Blogin arkisto

Sähköposti 40 vuotta eikä suotta

Keskiviikko 28.9.2011 - Jouni Röksä

Sähköposti viettää 40-vuotisjuhliaan lokakuussa 2011. Insinööri Ray Tomlinsonin sadan koodirivin ohjelmalla tehty sähköpostilähetys tapahtui USA:ssa. 40 vuodessa sähköpostista on tullut työelämän keskeinen työväline, monille puhelintakin tärkeämpi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Jouni Röksä, ajankäyttö, sähköposti, roskaposti, viestintä

Talouden notkahdus voi jäädä lyhyeksi

Tiistai 23.8.2011 - Heikki Ikonen

Pörssiromahdusta ja sitä seurannutta lamaa 2008 on verrattu 1930-luvun tapahtumiin. Myös tarinoiden jatkot ovat muistuttaneet toisiaan. Syvimmästä romahduksesta noustiin molemmilla kerroilla julkisella elvytyksellä, mutta muutaman vuoden kuluttua inflaatio kiihtyi, elvytystä leikattiin ja pörssit sukelsivat. Yhdysvallat vajosi uuteen taantumaan 1937-1938.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, raha, rahoitus, rahamarkkinat, pörssi, elvytys, lama, pörssiromahdus, taantuma, inflaatio, deflaatio, EKP, IMF

Prosenttiliike

Keskiviikko 1.6.2011 - Kari Uoti

Tuoreen tutkimuksen mukaan tuomioistuimet hylkäävät 5,5 % rikossyytteistä, siis 94,5 % syytteistä menee läpi ja johtaa tuomioon. Valtakunnansyyttäjä on huolissaan kehityksestä, Ruotsissa sentään 20 % syytteistä kaatuu. Syyttelijän käsityksen mukaan syytekynnys Suomessa on liian korkea, minkä vuoksi hylkyjä tulee niin vähän, toinen vaihtoehto on, että tuomitsemiskynnys on matala.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, tuomio, tuomioistuin, syyte, rikossyyte, valtakunnansyyttäjä

Asiakaskeskeisyyden vaalivoitto

Maanantai 2.5.2011 - Jorma Metsä-Ketelä

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) tuoreessa sosiaalibarometrissa lähes puolet sosiaali- ja terveystoimen johtajista ja päättäjistä sekä Kelan päälliköistä arvioi väestön hyvinvoinnin heikentyneen.

Miten asiakas itse kokee saamansa palvelut ja etuudet - sitä barometri ei kerro ollenkaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäminen, Kela, asiakaskeisyys, palvelu, työkyvyttömyys, stressi

Hodorkovski

Keskiviikko 19.1.2011 - Kari Uoti

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) vaatii ulkoministeri Alexander Stubbilta (kok.) perusteluita Suomen vaikenemiselle Mihail Hodorkovskin asiassa. Monet länsimaat ovat tuominneet Venäjän oikeuslaitoksen öljymiljardöörin tuoreen vankilatuomion takia, mutta Suomessa presidentti Tarja Halonen, pääministeri Mari Kiviniemi ja ulkoministeri Stubb ovat olleet hiljaa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Mihail Hodorkovski, oikeusvaltio, hurskastelu, oikeuskäytäntö, oikeudenmukainen menettely

Lupa iloita

Maanantai 17.1.2011 klo 11.08 - Olli Linjala

Elämän arki on tulvillaan ilon aiheita. Luvallisia niistä ovat lapset, lastenlapset, erilaiset perhejuhlat ja tietenkin yllätysvoitot totossa, lotossa tai Suomeen tulleessa kultamitalissa. Hopeinen onkin sitten jo surun ja murheen paikka.

Suomalaisessa kulttuurissa saavat pettymyksestään tai onnistumisistaan avoimesti tunteilla ainoastaan urheilijat – paitsi suunnistajat. Se tuli toteen näytetyksi Vuoden 2010 urheilija -palkinnon voittaneen naisen riettaan ilon ja riemun paheksunnalla. Seitsemän maailmanmestaruuden ansiosta saadusta tunnustuksesta ei saisi näyttää tunteitaan. Mitähän muutkin meistä ajattelevat?

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, positiivisuus, tunteiden näyttäminen, avoimuus, elämänilo, kielteisyys, arvot, yhteisöllisyys, onnistumisen ilo, yhdessä kehittyminen

Ahneus voi olla myös hyve

Keskiviikko 12.1.2011 - Pauli Vuorio

Ahneuden synti kertoo itsekkäästä luonteesta. Ahne ihminen haluaa itselleen enemmän, ottaa toisenkin osan, eikä ahne luovu omastaan. Ahneus on tyytymättömyyttä nykyiseen siten, että mikään ei tunnu riittävän. Se voi olla röyhkeätä käytöstä, ylen määrin itselle haalimista.

Hyväntekeväisyys on ahneelle tuntematon käsite. Ahne on kiittämätön siitä mitä saa, koska haluaa vielä enemmän.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, ahneus, itsekkyys, kiittämättömyys, tyytymättömyys, yhteinen hyvä, epäitsekkyys, yrittämisen halu, päämäärätietoisuus

Mulla on oikeus!

Perjantai 17.12.2010 - Olli Linjala

Elämässä on paljon asioita, joihin ihmisillä on oikeus. Tämän oikeuden taakse on helppo piiloutua tehdäkseen tyhmyyksiä, ollakseen tahditon, loukatakseen kanssaihmisten arvoja, kylvääkseen epäsopua, tuhotakseen parisuhde tai työyhteisö. Ihmisellä on oikeus olla tyhmä, sivistymätön, likainen, haiseva – mutta onko noita oikeuksiaan pakko käyttää.

Presidentin vastaanotolla 6.12.2010 syntyi ristiriitaisia tunteita, tarvetta väkivallalla ja jopa tappouhkauksilla pelotteluun. Sukupuolineutraalien tanssimiseen ja lenkkarijalkineiseen frakkimieheen ihastuneitten ja vihastuneitten välistä torailua.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, asenne, käytöstavat, suvaitsevaisuus, tuomitseminen, yhteisöllisyys

Vie sinä, minä valitan?

Perjantai 5.11.2010 - Olli Linjala

Terve ihminen haaveilee. Pääsääntöisesti haaveet kohdistuvat parempaan elämään. Onnellisuus, terveys, talous, raittius, vaikuttaminen, arvostus… Luettelo on loputon. Sellaiseksi se myös jää, täyttymättömien haaveiden listaksi. Miten yhden kirjaimen eron ymmärtäminen voi muuttaa koko elämän? Täyttymätön – täyttämätön!

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, unelmointi, vastuun pakoilu, vastuun ottaminen, elämänhallinta, oma-aloitteisuus, henkinen vahvuus, asenne, tekosyyt, urautuminen, elämänlaatu

Rahaelvytys on kohdistettava paremmin

Keskiviikko 20.10.2010 klo 10.00 - Heikki Ikonen

Maailmantaloudessa riittää aina huolia. Finanssikriisi saatiin jollain tapaa hallintaan, nyt tuskaillaan valuuttasotaa. Suurimman arvostelun kohteena on Kiina, jota vaaditaan revalvoimaan juaninsa. Jopa 40 prosenttia alihintainen juan pitää Kiinan viennin vauhdissa, mutta samalla se heikentää toisten talouksien vientiä. Aiemmin Kiinan valuuttapolitiikkaa arvosteli etenkin Yhdysvallat, mutta joukkoon ovat liittyneet jo Japani, Brasilia ja Eurooppa.

Lue lisää »

17 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, finanssikriisi, valuuttapolitiikka, kauppapakotteet, rahaelvytys, devalvaatiokilpailu, kasinotalous

Aina töissä vai koko ajan lomalla?

Torstai 20.5.2010 - Tarja Huttunen

Näin lomakauden alkaessa suhtautuminen työntekoon lienee ajankohtainen aihe. Lehtien palstoillakin on näkynyt aiheeseen liittyviä juttuja, joten ajan hermolla ollaan.

Otsikko viittaa tilanteeseeni aloittelevana yrittäjänä parin vuosikymmenen työuran jälkeen. Vastaan usein hankaliin kysymyksiin siitä, mitä nykyään teen, etten tee mitään tai harkitsen vielä, olenko nyt koko ajan töissä vai sittenkin aina lomalla. Yrittäjänä kun koen tekeväni sitä, mitä itse haluan (ja mitä toivon asiakkaitten ostavan, tämä lisättäköön).

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tarja Huttunen, ajankäyttö, ajanhallinta, stressi, rentoutuminen, motivaatio, lepo, lomastressi, uupumus, työelämä, asenne, arvostus

Ilmaista mainetta ja markkinointia

Maanantai 17.5.2010 - Olli Linjala

Hyvissä arkipäivän käytöstavoissa ei ole mitään kielteistä, loukkaavaa tai järjellä vastustettavaa. Ne parantavat työyhteisöjen ja paikkakunnan mainetta ilmapiiriä, estävät pohjaan palamista, auttavat jaksamaan, vähentävät koulu- ja työpaikkakiusaamista. Hyvistä käytöstavoista hyötyvät kaikki niin kotioloissa kuin työpaikoilla. Hyvillä tavoilla ja käytöksellä voidaan kohentaa kaupunki- ja kuntakuvaa, vähentää väki- ja ilkivaltaa. Miellyttävällä kohtelulla parannetaan huomattavasti myös palvelulaadun mielikuvaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, markkinointi, mielikuvat, palvelu, käytöstavat, asenne, asennemuutos

Asenteesta

Perjantai 16.4.2010 klo 8.00 - Pauli Vuorio

Kaikki lähtee asenteesta. Erityisesti myyntityössä se on totta. Jos asenne on se, että todellinen onnistumisen halu puuttuu, koko ammattitaito menettää merkityksensä. Erityisesti myyntityössä on tavoitteen kannalta näin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asenteet, myyntityö, suhtautumistapa, ajankäyttö, toiminta, työelämä, ammattitaito, ahkeruus

Suomi ei ole Kreikka

Torstai 8.4.2010 - Heikki Ikonen

Kreikan velkakriisi paisui sellaisiin mittoihin, että moni suomalainen säikähti oman valtiomme ylivelkaantuvan yhtä syvään kuoppaan. Hallituskin puhuu jo julkisen talouden kurista, ei elvyttämisestä. Joskus julkiset kulut on toki suitsittava, mutta Suomi ei ole Kreikka - ei lähelläkään, muistutti Suomen yrittäjien pääekonomisti Timo Lindholm maaliskuun lopulla Hämeen Sanomissa.

Lue lisää »

24 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, velkaantuminen, ylivelkaantuminen, kansantalous, korot, elvytys, taantuma, noususuhdanne, budjettivaje, talouspolitiikka, pankkikriisi

Jotain rajaa joustollekin

Keskiviikko 7.4.2010 - Kai N. Iuho

Tätä kirjoittaessani kello on noin yhdeksän ihan tavallisena arki-iltana. Olen periaatteessa vakituisessa, kokoaikaisessa työssä kuukausipalkalla, mutta en vieläkään tiedä, menenkö huomenna töihin. Pitäisikö kääntää aamulla vain rennosti kylkeä vai täytyykö varmuuden vuoksi laittaa kello soittamaan, jotta äkkilähdön yllättäessä ei ole tyynynkuva poskella…

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: jousto, työelämä, taantuma, työajan lyhennys, lomautus, hälytysvalmius

Nauti matkalla olosta, älä vain perille pääsystä

Keskiviikko 30.12.2009 - Juhani Töytäri

Ajattele alkavaa vuotta merimatkana. Kuvittele itsesi matkustajaksi, jolta purjehduksen elämykset ja ympäröivän meren kauneus eivät jää huomaamatta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhani Töytäri, vuodenvaihde, seikkailu, tavoitteet

Onnellisuuden vaikea taito

Torstai 10.12.2009 - Juhani Töytäri

50 vuotta sitten The New York Times -lehden toimittaja William D. Ogden sai tehtäväkseen kirjoittaa pääkirjoituksen aiheesta "onnellisuuden vaikea taito". Hänen kirjoituksensa ilmestyi lehdessä 30.12.1945. Oheisena siitä joitakin katkelmia, jotka saavat miettimään, että kyseinen kirjoitus olisi aivan yhtä hyvin voitu kirjoittaa eilen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhani Töytäri, onnellisuus, onnistuminen

Pelkuri vai peluri

Keskiviikko 2.12.2009 - Maria Lehtiniemi

Toimenkuvaani kuuluu yritysasiakkaiden tavoittelu puhelimitse. En myy mitään, vaan tarjoan mahdollisuutta riskittömään ja maksuttomaan yhteistyöhön. Puhelun alussa esittelen itseni omalla ja yrityksen nimellä, jonka jälkeen pyydän saada langan päähän yrityksen toimitusjohtajan tai markkinoinnista vastaavan.

Useimmiten kaikki etenee jouhevasti, keskusteluyhteys syntyy ja yhteistyöhön joko ryhdytään, tai sitten ei. Toisinaan toki asian päätökseen saattaminen vaatii useammankin kuin yhden keskustelun.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Maria Lehtiniemi, asiakaspalvelu, puhelinkäyttäytyminen, kohteliaisuus

Saa ihmiset kiinni tekemästä asioita oikein

Torstai 26.11.2009 - Juhani Töytäri

Kun kerran on itsestään selvää, että aina on ensin ajatus, sitten toiminta ja vasta sitten tulokset, tuntuu vaikealta käsittää, että niin moni pyrkii parempiin saavutuksiin oivaltamatta ettei se voi onnistua kuin oman henkilökohtaisen muuttumisen kautta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhani Töytäri, muutos, onnistuminen, menestys, kiittäminen, kehu

Menestyksen kivijalka on myönteinen asenne

Tiistai 10.11.2009 - Juhani Töytäri

Ellei ihmisen sisäinen ja ulkoinen olemus kerro positiivisesta asenteesta, ei onnistumisia ole syytä odotella. Menestystä ei ole ongelmien välttely, vaan niiden hoitaminen... yksi kerrallaan. Mikäli ajattelet, että onnistut tai että et onnistu, olet aina oikeassa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Juhani Töytäri, asenne, menestys, yrittäminen, positiivisuus

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »