Blogin arkisto

Kerron yhden myyjän valmennuskeinon, jota voit alkaa käyttää saman tien

Perjantai 16.11.2012 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYrityksessä on muutama huipputason myyjä. Ei ole tavatonta, että 20 % myyjistä myy yli 50 %. Lopuille 80 %:lle jää jaettavaksi puolet myynnistä. Heistä 20 % voi olla huonoja myyjiä, jota voi luonnehtia, että he ovat väärässä ammatissa.

Yritysjohto ja myyntijohto haluavat totta kai, että myynti kasvaa. Se on selvää.

Pulma onkin löytää keinot.

Kerron yhden keinon, jota voit alkaa käyttää saman tien.

Ensimmäinen ohjeeni on. Selvitä ketkä kuuluvat 20 % parhaaseen ryhmään. Jätä heidät sitten tekemään sitä missä he ovat hyviä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myynti, myyntityö, myyntikoulutus, johtaminen, markkinointi ja myynti

Ihmiset eivät osaa perusmatematiikkaa?

Tiistai 6.11.2012 - Pauli Vuorio

paulivuorio_piirros.jpgKerrottakoon heti aluksi, että en todellakaan ole matemaattinen nero. Todenäköisesti olen matemaattisesti teitä lahjattomampi ja taitamattomampi. Kouluarvosanani matikasta eivät olleet kovinkaan ihmeellisiä.

Olen kuitenkin huomannut, että ne korkeastikin koulutetut, jotka eivät ole työssään tai muissa toimissaan ole juuri missään tekemisissä laskemisen kanssa  kadottavat perusmatematiikan,  kun riittävä määrä vuosia sen käytöstä on kulunut. Toisaalta taas sitten ne,  jotka ovat aikanaan opetelleet ilman taskulaskinta laskemaanosaavat paremmin kun asiat on oikein päähän taottu.

Lue lisää »

25 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, matematiikka, laskeminen, koulutus, osaaminen

Ehdoton ei koulutusvapaille

Tiistai 16.10.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät tyrmäävät esitetyt kolmen päivän koulutusvapaat. Ehdotus on tuomittava ja pöyristyttävä, sillä Suomessa on jo nykyisellään Euroopan lyhyimmät työssäoloajat. Lisävapaiden kustannukset olisivat erityisesti pk-sektorilla tuhoisat. Samalla on syytä avata keskustelu ns. pekkasvapaiden poistamisesta. Lisäksi meidän on syytä pidättäytyä rahoitusmarkkinaverosta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, koulutusvapaa, työsuhde, rahoitusmarkkinavero

Fosforesenssi kohtaamisen jälkeen

Perjantai 12.10.2012 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOletko joskus käynyt koulutuksella, joka innosti sinua kovasti, mutta innostua laantui nopeasti, kun palasit seuraavana päivänä työpöydän taakse? Se siitä! Olipa hyviä ja innostavia juttuja, mutta mutta…

Mitä mutta? Innostus ja energia ei siirrykään arkitoimintaan tai ympäröiviin ihmisiin. Koulutuksen vaikutus siis lässähti käsiin. Olisi riemukkaampaa, kun innostus ja energia säilyisivät pidempään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, Esiintymistaidot, sosiaaliset taidot, työelämän fysiikkaa, vuorovaikutus, koulutus

Hyvä luennoitsija on haastava paketti

Tiistai 25.9.2012 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgHyvän seminaarin järjestäminen ei liene maailman helpoimpia urakoita. Ensin on keksittävä ajankohtainen ja vetävä aihe. Sen ympärille pitää löytää luennoitsijat, joilla on sanottavaa – ja joita jaksaa kuunnella. Mitä kalliimpi seminaari, sen tiukemmat kriteerit luennoitsijan on täytettävä molempien osa-alueiden suhteen. Potentiaalisten ehdokkaiden lista voi jäädä yllättävän lyhyeksi.

Nordic Business Forumissa on saanut havaita, että viisaina  pidetyt ihmiset eivät välttämättä ole kummoisia esiintyjiä. Yliopistoissa ongelma on tuttu: tutkimusnäytöiltään laadukkaimmat opettajat saattavat olla niin puisevia puhujia, että opiskelijat kiertävät mieluiten kaukaa heidän luentonsa. Jos huippututkija on esiintymistaidoiltaan vajavainen, niin itse ainakin luen mieluummin hänen työnsä tulokset.

Lue lisää »

18 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, nbf, Nordic Business Forum, seminaari, koulutus, esiintyjät, Hans Rosling, Jari Sarasvuo, Brian Tracy, Esa Saarinen

Y-sukupolvi haastaa esimiesten johtamistaidot

Maanantai 17.9.2012 - Ulla Vilkman

ulla_vilkman.jpgPaljon on puhuttu Y-sukupolvesta ja sen erilaisuudesta. Joidenkin näkemysten mukaan, sukupolvi ei kuitenkaan ole mullistavan erilainen, sillä tietynlainen kapina ja vapaudenkaipuu kuuluu nuoruuteen: jokaisella sukupolvella on halu tehdä asioita toisin kuin vanhempansa. Eroja aiempiin sukupolviin kuitenkin on ja se vaatii työelämältä ja erityisesti organisaatioilta kykyä muuttua.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ulla Vilkman, esimiestyö, johtaminen, kehittyminen, koulutus, kunnianhimo, tunneäly, vuorovaikutustaidot, y-sukupolvi

Myyntityö on parhaiten palkattua kovaa työtä ja huonoiten palkattua helppoa työtä

Perjantai 27.4.2012 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMaailmankuulu myynnin huippukouluttaja Brian Tracy ihmettelee, miksi moni myyjä on häpeissään siitä, että on myyjän ammatissa? Myyjä luulee, että myyjänä oleminen liittyy jotenkin siihen, ettei muuta työtä olisi tarjolla. Ikävä kyllä yliopistotkaan eivät arvosta myymistä eli raakaa myyntityötä, vaan he opettavat "markkinointia". Myyjän ammatti on kuitenkin maailman vanhin. Kaikki ihmiset ovat riippuvaisia erilaisista tuotteista ja joku niitä myy kuitenkin. Miksi siis olla ujona siitä, että on myyjä? Maailman menestyneimmät organisaatiot tukevat myymistä ja käyttävät myyjien kouluttamiseen paljon rahaa. He ymmärtävät, että vaikka heillä olisi maailman parhaat tuotteet niin se ei riitä, jos heidän myyjänsä eivät saa niitä myytyä. Siksi nämä yritykset eivät koskaan kadota keskittymistä myyntiin.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, myynti, myyntityö, downshifting, koulutus,

Koulutus vaatii muutakin kuin massaluennon

Tiistai 11.10.2011 - Heikki Ikonen

Olen osallistunut elämäni mittaan erinäiseen määrään seminaareja kirjavilta elämänalueilta, kirjallisuustieteestä bisnekseen. Olen myös vertaillut kokemuksiani toisten kanssa. Useimmat jakavat kanssani käsityksen, että suurten tilaisuuksien massaluennoilla on aika vähän tekemistä koulutuksen kanssa, vaikka ne sellaiseksi määritellään.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, koulutus, seminaari, luento, massaluento

Yrittäjyyskasvatus - Suomen suuri mahdollisuus

Tiistai 16.8.2011 - Raija Vahasalo

Menestyvät yritykset ovat Suomen selkäranka. Ne mahdollistavat hyvinvoinnin luomalla työpaikkoja, tuottamalla tavaroita ja palveluita sekä maksamalla veroja. Myös väestön ikääntymisen haasteiden ratkaisemiseen tarvitaan kilpailukykyisiä yrityksiä, joita on Suomessa liian vähän.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Raija Vahasalo, yrittäjyys, kilpailukyky, koulutus, hyvinvointi, yrittäjyyskasvatus, yritysmyönteisyys

Miksi valmentautua, kun koulut on jo käyty?

Maanantai 18.7.2011 - Hans-Peter Siefen

Suomalainen koulujärjestelmä on maailman paras. Kuulimme tämän jälleen pari kuukautta sitten, kun Newsweek julkaisi Suomen maailman parhaaksi maaksi syntyä. Voimme kaikki siis olla onnellisia syntymästämme tähän satumaisen kauniiseen maahan, jossa kaikki asiat ovat hyvin ja on turvallista. Se miten ne ovat tulevaisuudessa meillä kullakin, riippuu meistä itsestämme.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Hans-Peter Siefen, koulutus, kehittyminen, ongelmanratkaisu, valmentautuminen, elämänkokemus, yhteistyö, asenne

Osaaminen ei saa muuttua itsestäänselvyydeksi

Keskiviikko 15.6.2011 klo 12.47 - Maria Lieto

Elinikäinen  oppiminen tarkoittaa jatkuvaa, koko elämän ajan kestävää oppimista. Se auttaa ihmisiä pääsemään jatkuvasti lähemmäs henkilökohtaisia tavoitteitaan ja toiveitaan.

Elinikäinen oppiminen voi liittyä omaan työhön, harrastuksiin tai vaikkapa ihmissuhteisiin. Yhteistä kaikelle oppimiselle on ihmisen halu kehittää itseään ja omia intohimojaan.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Maria Lieto, koulutus, oppiminen, kurssi, kilpailukyky, työelämä

Torjutuksi tuleminen auttaa kehittymään

Tiistai 11.5.2010 - Pauli Vuorio

Ihmiset eivät halua myydä, eivät halua olla myöskään olla ainakaan tyrkyttävän myyjän toimien kohteena. Nämä samat ihmiset haluavat silti ostaa, he menevät esimerkiksi ostoskeskuksiin tai muihin liikkeisiin ja ostavat kyllä mielellään, jotkut lähes pakonomaisestikin. Ihmisillä ei useimmiten ole mitään myymistä tai siihen rinnastettavaa toimintaa vastaan, he eivät vain itse halua tehdä sitä, koska pelkäävät torjutuksi tulemista. Erityisesti yrittäminen ja myyntityö vaatii voittamaan tämän pelon. Ja liiketoiminnassa, yrittämisessä täytyy on myyntityötä. Kaikki liikevaihto perustuu kuitenkin osto / myyntisopimuksiin.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Yrittäminen, Liiketoiminta, Myyntitaito, Myyntityö, Torjutuksi tuleminen, Bisneskoulu, Rich Dad´s, myyminen, Pauli Vuorio, ostaminen, myyntityö,

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys

Rakenna, älä riko! Vaikutat joka tapauksessa

Torstai 11.2.2010 klo 14.00 - Pauli Vuorio

Siinä on haastetta kerrakseen, kun sovitaan, että muista ei puhuta pahaa selän takana. Ja kaikki nyökyttelevät ja sanovat, että juuri näinhän me tehdään. Kaikki meni suunnitelmien mukaan, vai?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Työyhteisö, asenteet, koulutus, Pauli Vuorio, Rakentava asenne, työyhteisö

Sanatonta loukkaamista

Keskiviikko 19.8.2009 klo 8.00 - Olli Linjala

Tunteiden tuottaminen ei tarvitse sanoja, ajattelemista tai tahtoa. Virittelemme silmänräpäyksessä ympärillämme olevia ihmisiä itseämme kohtaan joko myönteisiksi tai kielteisiksi. Tällä silmänräpäyksellä niittaamme tulevia tapahtumia jopa loppuelämämme ajaksi. Vähintään lataamme olemassaolevan tilanteen onnistumisen tai epäonnistumisen eväät.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, tahto, aurinkoiset asenteet, vaikutus, työyhteisö, työkaverit, asennevamma, reaktiot, kannustus, posittivinen ajattelu, asennekoulutus, asennekoulutukset, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne

Kansainvälistymiseen luotava paremmat mahdollisuudet

Torstai 7.5.2009 klo 8.00 - Mikko Savola

Etelä-Pohjanmaa on maailman suomenkielisin maakunta. Kulttuurimme on tietyllä tavoin hyvin itsellinen ja omaperäinen. Olemme yritteliäs kansa, jolla on tahtoa mennä vaikka läpi harmaan kiven. Se onkin pitänyt maakuntamme elävänä ja hyvinvoivana kaikki muutosten vuodet, joita esimerkiksi EU on ajan mittaan meille tuonut.

Vahvat perinteet ovat erinomainen asia, mutta tiettyihin muutoksiin meidänkin on varauduttava pärjätäksemme tulevaisuudessa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Mikko Savola, Etelä-Pohjanmaa, perinteet, muutos, kansainvälistyminen, nuoret, koulutus, kansainvälistymiskoulutus, ulkomaille vaihtoon, harjoittelupaikat, maakuntaliitto

Työpaikka kokemattomalle nuorelle = Lottovoitto!

Perjantai 20.2.2009 klo 8.00 - Noora Pölkkö

Jokainen nuori haluaa olla itsenäinen ja tarvitsee vapautta. Sen kaiken saavuttaminen on kuitenkin kovemman työn takana kuin osaa odottaa.

Opiskelija toivoo raskaiden opintojensa olevan jo päätöksessä ja pääsevänsä työelämään. Työssä ollessa kun taas saattaa toisinaan kaivata takaisin koulunpenkille. Nuorten mielessä suurimpia kysymyksiä onkin, opiskellako vai hakeutua heti työelämään?

Lue lisää »

19 kommenttia . Avainsanat: Noora Pölkkö, ennakkoluulot, nuoret, työllistyminen, kokemus, koulutus, asenteet

Taantuman aikana kannattaa panostaa ihmisiin

Perjantai 6.2.2009 klo 8.30 - Arto Satonen

Finanssikriisin seuraukset heijastuivat nopeasti työmarkkinoille. Rekrytointivaikeuksista siirryttiin hetkessä yt-neuvottelujen aikakauteen. Lomautettujen määrä hipoo jo viittäkymmentä tuhatta ja myös irtisanottujen määrä kasvaa.

Näyttää siltä, että talous lähtee kasvuun pohjanmaan kautta. Nyt on hyvin tärkeää sekä tukea työllisyyttä että löytää ne toimintamallit, joilla irtisanotut ja lomautetut saadaan pidettyä työkykyisinä taantuman yli.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Arto Satonen, finanssikriisi, lomautus, irtisanomiset, koulutus, kysyntä, kilpailukyky, markkinatalous, ratkaisu

Myyntivalmennukset kritiikin kohteena

Tiistai 4.11.2008 klo 12.10 - Pauli Vuorio

Valmennukset ovat saaneet kritiikkiä viestintätoimisto Sopranosin tekemän tutkimuksen pohjalta. Tämä on saanut myös muutamat johtajat ja eräät myyntivalmentajat kommentoimaan tutkimusta ja sen analysointia. Kyse on kuitenkin taas kerran siitä, mitkä otsikot media haluaa nostaa asioista esille.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, myyntivalmennus, myyntivalmennukset, myyntikoulutus, myynti, koulutus, Kauppalehti, myyntijohto, halu, myyntitaito, yrittäminen

« Uudemmat kirjoitukset