiana.

Yleensä mikromanageeraajan alaiset tunnistavat ongelman, mutta mikromanageerajat itse eivät tunnista eivätkä hyväksy ongelman olemassa oloa mikä vaikeuttaa korjaamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, alaiset, coachaus, esimies, esimiestyö, johtaminen, johtamisjärjestelmä, kyvyt, luonteenpiirre, mikromanageeraus, rakenteellinen, sisäistäminen, tilannekohtainen

Olet oikeasti esimies, jos vastaat myös alaisillesi delegoimasta suorituksesta

Maanantai 29.9.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYrityksen hallitus valtuuttaa eli delegoi vastuun organisaation päälle, joka yleensä on toimitusjohtaja. Ainakin teoriassa toimitusjohtaja on vastuussa kaikesta, mutta hän ei voi itse tehdä kaikkea työtä.

Toimitusjohtaja delegoi, valtuuttaa alaisensa tekemään osan työstä. Näin valtuutukset jatkuvat läpi organisaation kerros kerrokselta alemmalle tasolle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, alainen, delegointi, esimies, tehdä parhaansa, valtuudet, valtuutus, vastuut

Pitääkö työhyvinvointiakin johtaa?

Torstai 25.9.2014 klo 11.15 - Aila Wallin

ailawallin.jpgVanha sanonta kuuluu: jos vanhemmat voivat hyvin, perheessä lapsetkin voivat hyvin. Tämä pitänee paikkansa myös työyhteisössä. Ainakin työhyvinvointiin - tai siitä puhumiseen - on viime vuosina panostettu. Työterveyslaitos julkaisi juuri oman strategiapakettinsa siitä, miten hyvinvointia pitäisi organisaatiossa johtaa ja kuuluisa Himanenkin sanoi kuuluisassa tulevaisuusskenaariossaan (tai ainakin jossakin haastattelussa), että suomalainen työ ja tuottavuus rakentuu työhyvinvoinnin varaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Aila Wallin, työ, työhyvinvointi, työyhteisö, esimies, esimiestyö, johtaminen

Vain viiden minuutin tähden

Tiistai 23.9.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJoskus aikoinaan työkaverini sanoi, että kaipaan rinnalleni diplomaatin. Simo tarkoitti tällä sitä, että omaan nopean ituitiivisen tavan arvioida ratkaisuja ja sanon mielipiteeni töksähtävästi. Eli käytännössä kävelen muiden mielipiteiden yli.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, kommunikointi, viestintä, vuorovaikutus, työyhteisö

Miten pitkä aikajänne työhösi kuuluu kertoo asemasi organisaatiossa

Maanantai 22.9.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMitä pidempi aikajänne tehtäviisi kuuluu, sitä korkeammassa asemassa olet organisaatiossa. Jos aikajänteesi on alle kolme kuukautta, olet alimmalla organisaation tasolla.

Yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa yrityksen visio ja strategia, joiden aikajänne on muutamia vuosia. Suurissa yrityksissä toimitusjohtajan aikajänne on pidempi kuin pienissä yrityksissä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, alainen, asema, esimies, johtamisjärjestelmä, organisaatio

Mistä intohimoa elämään?

Keskiviikko 10.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgOta eteesi iso tyhjä paperi ja piirrä siihen ympyrä jokaiselle asialle mitä teet nyt, oli se sitten yrityksesi tai useampi yritys, harrastus tai yhdistys. Tee miellekartta kaikesta mitä mielessäsi tällä hetkellä on. Kirjoita ja piirrä karttaan elämäsi eri osa-alueet ja ideasi, joita haluaisit toteuttaa.

 

Tarkastele kokonaisuutta, elämääsi, ja mieti oikein kovasti. Aikuisten oikeesti. Purista ajatuksiasi. Ole rehellinen itsellesi. Mitä olet aina halunnut tehdä? Mikä on se juttu, missä tiedät olevasi hyvä? Parempi kuin muut. Sinä tiedät sen, ja ehkä äitisi ja paras ystäväsi. Mikä on ainutlaatuinen lahjasi, jonka käyttäminen tekisi sinusta onnellisen? Huutaako joku ideasi kartalla toteuttamista? Mitä jos tästä löytyisi elämääsi uusi tavoite?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja KAdziolka, unelmista tavoitteiksi, Unelmointi, yrittäjän jaksaminen

Tikku pois omasta silmästä! Luulitteko, että olen ?yläpuolellanne??

Perjantai 22.8.2014 - Juha Ahola

Mitä puutteita näemme toisissamme? Ja mitä suuremmalla kiihkolla siitä vaahtoamme jollekulle, sitä varmemmin kannattaa tarkistaa oma pesä!

“Uitin” hyvän ystäväni, myynnin ammattilaisen, vasta julkaisemassani artikkelissa, kun hän unohti käyntikortit toimistolle. Vertasin käyntikorttien unohtamista samaan asiaan kuin, että unohtaisi uimahousut uimahallille lähtiessään muasta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, vahuudet, heikkoudet, puutteet

Mitä jos delegoisit kotityötkin?

Keskiviikko 20.8.2014 - Anja Kadziolka

siivous1-770x350.jpg

Me kaikki mietimme jossain elämämme vaiheessa, mistä saisimme lisää aikaa. Lisää aikaa niin yrityksen kehittämiseen kuin itsemme hoitamiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja perheen kanssa iloitteluun.

Yrittäjinä saamme vapauden jakaa aikamme juuri niin kuin haluamme, tai niin kuin bisnes vaatii. Ja bisneshän vaatii sitä, mitä itse olemme sen tavoitteiksi määritelleet, eikö? Yritystoiminta etenee juuri niin kuin itse suunnittelemme. Me voimme itse määritellä sen, milloin teemme töitä, milloin vietämme aikaa perheen kanssa ja milloin lepäämme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, päivärutiini, unelmista tavoitteiksi, yrittäjän jaksaminen

Mitä jos delegoisit kotityötkin?

Keskiviikko 20.8.2014 - Anja Kadziolka

siivous1-770x350.jpg

Me kaikki mietimme jossain elämämme vaiheessa, mistä saisimme lisää aikaa. Lisää aikaa niin yrityksen kehittämiseen kuin itsemme hoitamiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja perheen kanssa iloitteluun.

Yrittäjinä saamme vapauden jakaa aikamme juuri niin kuin haluamme, tai niin kuin bisnes vaatii. Ja bisneshän vaatii sitä, mitä itse olemme sen tavoitteiksi määritelleet, eikö? Yritystoiminta etenee juuri niin kuin itse suunnittelemme. Me voimme itse määritellä sen, milloin teemme töitä, milloin vietämme aikaa perheen kanssa ja milloin lepäämme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, päivärutiini, unelmista tavoitteiksi, yrittäjän jaksaminen

Sisältömarkkinointi on muotia nyt ja jos mietit sisältömarkkinoijaksi ryhtymistä niin lue tämä ensin

Maanantai 14.7.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKerron miten sisältömarkkinoinnilla saa tuloksia. Tuloksilla tarkoitan myyntiä ja tilauksia. Niistähän loppujen lopuksi on kyse.

Usein markkinoinnin yhteydessä puhutaan tunnettuuden kasvattamisesta. Taustalla on ajatus, että yrityksen ollessa tunnettu, asiakkaat muistavat ottaa yritykseen yhteyden, tai ostaa yrityksen tuotemerkkiä, kun asiakkaalle syntyy tarve.

Se pätee edelleen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, sisältömarkkinointi, myyjät, haastajamyynti

Pelolla tukitut suut

Maanantai 7.7.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKauppalehden Viikon henkilö professori Timo Vuori haastatteli nokialaisia. Vuori havaitsi, että nokialaiset olivat pelänneet.

  • He pelkäsivät, että heille huudettaisiin, jos he puhuvat ongelmista.
  • He pelkäsivät hankalan tyypin mainetta ja sosiaalisen statuksen menetystä.

Yksinkertaistettuna nokialaiset pelkäsivät toisiaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, pelko, totuus, illuusio, Nokia

Kun koko maailma huutaa tullakseen kuulluksi ei kukaan kuuntele

Maanantai 30.6.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgVuoden paras myyjä palkittiin myyntikokouksessa. Yleisöstä, joka koostui muista myyjistä, kysyttiin mikä on palkitun myyjän salaisuus. Hän vastasi: “Ihmisellä on kaksi korvaa ja vain yksi suu. Pitää kuunnella kaksi kertaa niin paljon kuin puhuu.”

Se oli hänen salaisuutensa.

Sanot ehkä, että vaatii myynti muutakin kuin kuuntelemista. Olet oikeassa, mutta et voi sanoa fiksusti jos et kuule ensin ostajaa.

Kuuntelun aloittamiseen on erittäin helppo keino. Se on kysyminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, kuuntelu, kysyminen, ajattelu

Kohenna mediapeittoa

Torstai 26.6.2014 - Pasi Rahikka

By Chris Brogan
hammastys.jpg

Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, media, mediapeitto, viestintä, reportteri

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »