Blogin arkisto

Jos asiakaslähtöisyydestä on paljon hyötyä, niin miksi yritykset eivät sitten toteuta sitä? Osa 2

Torstai 29.1.2015 - Harkki Karkkila

harrikarkkila.jpgAsiakaslähtöisyys ei tehoa (kokemukset)

Varsin yleistä on, että yritys on yrittänyt kehittyä asiakaslähtöisemmäksi, mutta laihoin tuloksin. Huonoin kokemus on silloin, jos prosessi on pysäytetty siinä vaiheessa, kun kustannukset ovat suurelta osaltaan toteutuneet, mutta tuloksia ei vielä tunnu – silloin saadaan vain tappioita. Yleisimpiä epäonnistumisen syitä voivat olla:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Karkkila, asiakaslähtöisyys, johtaminen, esimiestyö

Jos asiakaslähtöisyydestä on paljon hyötyä, niin miksi yritykset eivät sitten toteuta sitä? Osa 1

Torstai 22.1.2015 - Harkki Karkkila

harrikarkkila.jpgJim Collins toteaa kirjassaan ’Good to Great’ (21), että hyvä on erinomaisen pahin vihollinen – aivan liian usein yrityksessä hykerrellään tyytyväisyydestä ja lopetetaan kehittäminen, kun saadaan hyvää palautetta – eikä siis enää tavoitella erinomaisuutta. Ja kuitenkin vasta erinomaisuus muuttaa asiakkaan ostokäyttäytymistä yritykselle suosiolliseen suuntaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Harkki Karkkila, asiakaslähtöisyys, johtaminen, esimiestyö

Kun kaksi osapuolta riitelevät eivätkä tule toimeen toistensa kanssa

Maanantai 19.1.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKaksi osapuolta riitelevät keskenään eivätkä tule toimeen toistensa kanssa. Se on tavallinen tilanne monissa yrityksissä ja julkisen sektorin organisaatioissa.

Esimiehille tilanne synnyttää paineen katkaista riitely lopullisesti ja pysyvästi. Usein ensimmäisenä mieleen tuleva ratkaisu on antaa toiselle potkut, tai siirtää hänet toisiin tehtäviin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimies, johtaminen, kemia, potkut, riita, riitely, vastuu, yhteistoiminta

Miksi asiantuntijat pyrkivät välttämään yhteistoimintaa ja ns pehmeä johtaminen on haitta?

Maanantai 12.1.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYhteistoiminta on asia, josta puhutaan liian vähän ja silloinkin kun puhutaan, puhutaan yksimielisyydestä, konsensuksesta ja ristiriitojen välttämisestä. Yhteistoiminnan perusperiaatteet ymmärretään väärin.

Asiantuntijaorganisaatiossa yhteistoiminnan sujuminen tai sujumattomuus on organisaation tuottavuuden A ja O. Kun asiantuntijat työskentelevät yhdessä tietyn tavoitteen eteen, on mahdollista saavuttaa suuria voittoja.

Yhteistoiminta on välttämättömyys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, asiantuntija, johtaminen, johtoryhmä, pehmeä johtaminen, välttää, yhteistoiminta, yhteistyö

Toisenlaista johtamista

Tiistai 30.12.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgMenin vapaaehtoisesti kuuntelemaan luentoa TTY:lle. Luennon aiheena oli raflaava eli Mitä ihmettä Jeesus oikein ajatteli. Ja puhujana oli Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen. Eli Yritysorganisaatiot ja ihmisten johtaminen- kurssilla kuulimme hänen ajatuksiaan menestyvän yrityksen johtamisesta ja rekrytöintiprosessista.

Luennon aihe oli aika raflaava ja myös ensimmäisten kalvojen viittaukset Jeesukseen ja Budhaan. Syy näille kalvoille tuli esille luennon loppupuolella ja hiukan yllättävällä tavalla. Harvoin kuulen kenenkään kyseenalaistavan moraalin perusteita ja onnistuvan siinä. Eli Mikko avasi lähimmäisenrakkauden uudella tavalla.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtaminen, johtajuus

Neljä vinkkiä strategiseen suunnitteluun

Maanantai 8.12.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYhtään suurta strategiaa ei ole syntynyt ilman huolellista ajattelua. Siksi strategian suunnitteluprosessi on tärkeä väline. Prosessi vaikuttaa ajatteluun, pistää pohtimaan asioita, jotka muuten jäävät huomiotta.

Huomioimaton asia on riski, joka lauetessaan yllättää.

Yritysjohto pyrkii välttämään yllätyksiä. Yllätys sisältää riskin, jota yritysjohto haluaa välttää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, jalkautus, johtaminen, kaavake, kysymys, lomake, oletus, prosessi, riski, strategia, suunnittelu

Asiantuntijamyynnin johtaminen noudattaa joukkulajien valmennusperiaatteita

Maanantai 17.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgValtteri Bottas ajoi kolmanneksi Sotsin F1:ssä ja luultavasti korokkeella lausui kiitokset tiimille vaikka hän on se, jolle maksetaan miljoonia, että hän ajaa autolla. Valtterikaan ei pysty yksin voittamaan.

Perinteinen, ja mielestäni jälkeenjäänyt vanhanaikainen myynnin valmennus keskittyy parantamaan yksilön, myyjän suoritusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoman, asiantuntijuus, johtaminen, joukkuelaji, joukkuepeli, muutos, myyjä, myynnin johtaminen, myynti, nettikauppa, strategia, taktiikka, transaktio, yksilölaji

"Hän kannustaa aina, eikä kampita!"

Perjantai 14.11.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgKuulin juuri tarinan nuoresta myyntiryhmän esimiehestä, joka oli saavuttanut erittäin positiivisia tuloksia ryhmänsä kanssa eritoten esimerkkinsä johdosta. Esimies psyykkasi itseään kovilla tuloksillaan ja tiedosti oman panoksensa merkityksen. Hän avasi asiaa omalle mentorilleen, joka kuuli tarkalla korvalla rivien välistä, että myyntiryhmän esimiehellä oli mahdollisesti kihahtamassa hattuun menestyksen tuoma tulos ja etenkin oman panoksen merkitys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, esimies, esimiestyö, johtaminen, mentori,

Ota ohjat käteesi

Tiistai 4.11.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlin maanantai-iltana mukana Nosteen toisessa iltalennossa. Tapahtumassa sai leikkiä isojen poikien leluilla. Yli kymmenen miljoonan lentosimulaattorilla tai  turvakoulutuksen simulaattoreilla. Mutta hassua kyllä tapahtuman suurin anti löytyi ohjaajien ohjeista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtajuus, johtaminen

Rakkaudesta työhön

Torstai 30.10.2014 - Aila Wallin

ailawallin.jpgEihän töissä nyt aina niin kivaa ole. Jonkun mielestä ei koskaan, mutta kun on pakko käydä. On myös töitä, jotka jonkun vaan on tehtävä. Vähintäänkin ulkomaalaisten, kuten muissakin sivistysmaissa. Tämä siis provokatiivisesti ilmaistuna. Ja sitten on aina niitä, jotka sanovat rakastavansa työtään. On upeaa, suorastaan etuoikeutettua  jos ja kun saa tehdä työtä, johon on kouluttautunut, kasvanut ja jossa tuntee tekevänsä jotakin mielekästä ja jossa viihtyy. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret arvostavat työtä, joka on jollakin tavalla merkityksellistä. Puhutaan työn imusta, intohimosta työhön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aila wallin, työ, työyhteisö, työaika, työpaikka, työssä jaksaminen, työnohjaus, johtaminen

Vaativa pomo

Tiistai 28.10.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJatketaan vielä hiukan hyvä pomo, paha pomo asiaa. Luin aamulla pikavuorossa Antti Apusen ja Jari Jarantaisen Sisäisen markkinoinnin opasta. Ja siellä puututtiin samaan asiaan kuin omassa hyvä, paha pomo kirjoituksessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, pomo, työ, johtaminen, sisäinen markkinointi,

Hyvä pomo, paha pomo?

Tiistai 21.10.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAloittelin aamulla töiden tekoa ja jäin pohtimaan sitä, että mikä muuttuu firman kasvaessa isommaksi. Yksi selvä asia on sellainen, että työnteossa pomottamisen suhde muuttuu. Eli hyvästä pomosta pitää tulla se paha pomo. Eli kun joutuu priorisoimaan, aikatauluttamaan ja vaatimaan, niin työnkuva muuttuu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, esimies, esimiestyö, johtaminen

Mikromanageeraus voi johtua luonteenpiirteistä, tilanteesta tai se voi olla rakenteellista jolloin mikromanageerauksesta voi toipua

Maanantai 6.10.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMikromanageeraus on johtamisen tyyli, jolla tarkoitetaan, että esimies seuraa ja valvoo läheltä  yksityiskohtaisesti alaistensa tekemisiä. Mikromanageerauksella on yleensä kielteinen merkitys eikä sitä yleisesti sitä pidetä toivottavana asiana.

Yleensä mikromanageeraajan alaiset tunnistavat ongelman, mutta mikromanageerajat itse eivät tunnista eivätkä hyväksy ongelman olemassa oloa mikä vaikeuttaa korjaamista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, alaiset, coachaus, esimies, esimiestyö, johtaminen, johtamisjärjestelmä, kyvyt, luonteenpiirre, mikromanageeraus, rakenteellinen, sisäistäminen, tilannekohtainen

Pitääkö työhyvinvointiakin johtaa?

Torstai 25.9.2014 klo 11.15 - Aila Wallin

ailawallin.jpgVanha sanonta kuuluu: jos vanhemmat voivat hyvin, perheessä lapsetkin voivat hyvin. Tämä pitänee paikkansa myös työyhteisössä. Ainakin työhyvinvointiin - tai siitä puhumiseen - on viime vuosina panostettu. Työterveyslaitos julkaisi juuri oman strategiapakettinsa siitä, miten hyvinvointia pitäisi organisaatiossa johtaa ja kuuluisa Himanenkin sanoi kuuluisassa tulevaisuusskenaariossaan (tai ainakin jossakin haastattelussa), että suomalainen työ ja tuottavuus rakentuu työhyvinvoinnin varaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Aila Wallin, työ, työhyvinvointi, työyhteisö, esimies, esimiestyö, johtaminen

Useimmat esimiehet elävät itse tehdyssä laatikossa joka rajoittaa mitä he voivat tehdä

Maanantai 26.5.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOsa laatikon seinistä on organisaation rakennuspiirrustuksissa. On hierarkisen suhteet ja tehtävänkuvaukset.

Suuri osa laatikosta on itse mielessä rakennettua. Ne ovat itse itselle tehtyjä rajoituksia. Tehdään työtä turvallisessa suojassa. Olemme mukavuusalueellamme tarvitsematta pinnistää. Muutkin voivat haluta, että pysymme laatikossamme. Emme kokeile rakentamamme laatikon seiniä, mikä vain vahvistaa seiniä entisestään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, kannustus, laatikko, motivaatio, palkitseminen, seuraukset, tehtävänkuvaus, toteutus, valta, valtaannuttaminen, yhteistyö

Myyntitaidot ovat perusedellytys hyväksi myynnin johtajaksi, mutta eivät riittäviä

Maanantai 17.3.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgHyvästä myyjästä ei aina tule hyvä myynnin johtaja. Syykin on melko selvä. Myynnin johtaminen edellyttää muitakin kuin myymisen taitoja, mutta myynnin johtajan on myös osattava myydä. Ilman myynnin osaamista on vaikeaa tulla hyväksi myynnin johtajaksi.

Myyntitaidot ovat perusedellytys hyvälle myynnin johtajalle, mutta eivät riittäviä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, asiantuntijamyyjä, coachaus, coaching, esimiestyö, haastajamyyjä, innostaminen, innovaatio, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, muutosjohtaminen, myyjä, myyminen, myynti, osaamisen johtaminen

Miksi johtamisen kehittämisohjelmat epäonnistuvat?

Maanantai 10.2.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgJohtamisen kehittämiseen panostetaan suuria summia. Pelkästään USA:n yritykset satsaavat 14 miljardia dollaria vuosittain johtamisen kehittämiseen.

Saavatko yritykset vastinetta rahalleen?

Johtamisen kehittämisohjelmien toteutuksessa on McKinseyn mukaan puutteena mm se, etteivät yrityksen välitä kehittämisen yhteydestä yrityksen keskeisiin menestystekijöihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, kehittämisohjelma, muutosjohtaminen

Älä yritä niin kovasti niin pärjäät paremmin

Maanantai 27.1.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYmpäristö suorastaan huutaa lisää yrittämistä. Miten voin oikein väittää, ettei pidä yrittää kovasti ja vieläpä, että siten pärjää paremmin?

Brian Tracy on kuuluisa amerikkalainen myynnin guru. Hän on kirjoittanut myynnin opiskelukeinoistaan. Uudessa työpaikassaan hän teki sata kylmää soittoa yrittämättäkään myydä. Hän keskusteli asiakkaittensa kanssa ja asiakkaat olivat hänen opettajiaan, vaikka eivät sitä tienneet. Hän ei murehtinut ostaako asiakas vai ei, eikä hän painostanut itseään kaupan saamiseen ja silti hän myi hyvin. Hän myi hyvin ilman myymisen painetta ja ylsi aina myyntiryhmän kärkeen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, huomio, huomiokyky, huomion kiinnittäminen, huomion kohdistaminen, innostaminen, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, toteutus

Edistä johtajuutta ja hanki kunnioitusta helpolla harjoituksella

Maanantai 20.1.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgSosiologien tutkimusten mukaan vaikutusvalta, toisilta saatu kunnioitus ja korkeampi status riippuvat mm iästä (oltava tarpeeksi), pituudesta (pitkä on hyvä), ulkonäöstä (kaunis parempi), persoonallisuudesta (ulospäin suuntautuneisuus parempi), osaamisesta ja sitoutuneisuudesta.

Onko mahdollista hankkia kunnioitusta ja asemaa jo ensitapaamisessa?

Siitä kirjoittavat Adam D. Kalinsky ja Gavin J. Kilduff  Harvard Business Reviewn numerossa Dec 2013. Heidän vastauksensa on, että voi ja se on jopa helppoa.

Omien käsitysten ääneen sanominen, aloitteellisuus ja itseluottamus indikoivat muiden silmissä johtajuutta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, asema, harjoitus, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, kunnioitus

NENIETNÄÄK INNOVAATIO

Perjantai 10.1.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgVijay Govindarajan herätteli puhumalla NbForumissa 26.9. käänteisestä innovaatiosta. Voisiko ajatella asioista aivan toisella tavalla kuin yleisesti tehdään? Jos innovoidaankin köyhässä maassa ja myydään rikkaampiin maihin?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, yrittäminen, yritysjohtaminen

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »