Blogin arkisto

Mietitkö miten voisit johtaa myyntitiimiäsi parempiin tuloksiin? - Moniaivoinen ratkaisu voisi toimia sinullakin

Maanantai 24.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgPainaako ylempi johto päälle? Ovatko myyjät passiivisagressiivisia?

Olet jo miettinyt ratkaisua pääsi puhki ja alat tulla siihen tulokseen, ettei ratkaisua ole olemassa. Olet kokeillut erilaista, mutta mikään ei ole toiminut haluamallasi tavalla.

On syntynyt itse itseään ruokkiva negatiivinen kierre. Epäonnistuminen seuraa toistaan. Usko on mennyt. Tilanne näyttää pahalta. Voi olla, että tekee mieli luovuttaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, coaching, esimiestyö, innostaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, muutoksen johtaminen, muutoksen suunnittelu, muutosjohtaminen, muutosvalmennus, myynnin suunnittelu, myynti, myyntiprosessi, strategian jalkautus

Työtä tekevä pomo

Tiistai 11.6.2013 - Pauli Vuorio

puolivaurio_blogi-paakirjoitus.jpgPomoja on lähes yhtä monenlaisia, kuin ihmisiä on muutoinkin. Orkesterin johtajan ei voi olettaa harjoittelevan soittamista vieläpä samalla ajankäytöllä, kuin orkesterin soittajien, eikä se ole mahdollistakaan, jos aikoo hoitaa pomon tehtäviä. Tämäntapaista vaatimusta kuitenkin vieläkin saa rivien välistä kuulla.

Media ja poliittiset toimijat jauhavat työväestä ja työväenpuolueista, ikään kuin olisi täysi ero sillä kuka tekee työtä ja toiset vaan on pomoja. Aika paljon on sitä, että mielletään, että pomo on rooli ja muut tekevät ne oikeat työt, mutta oikeasti ne pomon tehtävät vaativat paljon asiantuntemusta ja ahekeruutta, vaikka se olisivatkin erilaista. On lähes yleisesti hyväksyttyjä väittämiä, että pomoiksi ohjautuvat narsistit tai, että suurin osa johtamisesta on Suomessa huonoa. Pomojen viat huomataankin herkästi, mutta muu saattaa sitten unohtua. Aika kovia ne pomonkin hommat yleensä ovat statuksesta riippumatta, kun pitäisi olla vielä  läheinen, että etäinenkin samaan aikaan ja hoitaa vielä muutkin tarvittavat hommat.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pauli Vuorio, pomo, johtaja, esimies, esimiestyö

Ensimmäisenä mieleen tuleva ratkaisu on yleensä väärä

Maanantai 10.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMeillä ihmisillä on luonnostaan halu yksinkertaistaa monimutkaisia asioita, jotta me voisimme käsitellä niitä helposti. Olemme luoneet kukin itsellemme mielikuvan maailmasta ja itsestämmme ja kun kohtaamme ongelman tai haasteen, sovitamme sen mielikuvaamme. Emme mielellämme muuta mielikuvaamme vaan kärkkäästi muutamme todellisuutta niin, että se vastaisi mielikuvaamme maailmasta. Jätämme aktiivisesti huomiotta sellaisia asioita, jotka ovat mielikuvamme kanssa ristiriidassa.

Tuo kaikki on ihmisille normaalia toimintaa. Se ei ole väärin.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, fasilitointi, johtajuus, johtaminen, kehittäminen, motivaatio, motivointi, muutoksen johtaminen, muutosjohtaminen, myynnin suunnittelu, toteutus

Onko yrityksessäsi valmistautumishankkeita? - Muuta ne nopeiksi tuloshankkeiksi ja saat tuloksiakin!

Maanantai 3.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYritys ostaa kalliin myynnin koulutuksen ja yrityksen johto odottaa koulutuksesta tuloksia vuoden kuluttua koulutuksen jälkeen. Kehitysjohtaja kertoo, että hän tilaa uuden koulutuksen edellisen koulutuksen jalkauttamiseen.

Tai yritys käynnistää avainasiakasmyynnin kehittämishankkeen, josta johto odottaa tuloksia aikaisintaan ensi vuonna.

On uusi strategia, mutta se ei toteudu. Mikään ei muutu päivittäisessä toiminnassa. On liiketoimintasuunnitelma, mutta sitä ei pystytä toteuttamaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, jalkauttaminen, jalkautus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, kehityshanke, myyminen, myynnin muutos, myynti, myyntiprosessi, strategian jalkautus, tavoitteellisuus, tavoitteet, toteuttaminen, toteutus, tuloshanke

Parhaina pidetyt myynnin esimiehet valmentavat myyjiään myymään paremmin

Maanantai 20.5.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgTutkimusten mukaan esimiehen myyjille antama henkilökohtainen valmennus on vaikuttavin keino nostaa myynnin tuloksia.

Myönteiset vaikutukset eivät jää pelkästään numeroiden paranemiseen sillä valmennus nostaa myyjien tyytyväisyyttä. Hyvä valmentava esimies saa hyvät myyjät jäämään taloon. Huon saa lähtemään.

Se johtuu siitä, että myyjät arvostavat esimiestä, joka auttaa heitä saavuttamaan.

Myynnin esimiehen valmentaessa hän työskentelee myyjien kanssa jakaen osaamistaan, tietojaan, näkemyksiään ja kokemuksiaan. Tarkoitus on parantaa myyjien myynnillistä käytöstä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, coaching, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutos, myyjä, myyminen, myynnin suunnittelu, myynnin valmennus, myynnin valmentaminen, myyntivalmennus, toteutus, uusas

Ystävällisyydestä voimaa johtamiseen

Tiistai 9.4.2013 - Ville Saarikalle

villesaarikalle_blogikuva.jpg"Se, miltä ihmisistä tuntuu, saattaa olla kaikkein tärkeintä sekä henkilökohtaiselle että tiimin menestykselle. Ihmisten täytyy tietää, että sinä välität heistä, joten osoita säännöllisesti heille arvostusta. Sano 'kiitos' usein. Etsi asioita, joita juhlia. Kohtele ihmisiä kunnioittavasti", kertoo Fordin toimitusjohtaja Alan Mulally (Schwartz, Gomes & McCarthy 2010).

The Economistin (19.1.2013) mukaan Mulally myös elää niin kuin opettaa. Hän halaa – ja on täysin aito. Hän on johtaja, jolle haluat antaa parastasi. Mulally ei syyttele, mutta silti tarttuu asioihin. Hänen aikanaan politikointi on saanut Fordilla väistyä. Nykyisin yhtiössä ei suojata kaverin selustaa, vaan ongelmista kannetaan reilusti vastuuta.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Ville Saarikalle, johtaminen, johto, esimies, esimiestyö

Et ole yksin, jos myynnin esimiehenä käyttäydyt kuin rikospoliisi

Maanantai 1.4.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpg"Lähetitkö tarjouksen?" "Mainitsitko ylläpidon?" "Soititko asiakkaalle?" "Mikset saa tapaamisista kauppoja?" "Miksi sinulla ei ole tapaamisia?"

Nuo ovat aika tavallisia myynnin esimiehen kysymyksiä myyjälle. Saatat esimiehenä tai myyjänä tunnistaa ne.

Tuollaisissa kysymyksissä on huonoa se, että ne tsekkaavat myyjää tekemisen tai tekemättä jättämisen. Samalla tavalla rikoskomissario tarkistaa epäillyltä missä hän oli rikoksen tapahtuma-aikaan, tunsiko epäilty uhrin jne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, myyminen, valmennus

Jukka ei saanut otetta johtamiseensa, mutta sitten hän alkoi olla ihmisiksi

Maanantai 18.3.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKeskustelin toimitusjohtajan Jukan kanssa uudesta työntekijästä. Puhe siirtyi johtamiseen. Sen uuden ja muidenkin johtamiseen. Mitä se voisi olla?

Ymmärrän että moni on epävarma johtamisensa suhteen. Sitä testataan, sitä moititaan ja on mitä erilaisempia johtamisen temppuja.

On tunnejohtamista, tavoitejohtamista, aikajohtamista, stretegista johtamista jne. Termejä vilisee. Niistä on vaikea ottaa kiinni.

Jukkakin oli epävarma. Hän ei saanut otetta johtamiseensa.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: coachaus, DiSC, DiSC -profiili, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, käyttäytymisprofiili, käyttäytymistyyli, motivaatio, motivointi, muutos, toteutus, valmennus

Näin pärjäät työelämässä hyvin

Maanantai 4.2.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgNetin keskustelussa kirjoitettiin työelämässä pärjäämisestä ja lueteltiin pärjäämistekijöitä. Oli osaaminen ja asiantuntijuus, jakaa tietoa, vuorovaikutus. luovuus, sitoutuminen, motivaatio, sisu, määrätietoisuus, halu palvella ja auttaa, rohkeus…

Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin sillä jokaisella meistä on oma luettelonsa ja lopputulos on, ettei kukaan täytä kaikkia kohtia.

Niin ainakin minä uskon. Yli-ihmistä ei ole.

Mielestäni on kuitenkin yksi asia, joka peittoaa kaikki työelämässä pärjäämisen edellytysluettelot.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, esimiestyö, työelämä, työ

Oletko sellainen johtaja, jollainen haluat olla ja muut toivovat sinun olevan?

Maanantai 28.1.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgJos vastauksesi on ei tai epäröit, niin tästä artikkelista voi olla sinulle apua.

Wikipedian "leadership" artikkeli määrittelee johtamisen prosessiksi, jolla muut saadaan mukaan avustamaan ja tukemaan yhteistä tehtävää, jonkin epätavallisen aikaansaamiseksi, ja voimavarojen integroimiseksi organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi.

Hmm…

tavoitteet…

tukemaan ja avustamaan…

johtamisen prosessi…

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, , Johtaminen, esimies, esimiestyö, suunnittelu, prosessi

Vantaalainen toimitusjohtaja Pekka sanoi "kerro minulle huonot uutiset heti"

Maanantai 21.1.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYmmärsin, että Pekka halusi heti tietää, jos asiakkaan toimitusprojekti myöhästyy ja, jos myynnin ennustama iso uusi kauppa ei toteudu lainkaan tai se siirtyy.

Pekan pyyntö oli kuitenkin iso poikkeus. Yleensä toimitusjohtajat eivät pyydä saada tietää heti huonoja uutisia vaan hyvät.

Tiesin että huono uutinen kertoo riskin realisoituvan. Pekka kuten monet muutkin toimitusjohtajat ja yritysten omistajat, käyttävät paljon aikaa riskien pienentämiseen. Ei ole syytä peitellä riskin toteutumista.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, esimies, esimiestyö

Johtajan ominaisuus jolla menestyt

Maanantai 14.1.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYksi eniten ylenkatsottu johtamisen osa on tarve pyrkiä johonkin. Suuret johtajat eivät koskaan ole tyytyväisiä perinteisiin tapoihin, jäykkään ajatteluun, siihen mitä on aina tiedetty tai tehty ja tavalliseen suorituskykyyn.

Parhaat johtajat tuntevat olonsa yksinkertaisesti epämukavaksi kaikesta siitä, mikä säilyttää tilannetta samana, ennallaan ja muuttumattomana.

Johtamista on, että pyrkii erinomaisuuteen, totuuteen, vaihtoehtoihin, muutokseen, siihen millä on arvoa, tuloksiin, suhteisiin, palveluun, tietoon tai johonkin muuhun pienen ihmisen päivän pulmaa suurempaan asiaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, Johtaminen, esimies, esimiestyö

Poista itseltäsi painolasti nyt lopettamalla se mitä sinun ja muiden ei pidä enää tehdä

Keskiviikko 2.1.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgVuosien mittaan – viime vuonnakin – sinulle ja organisaatioon on kertynyt jätettä, josta on aika ajoin päästävä eroon kuten kodeissa viedään jätteet roskikseen.

Kun muutetaan kotia, siivotaan ja heitetään pois sellaista, joka on tullut turhaksi.

Kun turha on heitetty pois, voi muuttaa uuteen kotiin kuorman kanssa, jossa ovat vain tärkeät asiat.

Sama koskee organisaatioita.

Ei voi muuttaa ja muuttua, jos riippana on paljon turhaa, aikaa ja voimavaroja vievää. Siksi on luovuttava ennen kuin voi muuttua ja muuttaa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, esimies, esimiestyö, muutos, muutoksen suunnittelu ja toteutus

Mistä raha tulee?

Keskiviikko 12.12.2012 - Kari Kaisto

Jokin aika sitten kävin mielenkiintoisen keskustelun erään myynnin vastuuhenkilön kanssa. Ihmisen, jonka pitäisi korostaa myyjilleen miksi he tekevät tärkeää työtä ja miksi onnistumisella on merkitystä. Hän tuskaili sitä kun "työnantajayrityksessä ei ole rahaa mihinkään".

Enpä malttanut olla kysymättä kuka onkaan hänen edustamaansa yritykseen palkattu huolehtimaan siitä että tulosta syntyy?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Kaisto, ajankäyttö, johtaminen ja esimiestyö, myynti, myyntityö, työelämä

Synnynnäisesti hyvä ei tiedä missä on hyvä

Perjantai 28.9.2012 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgEräs nuori nainen oli pyrkinyt neljä kertaa Taideteolliseen korkeakouluun. Hän oli pärjännyt joka kerta aika hyvin, mutta ei riittävän hyvin.

Sitten hän kertoi kirjoittaneensa matematiikasta kympin.

Sanoin että hän pyrkii väärään paikkaan. Arkkitehtiosastolla arvostetaan matemaattista osaamista, jota hänellä on, mutta myös taiteellista osaamista, jota hänellä on myös, vaikka ei riittävästi spesialistiksi Taideteolliseen.

Hän pääsi ensimmäisellä yrittämällä arkkitehtiosastolle.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi

Y-sukupolvi haastaa esimiesten johtamistaidot

Maanantai 17.9.2012 - Ulla Vilkman

ulla_vilkman.jpgPaljon on puhuttu Y-sukupolvesta ja sen erilaisuudesta. Joidenkin näkemysten mukaan, sukupolvi ei kuitenkaan ole mullistavan erilainen, sillä tietynlainen kapina ja vapaudenkaipuu kuuluu nuoruuteen: jokaisella sukupolvella on halu tehdä asioita toisin kuin vanhempansa. Eroja aiempiin sukupolviin kuitenkin on ja se vaatii työelämältä ja erityisesti organisaatioilta kykyä muuttua.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ulla Vilkman, esimiestyö, johtaminen, kehittyminen, koulutus, kunnianhimo, tunneäly, vuorovaikutustaidot, y-sukupolvi

Muutos ja työn ilo

Keskiviikko 23.5.2012 - Kristiina Palmgren

palmgren_kuva.jpgSuomalainen työelämä elää melkoista muutosvaihetta. Isot yritykset siirtävät toimintojaan maihin, joissa työn tekeminen on halvempaa tai sitten lähemmäksi asiakasrajapintaa. Verotulojen vähentyessä, julkishallinnon on myös kiristettävä vyötään ja sen toimintoja tulee kehittää eteenpäin. Suomalainen kuntakartta on myös melkoisen paineen alla.

Työelämässä on nyt "tuhannen talaan paikka" miettiä miten isot muutokset viedään läpi. Uuden strategian jalkauttaminen on aina  taitolaji.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Kristiina Palmgren, SEFE, esimiestyö, johtajuus, muutos, organisaatiokulttuuri, työhyvinvointi, työn ilo, työyhteisö

Kolme taikasanaa vuodelle 2012: MINÄ OLEN VASTUUSSA

Keskiviikko 28.12.2011 - Petri Niskanen

Minä olen vastuussa oman tekemiseni tuloksista, perhe- ja ystäväpiirini ilmapiiristä, työyhteisöni hyvinvoinnista, maamme ja tämän maailman huomisesta.

Elämme muutoksessa ja myllerryksessä. Taloudellinen epävakaa maailmantilanne johtaa pelkoihin poliittisessa päätöksenteossa, elinkeinoelämän ja yritysten stragioissa ja investoinneissa, työyhteisöjen jokapäiväisessä toiminnassa, perheiden elämänsuunnittelussa ja yksittäisen ihmisen päässä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petri Niskanen, työyhteisö, ilmapiiri, muutos, muutoksen hallinta, johtaminen, esimiestyö

Henkilökuntaa ei kiinnosta

Keskiviikko 26.10.2011 - Olli Linjala

Kun yrityksen koko henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuutta löytää ajatuksia oman työyhteisönsä taloudellisen ja henkisen hyvinvoinnin kehittämiseen, vaikka aivan ilmaiseksi, niin vastauksena usein on, että porukka ei kiinnostunut asiasta. Kenen pitää silloin katsoa peiliin - ja pitkään?

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, henkilökunta, kehittäminen, työyhteisö, johtajuus, esimies, kuunteleminen, kannustus, luottamus, hyvinvointi, kielteisyys, onnistuminen, johtamistaito

Työhyvinvointi - vakavasti otettava haaste johtamiselle

Maanantai 15.2.2010 klo 7.30 - Pirkko-Liisa Vesterinen

Kiire, jatkuva muutos, ennakoimattomuus, kasvavan tehokkuuden vaatimukset, kehittyminen ja kehittäminen, inhimillisyyden häviäminen työstä, vapaa-ajan ja työn rajan hämärtyminen ovat lähes kaikille työelämässä oleville tuttuja asioita, jotka saattavat kuormittaa. Puhutaan ajan hallinnan, muutoksenhallinnan jopa elämän hallinnan keinojen oppimisesta, jotta työntekijä selviää masentumatta ja katkeamatta ennenaikaisesti työssä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pirkko-Liisa Vesterinen, kiire, muutos, työelämä, työilmapiiri, työntekijä, työpaikka, työ, elämän hallinta, muutos, muutoksenhallinta, johto, johtaja, esimies

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »